kiki Opublikowano 10 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2004 wiec tak - 2 dni temu byłem na spacerze na starówce w wawie (był wieczór i jak zawsze zebrały sie motorki). Chodzi mi o to ze jak koles odpalił dukę (chyba 916????) to jakiś dziwny odgłos sie pojawił w silniku- tak jakby jakies głosne dzwonienie pomieszane z turkotaniem. Co to było???(mogło to bys sprzegło)??? Pytam z czystej ciekawosci Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 10 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2004 To prawdopodobnie było sprzegło, gdyż ducati mają na ogól suche sprzęgła i slyszalny jest świst podczas pracy takiego silnika. Osobiście to bardzo mi się ten odgłos nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2004 Sprzęgło (suche, nie mokre, tak jak w większości motocykli) w Ducati chodzi jak sieczkarnia - i o to chodzi. Coponiektórzy (na przykład ja :-)) się tym rajcują. Tak naprawdę nie oznacza to uszkodzenia. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Czerwca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2004 Tak jak mówi Paweł - sprzęgło dzwoni. Jesty suche, nie w kąpieli olejowej, gdy się je rozłącza tarczki zaczynają ocierać się o przekładki i wszsytko dźwięczy. U mnie dodatkowo zrobiłem ażurową pokrywę sprzęgła i dźwięk jest jeszcze bardziej słyszalny. Inna sprawa że mam teraz nowe sprzęgło i że jest cieszej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 11 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 Dziekuje panowie za odpowiedzi ;). Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 11 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 jeden to lipa, posluchaj sobie jak podjada ze 3 z suchymi sprzeglami, wtedy dopiero jest czad....pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi