veronx Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Witajcie,drugi sezon walczę z cieknącym kranikiem w moim suzuki gsx 550 ,paliwo leci z niego w każdej pozycji, w zeszłym roku wymieniałem w nim uszczelki i nic,teraz zamówiłem znów zestaw regeneracyjny , wymieniłem męmbrankę , uszczelki , poskładałem i nic ...cieknie dalej :banghead:rozebrałem go jeszcze raz i porobiłem zdjęcia , może coś zauważycie ja się za bardzo nie znam choć to podobno banalne urządzenie... .(może któryś z poprzednich właścicieli coś pokombinował) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 W którą stronę składasz membranę ze sprężyną i czy wymieniłeś oring na obrotowym zaworku?Pozatym nie pokazałeś całego obrotowego mechanizmu z zaworkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Ta sprężyna na membrance, coś mi nie ten tego....chyba ma być z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 ma być na pewno po drugiej stronie membrany aby dociskać kulisty zaworek podczas postoju silnika. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 tak mi się właśnie wydawało ,że ta sprężynka coś nie z tej strony jest bo nie mogłem sobie uzmysłowić jakby to miało działać :-) ,w każdym bądź razie w takim stanie zastałem to przy pierwszej rozbiórce i tak składałem. oring na zaworku wymieniłem, fotkę samego zaworku mogę wstawić dopiero na koniec tygodnia( w sumie to tylko okrągła plastikowa stożkowa ,,tulejka" z dziurkami :) ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi