ducati996 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Panie i panowie - Na prośbę kolegi Roberta kopiuję z innego forum. Witajcie. Mam prośbę, gównie do naszych Podkarpackich forumowiczów, ale nie tylko: Dzisiejszej nocy, tj. w nocy z niedzieli na poniedziałek, z 18 na 19 marca mojemu kuzynowi zostały z garaży w miejscowości Grzęska koło Przeworska skradzione 3 motocykle - JAWA 350 DeLuxe, MZ ETZ 251 oraz MZ TS 250. Wszystkie motocykle stały w garażach, złodzieje potrafili nawet przestawić samochody, żeby wyprowadzić motocykle. JAWA 350 DeLuxe - kolor czerwony, czarna rama, numer rejestracyjny: PRV 43740 (czarne tablice), numer ramy: 656311, znaki charakterystyczne to brak emblematów "JAWA" na zbiorniku paliwa, jedynie cyfry "350" na boczkach, chromowane gmole bez górnego mocowania, przykręcone jedynie na dolnych śrubach, przycięte do wysokości osi rury wydechowe. Motocykl bardzo zadbany. MZ ETZ 251 - Kolor czarny, rama czarna, numer rejestracyjny: RPZ 57VC (białe tablice z gwiazdami unii), numer ramy: 25492820, znaki charakterystyczne to polerowane duże litery "ETZ" na boczkach, (żadna fabryczna MZ tego nie miała) oraz polerowane litery "MZ" na zbiorniku paliwa. Część z Was mogła widzieć tą MZ wczoraj, gdyż kuzyn był nią na Topieniu marzanny. MZ TS 250 - kolor czerwony, rama czarna, motocykl nie był zarejestrowany, nie miał tablicy rejestracyjnej. Nie był też na chodzie, ale był kompletny - fotki brak... Nie jestem teraz u siebie, jak wrócę do domu wieczorem postaram się dodać zdjęcia skradzionych motocykli. Jawa i MZ ETZ były zalane pod korek... :/ Jeśli ktokolwiek zauważyłby motocykle, które odpowiadają rysopisowi lub ich części na allegro, giełdach itp. proszę o kontakt do mnie, tj. tel. 725-156-162 lub do kuzyna - 785-615-481 (Bartek). Za wszelkie wskazówki, podpowiedzi, sugestie z góry serdecznie dziękujemy. Pozdrawiam. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Takie chrupki kradna?;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Takie chrupki kradna?;/Słyszałem w radiu niedawno, że grupa polaków ukradła 1,5 tony masła - także nic mnie już nie zdziwi w tym kraju :banghead: Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Czekaj ,czekaj , kostka masła 250g 3,5zł , w półtorej tony mamy ich 1500/0,25 = 6000 . Jakby opierdolić to masło po domach w systemie sprzedaży bezpośredniej po 2zł / kostkę to wyjdzie 12 tysi . :laugh: Edytowane 20 Marca 2012 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Cukiereczki te motocykle. Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 A to może przenieść temat do odpowiedniego działu? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shad11 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Kara za tego typv przestepstwo powinno byc odrabanie dloni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Kara za tego typv przestepstwo powinno byc odrabanie dloniTak na wysokości łokci. Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 A czy kolega przypadkiem nie miał ich na sprzedaż? Moze ktoś ostatnio przyjeżdżał je oglądać? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Takie chrupki to łakomy kąsek dla lokalnych drechów i buraków, pewnie jeżdżą gdzieś w okolicy po lasach i wioskach. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Też uważam, że jakieś łyse pały się rozbijają po okolicy ale warto odwiedzić najbliższe motobazary i oldtimer bazar, może ktoś szuka łatwego zarobku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyygy Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ja pierdziele, wszystko kradną, nawet stare gacie ze sznurka przed domem a dopiero co takie cukiereczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faza-s Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Obawiam się że na bajzlu się w postaci części pojawią ... niestety ... szkoda, bo pewnie sporo serducha chłopak w nie włożył ... ps: Tak swoją drogą, to czy nie ma w PL jakieś internetowej bazy motocykli skradzionych ? Jeśli nie ma, to może pora o tym pomyśleć ... mamy tu na forum przecież dziennikarzy z gazet motocyklowych ... wiele chyba nie trzeba do takiego przedsięwzięcia ... ;) Cytuj Klub Anonimowych Piratów Drogowych Młotek zawsze można nazwać impulsatorem kinetycznym o napędzie mięśniowym, ale po co ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) W tym przypadku pewnie na niewiele by się to zdało, bo to stare motocykle, ale jak czytam kilka razy w miesiącu, że kolejna osoba została pozbawiona maszyny to szlag mnie trafia. W kwestii motocykli silnik nie powinien być traktowany jak "część zamienna" która nie wymaga rejestracji razem z ramą. W dowodzie rejestracyjnym powinien być numer jednego i drugiego, a każda wymiana powinna być rejestrowana i wysyłana na przegląd z weryfikacją numerów. Poza tym, przy zdolnościach polskich mechaników, również przydałoby się to przy kupnie motocykla. Brzmi troche chaotycznie i mało wiarygodnie, ale może wtedy choć jeden złodziej zastanowiłby się zanim wyciągnie rękę po cudze, albo "mechanik" zanim opchnie moto składane z 5 innych za cenę prawie nowego. Edytowane 21 Marca 2012 przez Diabel_Piszczalka Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) Kara za tego typv przestepstwo powinno byc odrabanie dloniJescze czego , takiego chu*a z renty utrzymywać . Wywalic za granice wschodnią (np. w transporcie cebuli ) i niech się martwi. Edytowane 31 Marca 2012 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi