Sikor Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Jeżeli skręcasz w lewo np. na posesję i widzisz że ktoś jest w trakcie wyprzedzania Cię, to musisz mu ustąpić pierwszeństwa.Przepisy to jedno, a realia na drogach to czasem co innego. Są pewne sytuacje, przy których trzeba pomyśleć 3 razy i dodatkowo się upewnić. To tak samo jak wzniesienia na drodze poza miastem. Przecież wolno Ci jechać tam 90 cały czas (wiadomo, że i tak jeździmy szybciej...), ale nigdy nie wiesz co Ci się ukaże, jak będziesz na szczycie. Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 (edytowane) Miałem opisaną sytuację na egzaminie z zakresu prawa drogowego czy coś w tym stylu. Wina powinna zostać rozpatrzona procentowo (50%/50%), bo:1) nie wolno wyprzedzać na skrzyżowaniuale2) nie wolno wykonać manewru skrętu bez upewnienia się, że na pasie, który się będzie przecinać, nie ma innego pojazdu Z tym, że koleś prowadzący szkolenie (jakiś biegły sądowy, nie pamiętam nazwiska) i tak nam powiedział, że rozpatrywanie tego typu sytuacji zależy od konkretnej osoby. Dokładnie tak, jak z jazdą po linii - niby wolno, ale czasem nie wolno. Ps. no i nie kasztańcie tu z tekstami o "końcu sezonu" - pianka 5 mm pod kurtkę i można śmigać niezależnie od temperatury. Polecam, do dostania w sklepach surfurskich w różnych grubościach (od 1 mm do 5 mm). Edytowane 16 Października 2011 przez Sherman Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 VinAlucard, przykra sprawa, ale prawdę mówiąc trochę nawaliłeś. Nie można wyprzedzać w taki sposób, że w trakcie manewru przejeżdżasz przez łączenia z innymi drogami, czy to skrzyżowania, czy drogi do posesji. To po prostu zawsze jest spore ryzyko. Ja przerabiałem ten temat z 2-3 razy, kończyło się bardzo nieprzyjemnym wyhamowaniem kilkanaście/kilkadziesiąt cm przed pojazdem jadącym już prostopadle, w lewo. Nigdy więcej. Ehhh... Prawda jest bolesna dopiero dzisiaj, jutro śmigam na prześwietlenie szyjnego, ale raczej jestem dobrej myśli. Jeżdżę tamtą trasą praktycznie codziennie i właściwie nie miałem pojęcia, że, tam W TYM miejscu, dolatuje jakaś boczna droga, bo raz- jest ona w obniżeniu i dopóki się człowiek nie znajdzie na jej wysokości to cholery nie widać, a dwa- że nie ma żadnych oznaczeń jej dotyczących- drogowcy po prostu z jednej strony postawili ostrzeżenie, a z drugiej zapomnieli- jadąc od prawej jest w tym miejscu skrzyżowanie, a od lewej już nie. :D Ja mieszkam niedaleko i mniej więcej kojarzyłem, że to skrzyżowanie gdzieś jest, ale kierowca, który nie zna tych okolic nie ma szans na zauważenie czegokolwiek. Ja dałem dupy, a ktoś inny może po prostu nie wiedzieć i też wyląduje na zielonej trawce. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Ps. no i nie kasztańcie tu z tekstami o "końcu sezonu" - pianka 5 mm pod kurtkę i można śmigać niezależnie od temperatury. Polecam, do dostania w sklepach surfurskich w różnych grubościach (od 1 mm do 5 mm). No kurde, Sherman, jak Ty to robisz, że w piance śmigasz?? Ja pływam na desce, mam pianki - cieńszą i grubszą - i nie wyobrażam sobie :icon_question: . Chyba, że ta najcieńsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Moze On w samej piance smiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Moze On w samej piance smiga No chyba że :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 No chyba że :tongue: Polecam montażową niskoprężną- 15 zł, ale jaki spokój sumienia. ;) Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 A z tą pianką to jak bardzo ograniczasz sobie ruchy? Oj tam oj tam, zaraz "ograniczasz". A poza tym, po co na moto się ruszać. Na moto się siedzi. Ważne, żeby nie na kaczkę :icon_razz: Polecam montażową niskoprężną- 15 zł, ale jaki spokój sumienia. ;) Jak znajdę luźne 15 zyla, to zainwestuję i opiszę doświadczenia własne :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Ze względu na burzliwość naszego związku, postanowiłem zainwestować w Ciebie to 15zł. :icon_biggrin: Ach mój Luby Yuby, będę Ci wdzięczna do... końca tygodnia :notworthy: albo i nie :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Nie wiem czy ktoś już pytał, a zwyczajnie nie chce mi się przeglądać historii tematu :bigrazz: więc zapytam, czy Ty masz PJ? Jakim motocyklem jechałeś autorze tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 (edytowane) Nie wiem czy ktoś już pytał, a zwyczajnie nie chce mi się przeglądać historii tematu :bigrazz: więc zapytam, czy Ty masz PJ? Jakim motocyklem jechałeś autorze tematu? Mam prawo jazdy, A i B jak dotąd, po prostu data się nie chce zmienić, mimo, że mam w ustawieniach "rodzony 93'". ;) Edytowane 19 Października 2011 przez VinAlucard Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Mam prawo jazdy, A i B jak dotąd, po prostu data się nie chce zmienić, mimo, że mam w ustawieniach "rodzony 93'". ;) Wiek sie nie zmienia, trzeba recznie to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Mam prawo jazdy, A i B jak dotąd, po prostu data się nie chce zmienić, mimo, że mam w ustawieniach "rodzony 93'". ;) W takim bądź razie oddaję honor :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 A z tą pianką to jak bardzo ograniczasz sobie ruchy? Nie jest źle. Co prawda z przyzwyczajenia zakładam jeszcze na piankę żółwia i dopiero skórę, ale ogólnie jest git. W każdym razie lepsze to niż później jęczenie, że stawy bolą. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 W takim bądź razie oddaję honor :) Wyczuwałem nutę podejrzenia o jazdę bez prawka, opie*dol wisiał w powietrzu. ^^ Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi