thefex Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 jeszcze przednie lagi sa od 750czy w 1100 byly te same srednice rur? bo wiem ze tysiąc mial antynurka, a 750 nie KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 jeszcze przednie lagi sa od 750czy w 1100 byly te same srednice rur? bo wiem ze tysiąc mial antynurka, a 750 nie były grubsze o 4 mm czyli 39mm Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 czyli za gruba impreza zeby zmieniac.no nic, przod zostaje z 750.a szkoda, bo Barnaby mial mozliwosc wszystko wymienic ale z jakiegos powodu tego nie zrobil. musze zalozyc oddzielny temat w odpowiednim dziale, czuje ze rozkreci sie dyskusja nt tego motocykla ;) KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 To jest zabójczy silnik. Jak w dobry stanie to go hołub, bo wiele ich nie zostało. Przyznam że troszkę zazdroszczę... :icon_biggrin: Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 pamietaj ze takie stare zabytki , wymagaja wiecej uwagi niz enduraki :) KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) no, cześćtak, przód jest całkiem inny niż w 1100, nie zmieniłem go z czystego lenistwa, a żałuję bo nie dość że antynurek, to regulacja i clipon no i zaciski dwutłoczkowe. no ale to kwestia gustu, mi się bardziej zwykła kiera podoba, bardziej pasuje do charakteru tego motocykla. z błotnikiem problem jest taki, że cb750 ma koło 19" a w twoim motocyklu jest 18". w cb1100 jest błotnik plastikowy, jak chcesz chyba jeszcze gdzieś mam, to mogę ci dać. ale moim zdaniem lipnie wygląda, zwłaszcza że wtedy warto by wymienić też tylny błotnik i lampę na kwadratową i błotnik plastikowy. pozdro Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez Barnaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) heh, no silnik jest klasa. na 5-tce spod światel rusza ;) elastyczny i bardzo przyjemnie gulgocze. juz sie Rychu nie martw, moto idzie do permanentnej rozbiórki i ponownego zlozenia z diagnoza i wymiana/naprawda odpowiednich elementow. pewnie zejdzie mi przy niej jeszcze ok tygodnia zanim zejde na kolanko :] Barnaby - jak te graty mają u Ciebie gdzieś zalegać i przeszkadzać, to chętnie je przygarnę. Chciałbym zarejestrować moto jako zabytkowe, więć może rzeczoznawca się czepiać że niektóre elementy są nieoryginalne.wg mnie dużo ładniej wygląda z chromowanymi chlapaczami założyłem nowy temat nt tego motocykla --> http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/142079-honda-cb-7501100-bol-dor-83/prosiłbym o zamknięcie dyskusji w dziale Mechanika Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez thefex KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi