Adam M. Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Lepsze, bardziej dokladne spalanie.Punkt zaplonu nie mogl sie zmienic sam z siebie, albo nie ma sprezania, albo paliwa, albo swieca do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 iskra "optyczna" na zewnątrz cylindra to nie to samo co iskra w cylindrze pod ciśnieniem. Jak świece mokre to ja jednak obstawiam elektrykę. Jeżeli jak piszesz, stało się to "nagle" to tym bardziej elektryka. Zawory "nagle" się nie przestawiają ;) masz dwa obwody do sprawdzenia - niskiego napięcia i wysokiego. Ja bym zaczął od wysokiego..... Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz12 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 elektryki sam nie ogarnę, a już o naprawianiu to mowy nie ma, nie ma sprzętu ani wiedzy. a tam bajzel jest niemiłosierny.....Zacznę więc od czyszczenia gaźników bo od 3 sezonów nic nie było robione a i przedostatnia zima była pod chmurką (pod wiatą). Do tego w tą zimę wymieniłem wszystkie płyny, filtr powietrza, dołożyłem filtr paliwa bo nie było (ktoś zamiast filtra dał kawałek rurki...... patolgia normalnie) a pewnie teraz motorek dostał kopa świeżego powietrza i aż go zatkało hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Tak bez zaawansowanego grzebania - psiknij samostartem w airbox (przez 1s ) , jeśli to problem zapchanego gaxnika to zapali odrazu (do momenttu wessania aerozolu). Jesli braku kompresji to conajwyzej nieśmiało pierdnie 1-3razy . Ja stawiam na zapchany gaźnik . Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz12 Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Chłopaki nikt z Was nie zgadł !! Wlewając paliwo z bańki nie zwróciłem uwagi i widocznie było trochę wody na dnie baniaka...... filtr paliwa mokry, woda w gaźniku. Dlatego iskra była piękna, świeca mokra a palić nie chciało ! hehe bo była mokra ale nie w paliwie tylko w wodzie. Usterka usunięta plus motorek dostał 4 nowe świece. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi