Skocz do zawartości

Definitywny koniec sezonu

VinAlucard
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.10.2011 o 17:02, YUBY napisał:

A może wystarczy normalnie wyprzedzać i wykorzystywać przewagę motocykla, a nie czaić się 20 minut.

Wiem, o to mi chodzi. Ale jak czytam takie posty, że koleś jedzie 200 metrów za gościem i się czai do wyprzedzania to mnie śmiech ogarnia.

P.S.

Typek jedzie 40km/h a Ty go wyprzedzasz ledwo co 50km/h - o co tutaj chodzi ? Sekunda-dwie i masz już być przed Golfem.

Edytowane przez rexar

'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...'

W dniu 16.10.2011 o 16:40, VinAlucard napisał:

My jechaliśmy główną, a z lewej dolatywała droga asfaltowa, tyle, że boczna. Skrzyżowanie oznaczone tylko z jednej storny w zasadzie (?) - przeciwnej. Pasy już dawno się starły przez deszcze i nie wiadomo czy tam ciągła czy przerywana. Podejrzewam, że koleś z ruchem kierownicy w lewo włączył migacz, o ile w ogóle, bo wyglądał jakby nie dokońca był o tym przekonany, już bardziej jego laska tak o tym trąbiła.

Po przyjechaniu policji mogło by to się zakończyć mandatem dla Ciebie za wyprzedzanie na skrzyżowaniu[nie za prędkość] gościu z golfa by otrzymał za zajechanie,bo nawet gdy by miał kierunek to do niczego go nie upoważniał.Co do winy , a co za tym idzie do pokrycia kosztów,to lepiej byś wyszedł wzywając policje. Moim zdaniem dałeś ciała,ale najważniejsze że jesteś cały.

W dniu 16.10.2011 o 16:59, ajriszkofi napisał:

Hm, nie było by przypadkiem tak, że owszem, pewnie dostałbyś mandat za wyprzedzanie na skrzyżowaniu, ale winę za wypadek ponosiłby Pan, który skręcał w lewo?

Nie, ponieważ nie wolno wyprzedzać na skrzyżowaniu z wyjątkiem skrzyżowania o ruchu okrężnym oraz o ruchu kierowanym (czyli ze światłami).

No właśnie, chłopaki - po co nam (Wam) właściwie motungi po 150-170 KM, żeby takiego pierdalota nie wyprzedzić migiem, nawet smrodu by nie poczuł :buttrock: . A tu przymiarki do wyprzedzania jakbyś jechał maluchem z 1978 :banghead:

Mam takiego "akuratnego" kolegę. Jeździ hornetem 900, więc trochę mocy ma. Ale nie: w korku powolutku, zawsze czeka itp rzeczy wydziwia i właśnie niedawno dostał strzał w tył na prawoskręcie, bo puszkarz był przekonany, że on skręci i patrzył w lewo. A mój kumpel grzecznie czekał, aż przejedzie 1500 samochodów i niespodziewanie dla samego siebie wylądował na plecach :icon_razz: .

Edytowane przez piórko

walisz kopa babie garbatej i spierda..sz!one zawsze maj laski zeby sie podeprzec wiec lepiej byc szybszy niz jej reka. :bigrazz:ostatnio siedze z narzeczona w aucie i podchodzi taka wpycha lape przez lekko uchylona szybe i mowi(daj daj panie zeta)spojrzalem jej w oczy i stwierdzilem ze sie boje(wygladala jak czarownica)no!!! i dalem zeta,poszla sobie.

Edytowane przez oil

W dniu 16.10.2011 o 17:41, piórko napisał:

No właśnie, chłopaki - po co nam (Wam) właściwie motungi po 150-170 KM, żeby takiego pierdalota nie wyprzedzić migiem, nawet smrodu by nie poczuł :buttrock: . A tu przymiarki do wyprzedzania jakbyś jechał maluchem z 1978 :banghead:

Mam takiego "akuratnego" kolegę. Jeździ hornetem 900, więc trochę mocy ma. Ale nie: w korku powolutku, zawsze czeka itp rzeczy wydziwia i właśnie niedawno dostał strzał w tył na prawoskręcie, bo puszkarz był przekonany, że on skręci i patrzył w lewo. A mój kumpel grzecznie czekał, aż przejedzie 1500 samochodów i niespodziewanie dla samego siebie wylądował na plecach :icon_razz: .

Koleżka vin ma dopiero 17 wiosenek.