J.Pastor Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Dosyć skuteczna jest metoda na "Adama Słodowego", podważyć delikatnie gumę i wstrzyknąć wode z mydłem. Czynności powtarzać, aż do skutku aż cała guma puści. Zabawa na kilka dni. Stosowanie np. WD-40 jest ryzykowne bo może zareagować z gumą. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 teraz zapytam, jak zdjąć gumy manetek z chromowanej (chrom marny) kierownicy bez ich uszkodzenia? Chcę je skopiować a gdy siedzą na kierownicy to niemożliwe. Wsadź gumę do garnka z gorącą wodą (wcześniej nie zaszkodzi zrobić to co zaproponował Pastor). Po kilk minutach guma zmięknie i zrobi się bardziej elastyczna. Następnie paluszkami spychasz gumę z kierownicy lub rączki gazu. Na zimno najpewniej gumy popękają, na ciepło jest o wiele łatwiej, również z tego powodu, że średnica nakładek pod wpływem temperatury powiększa się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 guma rozszerzy się bardziej niż stal pod wpływem wrzątku? Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 guma rozszerzy się bardziej niż stal pod wpływem wrzątku?Przede wszystkim zrobi się elastyczna. Zanużać musisz tylko gumę, a nie całą kierownicę i wówczas zobaczysz, że fizyka działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Ewentualnie cienki wkrętak posmaruj mydłem w płynie, wsuń pod gumę i "objedź" dookoła. A najlepiej grzanie + mydło i wtedy musi zejść. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 udało się z wrzątkiem, zeszło choć z pomocą sporego przecinaka. Guma ma 60 lat :D i pozostała w całości Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi