Skocz do zawartości

tarcza sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zakupiłem multistradę z 2005 roku i okazało się iż do wymiany jest tarcza sprzęgła, przy przebiegu 25 000 km. chce zapytac czy to się zdarza, bo przecież suche sprzęgło przy tym przebiegu nie powinno nawalac, więc zastanawiam sie kto tym jezdził lub ile ma cofnięty przebieg.

prosze o wasze opinie.

pzdr tomek

witam,

zakupiłem multistradę z 2005 roku i okazało się iż do wymiany jest tarcza sprzęgła, przy przebiegu 25 000 km. chce zapytac czy to się zdarza, bo przecież suche sprzęgło przy tym przebiegu nie powinno nawalac, więc zastanawiam sie kto tym jezdził lub ile ma cofnięty przebieg.

prosze o wasze opinie.

pzdr tomek

Niekoniecznie.

Dwa Ducati w domu, w jednym wymieniałam przy ok 30 tys, w drugim przy jakichś 28-29 tys.

Przebieg (zwłaszcza w drugim) bardzo wiarygodny. BTW drugi to tez Multisrada.

Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne.

Bertrand Russell

No coż, co do sprzęgła to chyba już wiesz co i jak.

Gratuluję zakupu :buttrock:

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

Przykra sprawa i pewnie kosztowna. Z czego ta część jest że po tak krótkim czasie pada? Też miałem kiedyś motocykl z suchym sprzęgłem, ale nic się z nim nie działo pomimo dużego przebiegu (przypuszczam że około 100 tyś.km.) I stąd moje zdziwienie, 25 tyś. i sprzęgło do śmieci????

Edytowane przez brutus333

• 2 tygodnie później...

25 tyś km na kpl sprzęgła to bardzo dobry wynik jak na ducati.

Nieco trwalsze wbrew pozorom sa w pełni aluminiowe zestawy. Przy stalowych zestawach szybciej nastepowało wybicie tarcz i kosza niz zużycie eksploatacyjne powierzchni ciernych.

http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATI
http://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie