Marcin1355 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 witam jestem nowy to jeszcze tak dokladnie nie wiem jak na tym forum sie obslugiwac... ale przejde do rzeczy a mianowice mam kawasaki Er5 od niedawan i cos ma z zaworami nie tak;( i nie moge zdjac pokryway zaworow wszystko poodkrecalem i nie chce zejsc:( prosze o pomoc z gory dziekuje najlepiej na gg 1040354 pozdrawiam;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Lakoniczny opis, nie podałeś minimalnych informacji aby podjąć próbę pomocy.Nikt nie będzie pisał Ci na gg bo od tego jest dział "machanika".Mam dziwne wrażenie, ze lepiej by było jakby to mechanik motocyklowy zobaczył.Ale napisz trochę konkretów to zobaczymy. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1355 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 aha nowy jestem dlatego;p to tak to jest ER-ka z 2000R i tłuką mi zawory i chce zobaczyc pod pokrywe czy sa dobre przerwy ale nie moge zdjac pokrywy zaworowej bo cos mi trzyma tą pokrywe nie mam pojecia co;/ sruby odkrecilem wyszystkie i lipa nie chce zejsc;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Masz dostęp do internetu i zanim cokolwiek odkręcisz z motocykla wypada zaopatrzyć się w książkę napraw Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1355 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 wiem ale moze tutaj czegs sie dowiem.. licze na waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Pokrywa zaworowa jest przykręcona na 6 śrub,to wszystko,może po prostu się skleiła,lub tak mocno trzyma na kołeczkach ustalających,spróbuj delikatnie odpukać GUMOWYM młotkiem,powinno pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1355 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 odkrecam te 6 srob i mloteczkiem tez probowalem i nic troche sie podniesie i nie chce dalej zejsc;/ Co robic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 W manualu jest rysunek a na nim strzałki, które pokazują jak zdjąc pokrywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 To ja powiem tak: Zawory nie maja za duzych luzow bo tam sie tylko skracaja. Zeby wziac sie za zawory trzeba spuscic plyn chlodniczy, odkrecic weze ktore ida do glowicy od gory, sprawdz przy okazji w jakim stanie sa oringi - przy skladaniu mozna dac mgielke sylikonu na to, a dopiero nastepnie odkrecasz te 6 srub i tyle. Dodatkowo dodam jak bedziesz ustawiac GMP to wal sie kreci do tylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1355 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 ale jak ja ludzie odkrecam to wszystko i ona wraz kur... trzyma nie chce zejsc cos tak jakby na srodku trzymalo nei mam pojecia co;/ tam nic napewno wiecej nie trzyma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 No to Ty cos robisz zle. Stukales gumowym mlotkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Masz dostęp do internetu i zanim cokolwiek odkręcisz z motocykla wypada zaopatrzyć się w książkę napraw ...AMEN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1355 Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 No to Ty cos robisz zle. Stukales gumowym mlotkiem? ja nawet napier.. gumowym mlotkiem i nic.. nie mam pojecia co trzyma:(Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 No to Ty cos robisz zle. Stukales gumowym mlotkiem? ja nawet napier.. gumowym mlotkiem i nic.. nie mam pojecia co trzyma:(PozdrawiamMyślę, ze napierdalasz w nie to co trzeba i jak trzeba. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pedrosem Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Po prostu tą pokrywę trzeba umiejętnie złapać, obrócić i wyjąć, w serwisówce jest pokazane całkiem przystępnie. Wymaga trochę cierpliwości i powieszenia okolicznych psów na twórcach tego patentu.Jakby silnik był 2 cm niżej to by nie było takiej gimnastyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi