Skocz do zawartości

Shadow nie pali na jeden cylinder

Walek804
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

iskra "optyczna" na zewnątrz cylindra to nie to samo co iskra w cylindrze pod ciśnieniem. Jak świece mokre to ja jednak obstawiam elektrykę. Jeżeli jak piszesz, stało się to "nagle" to tym bardziej elektryka. Zawory "nagle" się nie przestawiają ;)

masz dwa obwody do sprawdzenia - niskiego napięcia i wysokiego. Ja bym zaczął od wysokiego.....

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

elektryki sam nie ogarnę, a już o naprawianiu to mowy nie ma, nie ma sprzętu ani wiedzy. a tam bajzel jest niemiłosierny.....

Zacznę więc od czyszczenia gaźników bo od 3 sezonów nic nie było robione a i przedostatnia zima była pod chmurką (pod wiatą).

Do tego w tą zimę wymieniłem wszystkie płyny, filtr powietrza, dołożyłem filtr paliwa bo nie było (ktoś zamiast filtra dał kawałek rurki...... patolgia normalnie) a pewnie teraz motorek dostał kopa świeżego powietrza i aż go zatkało hehe.

Tak bez zaawansowanego grzebania - psiknij samostartem w airbox (przez 1s ) , jeśli to problem zapchanego gaxnika to zapali odrazu (do momenttu wessania aerozolu). Jesli braku kompresji to conajwyzej nieśmiało pierdnie 1-3razy . Ja stawiam na zapchany gaźnik .

Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D

Chłopaki nikt z Was nie zgadł !!

Wlewając paliwo z bańki nie zwróciłem uwagi i widocznie było trochę wody na dnie baniaka...... filtr paliwa mokry, woda w gaźniku.

Dlatego iskra była piękna, świeca mokra a palić nie chciało ! hehe bo była mokra ale nie w paliwie tylko w wodzie.

Usterka usunięta plus motorek dostał 4 nowe świece.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...