miclaw Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 (edytowane) Witam,Rok temu kupiłem komara 1964 r.Tego lata zająłem się jego renowacją.Liczę na opinie i propozycję :biggrin:.Kolejną porcję zdjęć mogę wrzucić dopiero gdy ktoś skomentuje,ponieważ łączy posty i wywala ,że za dużo zdjęć w jednym. Temat przenoszę z głównego weterany/klasyki.Myślę , że to lepsze miejsce. Tak wyglądał po zakupie : Cały łącznie z oponami pomalowany był sprayem. Na początku zabrałem się za silnik.Potrzebował drobnych wymian jak sprzęgło i uszczelniacze wału.Oraz kilku godzin czyszczenia Cała powierzchnia silnika pokryta była wżerami w postaci pajęczynek. Po kilku zabiegach.Wszystko wyglądało już o niebo lepiej I gotowy silnik : Edytowane 15 Lipca 2011 przez miclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 No, no fajniutko wyszło. Mnie ostatnio coś się poj***ło i naszło mnie na Komary. W sąsiednim temacie jest o moim struclu. A ten kot to niby jak Ci pomagał? Polerowałeś nim lakier? :icon_twisted: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 (edytowane) ' kicia teraz przynieś błotnik i otrzyj pot z czoła' Później przyszła kolej na blacharkę :) Części zostały wypiaskowane ( + położony podkład ) A następnie pomalowane akrylem W między czasie gdy lakiernik zajmował się blachami , poskładałem koło. Część części odebrana :) Wstępne składanie :Widelec przedni Lampa przednia jeszcze bez stacyjki i licznika Pomocy nigdy za wiele :notworthy: Niestety w południowym słońcu ,zdjęcie nie oddało rzeczywistych kolorów lakieru. Cdn. Edytowane 15 Lipca 2011 przez miclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sproket Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Jak skończę Motorynkę to też się wezmę za Komara. Ja mam z '76. Czeka na swoją kolej w kartonie po zmywarce :icon_mrgreen:. Na szczęście mam papier i będę mógł śmigać po drodze i powodować zazdrosne spojrzenia, czego Tobie również życzę :icon_biggrin:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 (edytowane) Komar stanął na kołach Zamontowane siedzenie i torebka narzędziowa Licznik i stacyjka. Wszystkie chromy oryginalne Edytowane 15 Lipca 2011 przez miclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef100 Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 zapowiada się zaj**isty komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 On się nie zapowiada. Ten Komar już jest zajebisty! :icon_mrgreen: :clap: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek508 Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ejj no kozacko to wygląda :D Cytuj Motorynka -> Komar jajcun ->WSK 125 x3 -> ETZ 150 -> ETZ 250 -> GS500 -> FZR600/SC33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 W końcu ktoś rzucił okiem więc kolejna porcja zdjęć :)Nabyłem oryginalną pompkę ZZR , trochę korozja ją złapała . Wyszła całkiem ładnie Kilka dni temu odebrałem bak od lakiernika cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 no Panie gratulacje ! wszystkim dziadkom w okolicy będzie gul skakał jak tym wyruszysz na podbój szos :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 piękny komarek w pełni udana renowacja :-) u mnie czeka WSK z 1968 roku , dwururka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 A nie powinien na baku miec napisu Komar ZZR1 :wink: piękny komarek w pełni udana renowacja :-) u mnie czeka WSK z 1968 roku , dwururka :) A to co to za dziwolag, kolejna przerobka zwiekszajaca szal na wiosce i dodajaca animuszu ujezdzajacemu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 A nie powinien na baku miec napisu Komar ZZR1 :wink: Tzn , że napis nie zgadza się z oryginałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Z tego co sie orientuje to mialy napis KOMARZZR1, 2, 3.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Co to to nie :) Tu inny sztywniak z mojej stajni, w oryginalnym malowaniu Jak i komar 3 z oryg. naklejką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi