SilverX Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) Witam cylinder w suzuki tsr 125 jest tak zrobiony, iż kołnierz cylindra przysłania wlot paliwa, czytałem, że to jest blokada i trzeba to po prostu odciąć i po takim zabiegu moto ma więcej mocy na ostatnich biegach. Mi też się wydaje, że nic nie powinno przysłaniać wlotu paliwa. Co o tym sądzicie ? Słaba jakość zdjęcia ale widać o co mi chodzi: http://img832.imageshack.us/i/image00018o.jpg Edytowane 6 Lutego 2011 przez SilverX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ale jak to wytniesz to pierscienie czasem nie zlapia za kanal...lub tlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverX Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Jeden "koleś" pisał, że ten wystający kawałek wyciął i właśnie maszyna chodziła lepiej. Jestem ciekaw czy takie coś może obniżać mocno osiągi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja bym tego nie ruszał nie sądze żeby to była blokada.Kiedyś wyjąłem w Aprilia RS 50 taki plastik z membrany który też niby ograniczał dopływ paliwa, jednak po wyjęciu moto osłabło, dostawało poprostu za duzo paliwa i sie dusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 No kiepska fota. Czy to nie jest czasem taki "dynks" który ma za zadanie rozdzielać strumień mieszanki? Usunąć możesz, jak lubisz, ale jak coś będzie nie teges to musisz kupić nowy cylinder i tłok kompletny, więc ryzyko duże. Ja bym zostawił tak jak jest. Chcesz żeby moto dobrze latało to skup się na strojeniu gaźnika, wbrew pozorom jest to bardzo pracochłonne ale skuteczne. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) to jest zawirowywacz mieszanki Edytowane 6 Lutego 2011 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverX Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale dobra zostawię to. Z gaźnikiem się pobawię jak wymienię simmeringi na wale bo już benzynę przepuszczał. No nic mocy już brakuje, trzeba zbierać kasę na EXC 450. Edytowane 6 Lutego 2011 przez SilverX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi