patryk669966 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Junak nie chce się wkręcać na obroty, trochę wejdzie a pożnij szarpie (wygląda to jak by go muliło). Nie pomaga regulacja gaźnika(Gaźnik jest założony nowy niedawno kupiony) ani zapłonu.Co może być przyczyną?Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpuladrutu Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Gaźnik jest założony nowy niedawno kupionymade in prc??Ja kupiłem ostatnio dysze/iglice do gaźnika z komara (używany do silnika zaburtowego w łodzi) i po godzinnym męczeniu się z regulacją wróciłem do starych dysz i iglicy na których silnik chodzi poprawnie. Przekombinowałem ponieważ gaźnik był stary i chciałem go chińszczyzną odnowić. Okazało się ze nawet po 4 latach leżenia w piwnicy po przeczyszczeniu lepiej chodzi na orginalnych częściach niż na nowym chińskim g....e.Także sprawdź ten gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk669966 Opublikowano 2 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Gaźnik wydaje się dobry, starego nie mogę założyć bo jest w takim stanie że motocykl by w ogóle nie działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpuladrutu Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 weź dysze, iglice, przepustnicę ze starego, dobrze wyczyść, wkręć w nowy i wtedy zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk669966 Opublikowano 2 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Muszę tego spróbować może pomoże.W dzisiejszych czasach jest trudno zdobyć nowe, dobre części do zabytkowych motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Jaki to gaznik ?Jesli masz Junaka to zglos sie na forum SFM Junak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk669966 Opublikowano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Jest to gaźnik PegazAle mam teraz inny kłopot po bawieniu się gaźnikiem znalazły się wysokie obroty, motocykl zaczął w końcu pięknie pracować tylko że działał parę godzin teraz znów się coś zje**** i nie dział. W ogóle nie ma kompresji a parę dni temu miał wymienione pierścienie i było wszystko ok. Czy jest możliwe żeby zaciął się zawór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Jest to gaźnik PegazAle mam teraz inny kłopot po bawieniu się gaźnikiem znalazły się wysokie obroty, motocykl zaczął w końcu pięknie pracować tylko że działał parę godzin teraz znów się coś zje**** i nie dział. W ogóle nie ma kompresji a parę dni temu miał wymienione pierścienie i było wszystko ok. Czy jest możliwe żeby zaciął się zawór?Nawet bardzo prawdopodobne, zwłaszcza, jeśli głowica była regenerowana. Zdejmij rurę wydechową i gaźnik. Przez otwory możesz spróbować zobaczyć czy się któryś zawór nie zawiesił. Warto też sprawdzić luzy zaworowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 kolego w junaku wszystko jest możliwe ... może odpężnik gdzieś chwycił albo zawór w prowadnicy albo coś wydmuchało albo kto wie co jeszcze :) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 stawiam na dekompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 oj junak junak... na niego trzeba miec troche patentów i wiedzy,co sie moze spieprzyć. jesli składałeś motocykl osobiscie,to powinienes wiedziec gdzie szukać. najgorzej,jesli kupiłes jezdzący. takie jest moje zdanie. ja tez zaczałem na powaznie z junakiem w Twoim wieku. dzis mam 24. Po tych paru latach dalej mnie zadziwia. mozna u ciebie stawiać na gaznik,na przyspieszacz,złe ustawienie zapłonu (ustawiane płytką,a nie całym aparatem). brak kompresji to dekompresator(zdejmij dekielek z głowicy,to sie dowiesz po kopnieciu czy to tego wina)może sie luz przestawił,lub ustawiałes luz zaworowy na cieplym silniku. po ostygnieciu podpiera zawor. rozwiązan jest mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi