Skocz do zawartości

Honda CB 750 Bol D'or

thefex
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czyli za gruba impreza zeby zmieniac.

no nic, przod zostaje z 750.

a szkoda, bo Barnaby mial mozliwosc wszystko wymienic ale z jakiegos powodu tego nie zrobil. musze zalozyc oddzielny temat w odpowiednim dziale, czuje ze rozkreci sie dyskusja nt tego motocykla ;)

KTM LC4 400 SC '95

Honda CB 1100 Bol D'or '83

DKW KM 200 '35

www.bikepics,com/members/thefex/

To jest zabójczy silnik. Jak w dobry stanie to go hołub, bo wiele ich nie zostało. Przyznam że troszkę zazdroszczę... :icon_biggrin:

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

no, cześć

tak, przód jest całkiem inny niż w 1100, nie zmieniłem go z czystego lenistwa, a żałuję bo nie dość że antynurek, to regulacja i clipon no i zaciski dwutłoczkowe. no ale to kwestia gustu, mi się bardziej zwykła kiera podoba, bardziej pasuje do charakteru tego motocykla.

z błotnikiem problem jest taki, że cb750 ma koło 19" a w twoim motocyklu jest 18". w cb1100 jest błotnik plastikowy, jak chcesz chyba jeszcze gdzieś mam, to mogę ci dać. ale moim zdaniem lipnie wygląda, zwłaszcza że wtedy warto by wymienić też tylny błotnik i lampę na kwadratową i błotnik plastikowy.

pozdro

Edytowane przez Barnaby

heh, no silnik jest klasa. na 5-tce spod światel rusza ;) elastyczny i bardzo przyjemnie gulgocze.

juz sie Rychu nie martw, moto idzie do permanentnej rozbiórki i ponownego zlozenia z diagnoza i wymiana/naprawda odpowiednich elementow. pewnie zejdzie mi przy niej jeszcze ok tygodnia zanim zejde na kolanko :]

Barnaby - jak te graty mają u Ciebie gdzieś zalegać i przeszkadzać, to chętnie je przygarnę. Chciałbym zarejestrować moto jako zabytkowe, więć może rzeczoznawca się czepiać że niektóre elementy są nieoryginalne.

wg mnie dużo ładniej wygląda z chromowanymi chlapaczami

założyłem nowy temat nt tego motocykla --> http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/142079-honda-cb-7501100-bol-dor-83/

prosiłbym o zamknięcie dyskusji w dziale Mechanika

Edytowane przez thefex

KTM LC4 400 SC '95

Honda CB 1100 Bol D'or '83

DKW KM 200 '35

www.bikepics,com/members/thefex/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...