Ewa Ochtabińska Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Witam, Po wymianie akumulatora w R1 (poprzedni: zapalały się kontrolki ale nie kręcił - stał biedak całą zimę w nieogrzewanym garażu), nic się nie dzieje. Żadnych kontrolek, motor jak nieżywy.Jeśli ktoś ma pojęcie co może być przyczyną, proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Witam, Po wymianie akumulatora w R1 (poprzedni: zapalały się kontrolki ale nie kręcił - stał biedak całą zimę w nieogrzewanym garażu), nic się nie dzieje. Żadnych kontrolek, motor jak nieżywy.Jeśli ktoś ma pojęcie co może być przyczyną, proszę o pomoc. Pozdrawiam Może źle bieguny podłączyłaś? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 a co to za aku? :huh: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Może główny bezpiecznik. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa Ochtabińska Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Wszystko dobrze podłączone (swoją droga baaardzo śmieszne :laugh: ).Podłączałam Vectra CTZ10S-BS i oryginalny stary (wcześniej podładowany prostownikiem). Może główny bezpiecznik. Jeśli bezpiecznik, to mam nadzieję, ze faktycznie główny, bo sprawdziłam i do innych bezpieczników dostęp jest bardzo upierdliwy. Niestety nie mam miernika i zastanawiam się , czy jest jakaś inna metoda by sprawdzic czy to bezpiecznik :blush:Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 No jak nie ma żadnej reakcji po przekręceniu kluczyka to raczej główny. Ale nie ma innego sposobu jak dobrać się do niego i wymienić. Polecam podmienić inny na próbę nawet jak oryginalny będzie wyglądał ok bo już spotkałem się z takim przypadkiem, też w R1. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Chyba jednak kup ten miernik, bo przy okazji bedziesz mogla sprawdzic ten akumulator.Nowy nie zawsze znaczy dobry.A miernik kosztuje niewiele i przyda sie wielokrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 za 9 zł raz kupiłem :) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa Ochtabińska Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Dzięki za odpowiedzi. Idę do garażu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 prąd to dla mnie czarna magia, ale z tego co wiem nowy akumulator też się jakośo "odbezpiecza"W weekend kupuje i uruchamiam nowy to coś więcej będę wiedział = biorę VARTA do R6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Nie odbezpiecza, tylko zalewa. A właśnie, koleżanka zalała nowy akumulator? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekOrliński Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Ja mam podobny problem po wymianie akumulatora motor normalnie palił. Odpaliłem wsiadłem i pojechałem zgasł mi po tym jak zwolniłem kontrolki można powiedzieć, że się żarzyły ale bardzo słabo później już się nie paliły po podłączeniu kabla od akumulatora z samochodu do rozrusznika kręcił, ale nie odpalał co może być tego przyczyną kompletnie nie mam z ojcem pojęcia co robić. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Sprawdź ładowanie w motocyklu. Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi