dyrmaz Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Czołem! przeczytalem juz 100 tematów (około) na forum, ale nigdzie nie widzialem aby ktos pisał o nie powracającej dzwigni zmiany biegów.Chodzi o to, ze bardzo czesto jak zmieniam biegi na wyzsze, czyli z 2na3 z 3na4 z 4na5 i z 5na6 potrafi mi bieg nie wbić i albo pozostaje na luzie co sie dzieje na przebijaniu z 1na2 lub pozostaje na biegu pierwotnym czyli na przjsciu z 4na5. Oprócz tego dzwignia zmiany biegów potrafi czasami się "zawiesić" w pozycji do góry tak jakbym zapiął bieg (bieg niestety nie jest zapięty) ale dzwignia nie opada, muszę ją dopiero lekko popchnąć w dół aby powrócila do pozycji "poziomej" (czyli np na luz).Czy ktos wie co t omoze byc? Bieg jak juz zapne to nie wypada. Pacjent to 929. Czyzby wodziki? Pewnie i tak sie nie obędzie bez rozebrania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 pęknięta sprężyna w mechanizmie zmieniacza biegów Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 na 100 % coś ze sprężyną , która nie odbija i mechanizm nie mając oporu nie ma jak zadziałać i zmienić biegu prawdopodobnie będzie potrzebna wymiana Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrmaz Opublikowano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 (edytowane) dobra, znalazlem...widze tam dwie takie sprezynki...jedna do wrzucania biegów a druga do zrzucania...str 50 w (nr czesci 8 i 10) fiszce dostepnej na stronie fireblade. pl lub tutejzeby sie tam dostac to trzeba silnik rozbierac niestety,ciekawe czy mozna od czegos dopasowac lub same sprezynki gdzies kupic np w serwisie...? Edytowane 3 Października 2011 przez dyrmaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 dobra, znalazlem...widze tam dwie takie sprezynki...jedna do wrzucania biegów a druga do zrzucania...str 50 w (nr czesci 8 i 10) fiszce dostepnej na stronie fireblade. pl lub tutejzeby sie tam dostac to trzeba silnik rozbierac niestety,ciekawe czy mozna od czegos dopasowac lub same sprezynki gdzies kupic np w serwisie...? Nie musisz rozbierać całego silnika, wystarczy pokrywę sprzęgła i zobaczysz mechanizm zmiany biegów.Dla lepszego dostępu musisz zdemontować kosz sprzęgła.Napisałeś"Oprócz tego dzwignia zmiany biegów potrafi czasami się "zawiesić" w pozycji do góry tak jakbym zapiął bieg" czyli masz pękniętą agrafkę Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrmaz Opublikowano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) "agrafka" powiadasz...? nie wiem która to czesc ale jak zdejme dekiel to moze ukarze mi się......to dobrze ze moge zacząć od dekla a nie od silnika :) Edytowane 4 Października 2011 przez dyrmaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Po zdjeciu dekla ciezko bedzie to dostrzec, nie mowiac o dojsciu tam, ale po zdjeciu kosza sprzeglowego jak najbardziej. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrmaz Opublikowano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 które to te czesci podejrzane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Witam10 i może 8pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrmaz Opublikowano 5 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 tak, to są spręzynki, a agrawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 One sa zwane agrafkami Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertohenaotorres Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 też się z tym spotkałem, rozebrałem sprężyny okazały się całe,złożyłem zalałem płynami, ustawiłem sprzęgło i moto wbija biegi normalnie, zaczołem naciągać sprzęgło i znowu to samo więc popuściłem sprzęgło i wbija normalnie, w moim przypadku wystarczyło wyregulować linkę sprzęgła w mt-07 może komuś pomogę bo sam też nic nie znalazłem więcej, na temat nie powracającej dzwigni zmiany biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi