michoa Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 wytarło krzywki na wałku i spadła moc nie krzywki wodzu a panewki :D Dokładnie tak, jadę na 4 piłuję go do 60km/h, zmieniam na 5 i w ogóle on nie przyspiesza. czyli moja diagnoza jest albo brak mocy albo coś z 5 biegiem ?? nie miałeś nigdy żafnych problemów z 5 biegiem typu wycie problemy z wrzuceniem ?? krócieć gaźnik-cylinder jest gumowy ?? ,,opsikiwałeś'' go dezodorantem czy nie ma gdzieś mikropeknięcia ?? sprawdź jeszcze luzy zaworowe-mało prawdopodobnie żeby sie zmieniły od gleby ale nie ma z tym dużo roboty a lepiej dmuchać na zimne... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 (edytowane) nie krzywki wodzu a panewki :D ten sam materiał, zresztą przytarcie panweki nie oznacza spadku mocy, występuje też wtedy hałas ;) Edytowane 30 Września 2011 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Masz tam obrotomierz i jestes pewny ze kreci max obroty czy tylko tak myslisz ?Sugestie Janusza warto sprawdzic, oprocz tego luzy zaworowe i jeszcze raz gaznik bo mozliwe ze twoje czyszczenie nie bylo tak skuteczne jak ci sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edward Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Mam problem z moim maluszkiem Suzuki DR 125. Otóż od jakiegoś czasu odczułem, że nie kręci mi się do maksymalnych obrotów i jedzie max 60km/h, po wyczyszczeniu gaźnika, filtra powietrza zaczął znowu się kręcić do maksymalnych obrotów, ale v-max dalej został taki sam, czyli 60km/h, wszystko stało się po wywrotce parkingowej. Już nie mam pomysłów co to może być, nie strzela z tłumika, więc raczej nie za bogata mieszanka, ponieważ przyspieszenie ma dobre, ale tylko do 60km/h, wcześniej jechał 90-100km/h. Jakieś pomysły? Witam, Mam problem z moim maluszkiem Suzuki DR 125. Otóż od jakiegoś czasu odczułem, że nie kręci mi się do maksymalnych obrotów i jedzie max 60km/h, po wyczyszczeniu gaźnika, filtra powietrza zaczął znowu się kręcić do maksymalnych obrotów, ale v-max dalej został taki sam, czyli 60km/h, wszystko stało się po wywrotce parkingowej. Już nie mam pomysłów co to może być, nie strzela z tłumika, więc raczej nie za bogata mieszanka, ponieważ przyspieszenie ma dobre, ale tylko do 60km/h, wcześniej jechał 90-100km/h. Jakieś pomysły? Edytowane 14 Stycznia 2012 przez Edward Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi