Qler Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 ja niedawno sobie zwiozlem jezyka 49w czesciach maszynka jest, pare rzeczy brakuje, ale kilka czesci jest zdublowanych, wiec jest dobrze, zaplacilem cale 300PLN i dostalem dodatkowo 2 silniki od DKW, ale to juz mneijsza o to, wazne ze za te silniki od DKW bym wziol 600zl spokojnie, wiec jest dobrze :( podobno mankamentem Izow byly waly, niewiem czy to jest prawda, ale tak slyszalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brytisz Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Witam,Także posiadam IŻ 49 chyba z 1956 dokładnie nie pamiętam,ogólnie kpl.ale do remontu zarówno rama jak i silnik tyle że jest bez papierów.Ale jeździłem nim do końca.Silnik dziwnie stukał po rozbiórce okazało się że wybity jest sworzeń tłoka pod korbowodem.A teraz stoi rozebrany aż żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Ja znam (umnie w mieście) takiego strszego gościa co się zajmuje głównie IŻami oraz IFAmi BK 350. To są 2 motory których ma kilka sztuk. Ma on 7 wszystkich IŻy (49-56) z lat 50-60 i dość dobrze zana się na nich. Ładne sprzety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Witam Ja też mam iża ale 56 w stanie do kompletacji bez kwitów zamieniłem go za wskę 125 co jest czynem nie do wyobrażenia 8) a można go podziwiać na mojej stronce: http://free.of.pl/s/sitaniecmoto/Kiedyś chciałem go sprzedać ale teraz mi przeszło i szukam części. Zwierzak z niego fajny chociaż jak z rozpędu wskoczyłem na siedzenie to mało jąder mi nie wyrwało :mrgreen: Pozdrówka dla zwierzakowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomas 2513 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 witam wlasnie skladam iza jupitera 4 z rama od planety mam problem praktycznie juz jest caly ale nie moge z nim dojsc do ladu tzn.zapali i po minucie gasnie i kaplica potem nie odpali iskra jest ,nowy akumulator swiec to chyba z 50 sztuk a on dalej nie chce chodzic podpowiecie cos bo mi juz rece opadaja jak cos to jestem pod tel. 661592855 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Czy układ paliwowy jest drożny? W radzieckich sprzętach często kranik nie daje wymaganej ilości paliwa. Wystarczy też, że korek paliwowy nie na drożnego kanalika łączącego wnętrze z atmosferą i paliwo też nie dopłynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi