Syrek Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 (edytowane) Regis, popraw prosze,ten link do sklepu z przełącznikiem bo nie działa. Chciałbym coś takiego zakupić. Edytowane 23 Września 2012 przez Syrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 u mnie ten link działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Jako że zrobiło się nieco cieplej postanowiłem nieco pogrzebać w ramach usprawnień i przygotowań do sezonu. termometr z woltomierzem : http://youtu.be/gF8M5Hz6nvs i zrobione już wcześniej światła : http://youtu.be/b2-Ww64XTBk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Street Triple R Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Siemka, własnie zaitereswoałem się ST 1050, mam Street Triple R i myśle dodatkowo o jakimś turystyku. Na nowe modele typu Triumph: Explorer czy Tiger nie mam kasy ale kilkuletnie ST 1050 (2005-2009) jest w zasięgu. Chciałbym mieć drugie moto do dalszej turystyki, równeiż z pasażerem. Posiadacze moga się wypowiedzieć, na co zwrócić uwagę? Jakie moto ma wady, i zalety, co się psuje i czy ten motor nadaje się na dłuższą jazdę z pasażerem ?DziękiPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Jak widać nadaje się, zdjęcie z Czarnogóry, pasażerka nie narzeka.Dla większej wygody dokupiony Triboseat bo czasem zjeżdżała przy ostrzejszym hamowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Sprint 1050 jak najbardziej nadaje się na dłuższe wypady. Sprzęt jest znakomity i do tego pięknie brzmi. Ma owszem jakieś tam swoje mankamenty, ale który ich nie ma? Jeśli chcesz szukać w rocznikach 2005-2009 to celuj od 2008 wzwyż, ponieważ w 2008 poprawili światła, zmienili bak na metalowy i coś tam coś tam.Ogólnie wśród sportowo-turystycznych litrów to chyba najciekawszy wybór. Oczywiście moim skromnym zdaniem :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Street Triple R Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Siemka,co to za mankamenty o których piszesz ? Gdzieś wyczytałem że Sprint ma słabe heble i kiepski punkt ich zadziałania ? Czy to prawda czy ploty? I co z pozycją w dłuższe trasy ? Nie jest zbyt sportowa i nie męczy kierowcy i pasażera? Co do silnika to wiem że jest super, podwozie też chyba daje radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Po 2007 podwyższyli też szybę i kierownice, wyższa szyba jest ok ale kierownice to imho bez sens ja wolał bym jeszcze niżej niż jest w moim 2005.Hamulce faktycznie nie są ostre jak żyleta ale dają radę, świeżo po odpowietrzeniu są super a za jakiś czas znowu miękną.Mam wrażenie że lepiej jest po wymianie klamek na krótkie ( albo się przyzwyczaiłem ).Pozycja dla mnie super, pasażerka też zadowolona że siedzi wysoko i wreszcie coś widzi do przodu.Jedynym mankamentem dla mnie jest słaba osłona przed wiatrem i wyższa szyba niewiele pomaga, ale w porównaniu ze Speedem i tak będzie lepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ja akurat jeżdżę Sprintem GT ,ale w sumie to ten sam motocykl z tym ,że mój bardziej nastawiony na turystykę.Silnik jak wiesz jest ekstra,co do pozycji na dłuższe trasy nie jest męcząca,dla pasażera też jest dużo miejsca.Z tego co wiem to lepiej kupić coś z młodszych roczników bo były modyfikacje.Sam rozważam taką opcję jak Ty ,z tym że ja chcę kupić coś na co dzień-rozważam Streeta lub Speeda. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Street Triple R Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Hej, no na swoim Streetem R-ką byłem na Ukrainie, i generalnie wszystkim da się jechać w trasę :) Ale z pasażerem to już się nie da.Raz jechałem swoim z żoną ok. 30 km i skapitulowałem. Cały cieżar na mnie itd. Na tylnim siodełku streeta to chyba dziecko miałoby za mało meijsca. Rozważam jeszcze opcję wypożyczenia moto na kilka dni. W Triumphie- Yamaha - BMW - Łodźi jest bardzo ogarnięta obsługia i gościu dawał mi na traskę np: Yamahę Super Tenerę 1200 za 200PLN/dzień, bez limitu kilometrów. W sumie to też ciekawa opcja. Bierzesz Explorera, lub Tigera i śmigasz kilka dni to i tak wychodzi taniej niz zakup nowego motoru. Pomyślę nad tym Sprintem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnemiasto Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 a widzieliście to?http://www.corbin.com/triumph/sprint1050gnl.shtml Cytuj meble biurowefotele obrotowekrzesła obrotowekrzesła konferencyjnewww.alias.org.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Widziałem. Okropnie wygląda :)Dziadostwo jak do czopka jakiegoś. Lepiej chyba kufer centralny z oparciem założyć. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 paskudny ten Corbin, IMHO org siedzenie jest wystarczająco wygodne a czasem można upolować oryginalne Triumphowskie siedzenie żelowe i myśle że wtedy to już całkiem turystyk długodystansowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Regis - ja miałem takie żelowe oryginalne u siebie. Szczerze mówiąc, to aż takiej dużej różnicy nie było w stosunku do zwykłego. Zresztą za dużo na zwykłym nie pojeździłem, więc może stąd takie odczucia. Jedna zasadnicza była, że mocno nasiąkało po deszczu :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 no to nie szukam już żelowego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi