malgosza Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam!Mam Honde cb250 i taki oto z nią problem. Otóż motor nie ma mocy, musi się rozgrzać, trzeba przejechać jakieś 10km nim wskoczy na właściwe obroty i dostaje dopiero kopa. Niby gaźniki wyczyszczone, ustawione, ogólny przegląd zrobiony, ale jak motor wrócił od mech. było gorzej niż zanim go tam wstawiłam. Może miał ktoś podobny problem? Byłabym wdzięczna za sugestie i podpowiedzi.Pozdrawiam - Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 ja miałem tak że jak moto było zimne to wiadomo na początku na ssaniu ale i tak nie ciągnął za dobrze :dry: 10 km to sporo..sprawdź kompresje , wyreguluj zapłon , gaźnik Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceteam Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Moze byc ze zawory sa zle ustawione ssace lub wydechowe . A pozatym kazdy motocykl przed jazda trzeba odpowiednio przed jazda rozgrzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) A który to rocznik ? Gosia , pozatym męcz mechanika niech kombinuje jak już Cię skasował . My mozemy być latarnią morską :D Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Gosiu - czemu nie masz wpisanego wieku? :P A tak serio: co mechanik to inna diagnoza jak u lekarza: nie jest oplacalne uparcie szukac przyczyny i klient sie denerwuje, ale czyste sumienie ze wszystko zrobione jak sie nalezy jest u niektorych priorytetem. Szukaj takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Z powrotem do tego samego mechanika z reklamacja - daj mu szanse sie wykazac, jak juz wzial od ciebie pieniadze.Powiedz dokladnie co ci nie pasuje, tak jak tu napisalas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgosza Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Rocznik 1985, motocykla, nie mój ;) Wiem, że trzeba odpowiednio rozgrzać przed jazdą, ale to zbyt długo trwa i normalnym objawem nie jest. A co do tego mechanika...mieszkałam gdzie indziej i teraz niezbyt mi po drodze do niego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jezeli nie chcesz do niego wracac to przede wszystkim sprawdilbym luzy zaworowe i stan zaworkow iglicowych w komorach plywakowych - moze ktorys lekko podlewa i na wolnych i zimnym silniku tak sie to objawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 No to po kolei . Gosia bierze klucz do świec , wykręca obie , robi zdjecie i wrzuca na forum :D Albo zaprowadzi moto do nastepnego mechaniora , ale tak konsekwentniej tym razem. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgosza Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 No to po kolei . Gosia bierze klucz do świec , wykręca obie , robi zdjecie i wrzuca na forum :D A co niby z tego zdjęcia będzie można wywnioskować? ;) Świece wykręciłam, ale nie tylko one, bo i głowice i cylinder trzeba było zdjąć ze względu na przecieki. Faktycznie luzy zaworowe są za duże (z tego co znalazłam powinny być 0,06-0,10mm), więc to napewno do ustawienia, dwa dni świąt to będzie co robić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Po kolorze świeć można poznać skład mieszanki paliwowo/powietrznej. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ktory to rocznik CB, zdjecie swiec mozna smialo dac, takie zeby bylo widac elektrody i jak najglebiej porcelanke kazdej swiecy.Sprawdzalas czy ssanie ci dziala w pelnym zakresie otwarcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgosza Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ok, więc świeca wygląda tak Ktory to rocznik CB, zdjecie swiec mozna smialo dac, takie zeby bylo widac elektrody i jak najglebiej porcelanke kazdej swiecy.Sprawdzalas czy ssanie ci dziala w pelnym zakresie otwarcia ?1985 rok. Tak, ssanie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukki Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Za bogato na gaźniorach. :biggrin: Regulacja gaźników obowiązkowo. Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez Lukki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ile kilometrów przejechałas od czasu ostatniej wymiany świec ? Jezeli stare świece zostały wymienione przez poprzedniego mechanika a nowe po , jak wnosze , niedużym przebiegu tak wyglądają , to .... o tym zaraz . Teraz jescze trzeba sobie zadać pytanie , dlaczego za bogato ? Wydechy fabryczne czy akcesoryjne ? Filtr powietrza wymieniony ?No i czy pojazd puszcza niebieskie bąki (jak dla kobiety - lekki błękit :D ) przy dodaniu gazu i na wysokich obrotach ? Jezeli puszcza inne - to jaki mają kolor , może być filmik wylotu wydechu nakręcony telefonem .Pytania na później : Kranik , jezeli podciśnieniowy , czy nie przepuszcza membrana ? Jak wyglądaja membrany przepustnic podciśnieniowych w gaźnikach ? Na ile obrotów wykrecona jest śruba mieszanki biegu jałowego ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi