kivi Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Naprawde niewiecie jak sie pisze: podbródek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jaka genialna technologia odpowiada za magiczne opieranie się prawom fizyki powyżej opisywanego kasku, że szyba w ogóle nie paruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Ciężko to wytłumaczyć ale też nie mam pinlocka i szyba nie paruje, a mam condora czyli baaardzo stary model. Na pewno nie bez znaczenia jest fakt że przełożyłem sobie nosek ze starego caberga, ale myślę że głównie to zasługa wlotów powietrza z przodu. W każdym razie w temperaturach od około 10-15 stopni mogę stać na światłach z całkowicie zamkniętą szybką i to jest zajebiaszcze. Poza tym kask baaardzo wygodny, nie powoduje bólu uszu ani karku, w ogóle nie czuć że ma się go na głowie. I właśnie za to się płaci gruby hajs. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Pytam, bo kumpel ma Chasera i o ile pamiętam, to mu paruje, jak natura chciała ;) Fakt, ja u siebie też dokładam nosek na jesień/wiosnę i to sporo daje. Tymniemniej nie znam kasku, który po zamknięciu w niższych temperaturach nie paruje. I mówimy tu oczywiście o szybach bez bajerów w stylu pinlocki, spraye, inne mazidła. Interesujące w takim razie, jeżeli te wloty powodują przeciąg powietrza po szybie, to może rzeczywiście to działa i mniej paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Ja miałem kiedyś też chasera i nie do końca byłem zadowolony, paruje to fakt. Ogólnie miałem 2 Araje i ta firma nie produkuje cichych kasków (pow. 100km/h). Waga kasków też nie należy do najmniejszych ale wentylacja jest pierwsza klasa. Jakość trochę gorsza niż w Shoei ale wygoda większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Interesujące w takim razie, jeżeli te wloty powodują przeciąg powietrza po szybie, to może rzeczywiście to działa i mniej paruje.Przeciąg faktycznie jest, gwarantowane chore zatoki przy niższej temperaturze jak ktoś ma wrażliwe.U mnie w corsairze wizjer paruje na postoju głównie przy założonej kominiarce, w czasie ruchu mgiełka znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Interesujące w takim razie, jeżeli te wloty powodują przeciąg powietrza po szybie, to może rzeczywiście to działa i mniej paruje. Działać działają wyjątkowo efektywnie, ale tak jak wspominałem mnie osobiście drażni fakt, że przy wyższych prędkościach cała struga powietrza, takie mam wrażenie, jest skierowana wprost w moje oczy. Wymienione wyżej zjawisko jest dla mnie nie do zniesienia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 To wcale nie jest tak zajebisty z tego co napisaliście. Wątpię abyś znalazł drugi tak kultowy, aerodynamicznie doskonały i drogi kask ;) Jak się przejedziesz to zrozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 jakos reszta swiata nienazeka ze im wieje w oczy czy ze jest zaglosny :P Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Nawet sam mrbravo napisał ze jest git; mi nie potrzeba lepszej rekomendacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Szczerze mówiąc argument głośny/cichy to jest coś, na co nigdy nawet nie zwróciłem uwagi. Wychodzę z założenia, że jak chcesz cicho to zatyczki. Albo samochód :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 w jakim sklepie? Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 za 500 funtow jest od reki, mozesz wystapic o rabat i powinni dac 10-15%... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 W sumie to się zdecydowałem, tylko czekam na dostępność tego malowania.http://www.ml-shop.de/ebay2/images/Arai/rx7_haslam.jpg Mogę Ci zamówić w FC. Mam na niego 5% rabat. Z wysyłką za jedyne 839.25 € ;) https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec3db7298c8c/? No ewentualnie ten fajnie wygląda :bigrazz: https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Arai-RX-7-GP-RC-Carbon/SubProducts/Arai-RX-7-GP-RC-Carbon-0001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 nie no sory ku*wa ale 12 patoli za kask to juz chyba przesada Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi