edzio30 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) Temat założyłem jeszcze raz ponieważ poprzedni został zamknięty chyba przez to że nie zawitałem do powitalni za co przepraszam ale mój błąd został już naprawiony i odwiedziłem powitalnie :) Mam mały problem z swoim gsxr 750 srad rocznik 1998. W silniku pojawiły sie jakieś sutki i nie wiem co to może być... Na mechanice sie niestety nie znam. W linku jest filmik z tymi stukami, zobaczcie, posłuchajcie i napiszcie mi co to może być. Kolega mi mówił że jego zdaniem jest to rozrząd jednak mi sie wydaje że niestety jakaś gróbsza sprawa i że chyba czas rozejrzeć sie za silnikiem... Youtube :http://www.youtube.com/watch?v=dP1ZBoj9efc Pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2012 przez edzio30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 panewki ?? a sprawdzales luz zaworowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Piszesz że nie znasz się na mechanice ? masz zawory do regulacji i co teraz?Motocykl do warsztatu znającego ten typ silnika oby to nie był jakiś samochodziarz :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio30 Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Piszesz że nie znasz się na mechanice ? masz zawory do regulacji i co teraz?Motocykl do warsztatu znającego ten typ silnika oby to nie był jakiś samochodziarz :biggrin:Mówisz że to są zawory do regulacji? Przez nie tak stuka ? Ja miałem/mam obawy że to coś z panewkami. Panewki wykluczasz czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Panewka daje bardziej głuche i mocne walenie które rośnie wraz z obrotami , pod obciążeniem słychać bardziej więc to raczej nie to. Narazie sprawdź zawory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly127 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Też obstawiam zawory swoją drogą coś jakoś nie równo ci pracuje ten silnik nawet jak trzymasz wyższe obroty . W moim tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio30 Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A wał korbowy? Jak gadałem z mechanikiem to powiedział że nie wyklucza wału korbowego. Ale dźwięków tego stukotu nie słyszał. Jak będzie pogoda to w sobote odstawiam moto do serwisu. Gdyby to były zawory to może się coś stać z silnikiem jadąc? Co prawda do serwisu mam ok 20 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A wał korbowy? Jak gadałem z mechanikiem to powiedział że nie wyklucza wału korbowego. Ale dźwięków tego stukotu nie słyszał. Jak będzie pogoda to w sobote odstawiam moto do serwisu. Gdyby to były zawory to może się coś stać z silnikiem jadąc? Co prawda do serwisu mam ok 20 km.Jaki znowu wał? Sprawdź te zawory najpierw a nie wymyślaj jakichś teorii razem z mechanikiem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio30 Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Już się tak nie bulwersuj :P mówię a raczej piszę tylko to co gadałem z mechanikiem i chcę zasięgnąć opini i porad doświadczonych osób :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Po częśtotliwości to na 99% zawór jakiś ma luz straszeczny i stuka. Do regulacji i wtedy dalej słuchać :) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Już się tak nie bulwersuj :P mówię a raczej piszę tylko to co gadałem z mechanikiem i chcę zasięgnąć opini i porad doświadczonych osób :)A kto się bulwersuje ? :cool: :biggrin: bo na pewno nie ja. Sprawdź to co mówimy i napisz w tym temacie jaki przyniosło to efekt. Pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio30 Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A mogę na moto podjechać do tego serwisu czy raczej nie bardzo? Napewno dam znać jak będzie już wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 to nie jest panewka, coś z rozrządem raczej. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Już się tak nie bulwersuj :P mówię a raczej piszę tylko to co gadałem z mechanikiem i chcę zasięgnąć opini i porad doświadczonych osób :)Jeżeli ten Twój mechaniki po tym dźwięku podejrzewa panewki to wypada szybko zmienić mechanika Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi