Artur_125 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Przymierzam się do nowego motocykla. Do tej pory celowałem w VTR 1000 SP2 lub RSV 1000 gdyż koniecznie chciałem V. Aprilie dosyć szybko wybiłem sobie z głowy po przeczytaniu kilku artykułów i zebraniu opinii środowiskowej. Dzisiaj natomiast miałem okazję przymierzyć się do VTR 1000 i co? Wyglądam i czuje się na nim jak na motorynce w wieku 17 lat. Narodził się we mnie pewien niepokój, że na każdym sportowym motocyklu będe wyglądał, a co gorsza czuł się dziwnie i niewygodnie. O co tu chodzi ja się pytam? Czy dla gościa o wzroście 185 i wadze 90 kg pozostaje tylko Honda Goldwing ? Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceo Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Z podobnym dylematem miałem przyjemność kilka lat temu. Przymierzałem , mierzyłem, zaciągałem opinii środowiskowej, wszystkie polecane maszyny wg mojego odczucia były małe (gabarytowo jesteśmy podobni: 186 cm / 90 kg) . Po drodze do Gold Wing'a, którego pozostawiam sobie na później :), jest jeszcze VTX1800. Mocny Vtwin dający mnóstwo satysfakcji z jazdy na krótkich i długich trasach. Podpytujesz o opinię w dziale Sport/Naked/Turystyk/Turystyczne Enduro/Maxi Skutery i nijak tu VTX nie pasuje. Jednak przymierz, popatrz i być może się spodoba. Pewne jest to, że duży biker dobrze się na nim czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) no to może jakiś jamnik w stylu CBR 1100 Blackbird albo Kawa ZZR 1200ew.YAMAHA FJR Edytowane 19 Września 2011 przez Diabel_Piszczalka Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 06-07 zx10r nie jest jeszcze takie miniaturowe , ewentualnie k2 Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Taki duży to Ty wcale nie jesteś ......przymierz się do Suzuki Bandit 1250 SA, FJRka, XX, Hajka, Varadero, CBFka 1000, jest tego troszke ......... Ja mam 194 cm, ponad 120 kg i latam na Ducati ST4 S :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Taki duży to Ty wcale nie jesteś ......przymierz się do Suzuki Bandit 1250 SA, FJRka, XX, Hajka, Varadero, CBFka 1000, jest tego troszke ......... Ja mam 194 cm, ponad 120 kg i latam na Ducati ST4 S :)Ale jestes Gruby :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Syrek .... nie "gruby" tylko DUŻY :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 no to może jakiś jamnik w stylu CBR 1100 Blackbird albo Kawa ZZR 1200ew.YAMAHA FJR Wolał bym coś znacznie bardziej z zacięciem sportowym. A jak w skali gabarytowości plasuje się CBR 1000 RR ? Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morris35 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) Sorry ale jak na VTR Firestorm czułeś sie jak na psie to o sportach możesz odrazu zapomnieć ( CBR 1000rr napewno nie jest większa od VTR może troszeczke szersza w owiewkach ale mniejsza ) kup sobie Hayabuse albo xx 1100 choć ten drugi może wydać ci sie troszke za niski :) Edytowane 19 Września 2011 przez morris35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Kiedyś przymierzałem się do GSXR 1000 i w sumie nawet duże bydle :D .... ale to było z 2 lata temu. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 latam pół życia na sportach . mam 190 cm wzrostu , wagi też słusznej :icon_biggrin: i jakoś nie myślę o żadnym z nich że jest za mały Wszystko o "zacięciu bardziej sportowym" będzie małe i nic na to nie poradzisz największy (najwyższy ) plastik na jakim siedziałem to było RC8 ale i tak nie nazwałbym go dużym :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 ZX 12/14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Wolał bym coś znacznie bardziej z zacięciem sportowym. A jak w skali gabarytowości plasuje się CBR 1000 RR ? jeśli Ci to pomoże: niebieski 1000rr pomarańczowy 600rrhttp://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/19/18/47/1819184728jak widać oba porównywalne gabarytowo a co do zacięcia sportowego, pamiętaj że największe prędkości osiągają własnie turystyki typu ZX 12/14 i Hayabusapoza tym mają lepszy "dół" niż sporty :crossy: Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 954 wcale nie jest takie małe :) Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Wymiary mam podobne do Ciebie i na GSXR mieszczę się bez żadnych problemów (możesz obejrzeć zdjęcia z linku w stopce jeśli jesteś ciekaw jak wyglądam ;-) ). W porównaniu do Z1000 na każdym sporcie będziesz się czuł jak na pokecie, nie ma się co czarować. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi