slusar_o2 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 przecież wrzucił migacz, o co chodzi :P Ale fakt jest taki, że jak ktoś nie jest świadomy do czasem ma takie głupie odruchy, typu, zagapi się, i zanim pomyśli zmieni 3 pasy, bo w końcu chce skręcić w lewo. Kiedyś widziałem jak babka (a jakże inaczej :)), na 4 pasmówce, jadąc lewym pasem, zagapiła się i ominęła zjazd. Jak się zorientowała to oczywiście po hamulcach prawie do zatrzymania. To dopiero mrozi krew w żyłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar1367 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Taka nasza polska rzeczywistośc(a może nie tylko polska?).Oczy dookoła głowy i myslenie na maxa włączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz12 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam Co do tematu to wina jest w 100% kierowcy motocykla. Nie zachował bezpiecznej odległości między pojazdami.Do tego są hamulce żeby można je było wciskać w każdym momencie. Jak ktoś wcześniej napisał kierowca puszki mógł dostać zawału i hamować... nikt mu tego nie zabroni. A praktycznie myślę ze było tak ze pierwszy moto przyśpieszył wyprzedzając bardzo blisko i kierowca samochodu sie wystraszył ryku (jak by odrzutowiec spadał z zaskoczenia na głowę) i odruchowo przyhamował. nie raz mi sie to w puszcze zdarzyło, a jeżdżę na moto juz kilka ładnych lat. Niefartem tego z tyłu było to ze jechał praktycznie na żyletki.... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Dopiero co znalazlem, mrozi krew...Jest blacha , jest impreza :icon_mrgreen: W złydzień Panu / Pani na światłach wyjąć kluczyki ze stacyjki i wy**bac w rów lub dalej . A ten przed przejściem to może na paliwie robił "OSZCZ" , trzymał się za antenę , zeby nie spalić więcej . Po heblach puszkarza ma niestety ramę do wymiany :icon_razz: Obecność kolegów po bokach nie zwalnia od myslenia . Miałem kiedyś równie głupią sytuację - zwiałem odruchowo na lewy pas bo mi pusty tir zachamował i zmiesciłem się pomiędzy tirem wyprzedzanym a tirem z naprzeciwka . Nigdy więcej :bigrazz: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Pewnie że to wkurzające,ale kto jeżdzi w 100% zgodnie z przepisami,niech pierwszy rzuci kamień... :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 odpowiadając w temacie: motocykliści dresy, a ten co walnął w auto, dodatkowo oferma ślepa.Obiekt na drodze stał nieruchomo i został najechany - wina tego z tyłu. Abstrahując od podwójnej ciągłej linii... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Wyprzedzanie na podwojnej ciaglej tutaj chyba i tak schodzi na drugi plan. Wg mnie w filmiku nr 1 na drugi plan schodzi to z jakiego powodu się koleś zatrzymał. Teorii jest w temacie kilka, obojętnie czy któraś jest trafna, nie ma to znaczenia w tym wypadku. 100% wina motocyklisty. Filmik nr 2 - wg mnie to raczej nie było złośliwe, tylko motocykl w chwili wyprzedzania mógł znajdować się w martwym punkcie. W każdym razie manewr pierwszy rozpoczął motocykl, więc wina osobówki. Inna sprawa że gość w autku mógł się spodziewać że jak motor siedzi mu na zderzaku to nie dlatego żeby zminimalizować opory powietrza ale po to żeby go wyprzedzić jak tylko będzie miał szanse. Z drugiej strony motocykl mógł pójść troszkę szerzej, może wtedy nic by się nie stało Filmik nr 3 - tutaj raczej wszystko jasne, głąb za kierownicą samochodu. Ale tak przy okazji: nikt nie wspomniał że motor wyprzedzał na pasach... ;) Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi