Skocz do zawartości

WSK 125 1959r.

Dream
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dzisiaj jadę obejrzeć/kupić Wiechę z 59 roku.

Czy cena 1300 to nie za dużo? Wiadomo jeden woli rybki drugi akwarium :icon_rolleyes: . Do motunga są papiery, jest wyrejestrowana.

Czy ktoś po fotkach może ocenić czego brakuje przy niej oprócz rolgazu i malowania oryginalnego :icon_question: .

Wska była na chodzie lecz coś padło w zapłonie po myciu....

Fotki motóra:

1618092785_4.jpg

1618092785_3.jpg

Pany doradźcie :icon_biggrin: .

Wygląda na to że to co jest, jest oryginalne No półka jest czarna pewnie z B3. 1300 nie dałbym nawet jeśli była by zarejestrowana i sprawna. Oprócz tych braków które wymieniłeś nie dopatrzyłem się innych ;]

Edytowane przez Żurek

Wygląda jak moja Z2. Półka górna i krótka osłona łańcucha są z innego moto. Siedzenie chyba od Jawy starej, albo takie "oklapnięte" oryginalne. Reszta wporzo wygląda. Ale cena też spora. Ja dałem 500 za swoją.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Ok, więc byłem i nie kupiłem. Klient nie chciał oddać za 450zł :banghead: . Silnik nie na chodzie, malowana pędzlem itp. Lecz kompletna, manetka gazu jest. Dokumenty- dowód na Pana X z miasta Y bez umów.....

Przed chwilą znalazłem taką:

Aukcja Allegro M06 59r.

Cena prawie 2kzł ale umowy i dowód są.... zrobiony silnik, parę klamotów dodatkowo- kierownica, opony itp.... :wacko: .

1669624974_1.jpg

1669624974.jpg

Wg. mnie motocykle sa warte tyle ile klient zdecyduje sie zaplacic. Jezeli masz pieniadze to bierz, na tym nie stracisz z roku na rok coraz mniej tego towaru i ceny tych motocykli rosna w zastraszajacym tempie. Wiec wybor nalezy do ciebie :flesje:

Na tą niebieską jestem w stanie wyłożyć $ lecz obawiam się jej :icon_rolleyes: . Niby WSK a bak z kratką, co sugerowało by Fumkę lub model wcześniejszy Wiechy :rolleyes: jak 59, rura dolotu gaźnika na moje z mieszków gumowych zawieszenia Jawy :notworthy: i ta oś wahacza co sprawia problem.... Mam jedyne 150 km do Kutna :ph34r: .

Edytowane przez Dream

A to z Kuj.-pom. ta czerwona jest? Kurcze, podoba mi się. :icon_mrgreen: Może bym się skusił...

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Na tą niebieską jestem w stanie wyłożyć $ lecz obawiam się jej :icon_rolleyes: . Niby WSK a bak z kratką, co sugerowało by Fumkę lub model wcześniejszy Wiechy :rolleyes: jak 59, rura dolotu gaźnika na moje z mieszków gumowych zawieszenia Jawy :notworthy: i ta oś wahacza co sprawia problem.... Mam jedyne 150 km do Kutna :ph34r: .

Jezeli szukasz super hiper idealna w stanie odpowiadajacym w 100% oryginalowi to doloz do tej kwoty jeszcze raz drugie tyle i woczas jest szansa ze znajdziesz swoj ideal.

:icon_mrgreen:

Ale chrzanicie! Ceny sa z kosmosu,kolesie szukaja frajera na zasadzie "jest stare to musi kosztowac majatek" mam taka czarna orginalna, na chodzie 61 rok bodajrze i nikt nawet nie zapytał jak chciałem sprzedac za 650zł. Prawda jest taka ze rynek sie nasycił, nie ma gotówki w obrocie kryzys daje o sobie znac coraz bardziej funt zdrozał i zabawki duzych chłopców pierwsze dostaja w dupe,nie tylko moturki, pisałem o tym juz pare miesiecy temu, obserwuje jak to zjawisko rosnie coraz gwałtowniej.Dowód- mimo kilkukrotnego wystawiania paru pojazdów w coraz nizszej cenie(600 za jezdzaca kompletna WSK M06 wersja Z z 61 to chyba dobra cena?)pies z kulawa noga sie nie zapytał, a jak mi koles za WSK 175 z papierami w pełni sprawna i orginalna zapodał wspaniała propozycje400zł to myslałem ze nie trafi i juz nic nie sprzedaje, wszystko magazynuje, jesc nie woła, a chciałem tylko porzadki zrobic bo sie nie mieszcze w warsztacie. Dobra teraz podsumowanie przydługiej wypowiedzi: zejdzcie na ziemie i to szybko, i poszukajcie na pobliskiej wsi, kupisz może nie za 100(aledrogo.pl dotarło pod strzechy choc i tak sie zdaża) co prawda ale za 2-4 fajnego zwierzaka bez łaski-wiem bo sam nabyłem troche fajnych fantów w cenie od 30zł za wsk M06 56r do 300 za WSK wersje "Z".

@granat i to jest sedno sprawy, że ludzie wołają nie wiadomo ile za złom... A bo panie na allegro są za .... powiedział klient od bordowej Wieśki... dawałem 450 bo jakiś dowód jest bez umów, nie chciał, to uj mu w oko :icon_mrgreen: . Straciłem jeno 50zł na paliwo i na browary po jeździe :blush: .

Napisz mi na PW co masz ciekawego z kwitem i umowami a wież, że przyjadę jakimś busem/czymś z przyczepką i wezmę możliwe, że nie jedną sztukę :icon_razz: . Będą sobie stać w ciepłej piwnicy i za niedługo czas być może wyjadą :bigrazz: .

Edytowane przez Dream

Niestety z kwitem tylko WSK 175 w db formie, reszta bez kwitu, ale przeciez to juz zaden problem,rejestrujesz na zabytek i z głowy, a zeby było smieszniej to czesto nie chca rejestrowac maszyn z kwitem bo w wiekszosci sa to wyrejestrowane maszyny i urzedy sie własciwie bezprawnie upieraja przed rejestracja na białe blachy. O wyzszosci "Żółtych" nad "białymi" juz sie rozwodziłem.

Edytowane przez granat

Na 1-szy rzut oka ni ma puchy narzędziowej i... :icon_question: .

Nie ma bo ten model tak ma. To najtańsza i najbrzydsza wersja WSK M06 w której usunięto co tylko się dało. Proponuję byś trochę zgłębił temat np.: http://motocykle.svasti.org/index.html?strona=http://motocykle.svasti.org/wsk.htm , bo to co wartościowe odrzucasz (niebieska WSK z początku produkcji, kilka postów wyżej) a to co nie jest warte pieniędzy, za które sprzedaje właściciel tej WSK M06-64, chcesz brać. No ale twoja kasa, twój wybór.