kubwaj92 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam,Mam problem z moim motorkiem. Moto to bmw f 650 98r. Problem wygląda następująco:Wybrałem się nim w dłuższą trasę, (po raz pierwszy w sumie) i wszystko szlo elegancko, po jakiejś godzince jazdy zaczęło go tak dławić jak by nie dostawał paliwa, dławił się i dławił i zgasł, zatrzymałem się, próbuję odpalić i nic, udało się po paru minutach ale po przejechaniu ok 500m znów to samo, i tak w kolko. Jakoś do kulałem się do domu. Następnego ranka odpalam i o dziwo wszystko działa, pojeździłem chwile i wszystko ok. Myślałem ze może filter paliwa już zapchany , i paliwko nie dochodzi jak powinno ale jakoś jeździłem tego ranka wiec pewnie to nie to, iskra jest, świece dobre. Być może po długiej jeździe coś się przegrzewa i dostaje przebicia, ale iskra jest więc, nie wiem. Może po prostu termostat padł albo coś i sie przegrzewa;/ Dopiero zacząłem przygodę z moto i jestem "zielony" jeśli o tego typu problemy. Proszę o rady i sugestie co może mi tam nawalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Kiedy bylo zagladane do zaworkow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Sprawdz odpowietrzenie baku. Przejedz sie, jak bedzie tak dalej mial to przejedz sie z otwartym wlewem paliwa. I droznosc kranika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Generalnie powodow moze byc kilkanascie. Przeglad generalny sie klania. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubwaj92 Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 motor kupiłem nie dawno, dopiero zacząłem na nim jeździć, serwisowany był na bieżąco, w serwisie bmw, kranik raczej jest ok, bo jak odepne przewód to paliwo leci elegancko. hm do zaworów przyznam sie nie zaglądałem i nie wiem kiedy ostatnio bylo to robione;/ sprawdze to odpowietrzenie w najbliższym czasie:) P.S znacie moze jakas strone z opisem mojego moto? co i gdzie sie dokladnie znajduje itp.? wiele szukałem w internecie czegos takiego i nie znalazłem a chciałem sie nauczyc przy nim mjastrowac, np teraz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 http://allegro.pl/z-bmw-f-650-1994-2007-instrukcja-napraw-haynes-i1618861642.htmlHaynes robi bardzo dobre manuale. Inwestycja szybko się zwróci, gdy sam zrobisz kilka pierdółek zamiast jechać do serwisu gdzie cie skasują. Ja mam od nich manual do swojego motocykla i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 piszesz ze iskra ok ! a świece kiedy wymienione? bo ja tak miałem wszystko ok.a 1 swieca miała ukreconą porcelanke(iskra była) ale było tak jak u ciebie.po za tym sprzawdz ładowanie miernikiem. moze regulator.i to obstawiłbym na 95% ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubwaj92 Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 "pawelekman" dzieki za link. "szkudlar" swiece wydaja sie dobre, iskra nie bije w porcelanke tylko w kowadelko za kazdym razem, hm jestem zielony jesli chodzi o naprawe wiec jesli moge prosic zebys opisal dokladnie jak sprawdzic ten regulator thx z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 wyglada na to jakby padł Ci czujnik wody. Sprawdź w Haynesie (wpierw kup knigę) ile omów powinno być i porównaj ze swoim Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi