tom-t5 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam Mam problem z moja fzr 600 3HE 92r. Mianowicie moto normalnie pali na luzie ale gdy wrzuce bieg to odrazu gasnie;/ z koleji jak chcem odpalic na biegu to zapala sie kontrolka oleju. Nawet rozrusznik nie zagada tak jak by odcinalo napiecie. Moze ktos spotkal sie z takim problemem lub wie co to moze byc??? z gory dzieki;) pozdro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiecha Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Nie znam tego modelu, ale sprawdz u siebie czujnik kosy (stopki bocznej) jesli w tym modelu wystepuje, u siebie w moto jak zapominalem podciagnac stopki to przy wrzuceniu biegu moto gaslo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czujnik klamki sprzegla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 czujnik kosy, albo dioda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw912 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 fzr-a nigdy nie odpali na wrzuconym biegu. (nawet z wciśniętą klamką) w mojej przynajmniej tak było, zawsze jak mi zgasł na światłach to musiałem wybić na luz bo inaczej zapomnij. Na pewno zaciął się czujnik od stopki bocznej spróbuj go poruszać albo jak nie pomoże to zmostkuj kable które idą do klamki sprzęgła i na pewno będzie gites! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McPerry Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 czujnik stopki ,czujnik sprzęgła Cytuj zapraszam serwis motocyklowy www.motor-garage.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 czujnik stopki ,czujnik sprzęgła Dokladnie tak. Musza byc oba czujniki zwalone. Wczesniej pomyslalem, ze moto przy postoju na kosie i wrzuceniu biegu gasnie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom-t5 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Wiec tak wymienilem czujnik a co do kosy to czujnik jest tylko ze nie podlaczony a moto i tak nic nie gada;/ Przemyslaw912 moja fzr zawsze palila na biegu i nigdy nie mialem z tym problemu. Ogolnie to ten objaw pojawil sie po paleniu kapcia. po paleniu byla odpalana jeszcze raz i wszystko gralo ale jak postala tydzien to jej cos odwalilo;/ Panowie czy jest na forum jakis mechanik co moze wiedziec co moglo byc przyczyna takich objawow?? Edytowane 16 Grudnia 2010 przez tom-t5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czujnik klamki sprzegla Skoro gaśnie w momencie włączania biegu, to czujnik klamki sprzęgła nie ma nic do gadania. (...) czujnik jest tylko ze nie podlaczony a moto i tak nic nie gada;/ (...) To podłącz. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom-t5 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Podlaczam i dalej nic wymienilem i czujnik klamki i kosy ale dalej to samo;/ juz nie mam pomyslu ;/ pol dnia siedzialem i jedyne co to ostry nerw mnie zlapal... :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 sprawdź diode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Skoro gaśnie w momencie włączania biegu, to czujnik klamki sprzęgła nie ma nic do gadania. Otoz ma: jesli jest rozlozona kosa i wrzucisz bieg ze sprzeglem, nie powinien zgasnac - natomiast przy puszczonym tak. tom-t5 - to sie tak nagle porobilo? Gdzies musi siedziec jakas pierdoła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 (edytowane) Otoz ma: jesli jest rozlozona kosa i wrzucisz bieg ze sprzeglem, nie powinien zgasnac - natomiast przy puszczonym tak. Niezupełnie tak jest. FZR zgaśnie gdy jest rozłożona boczna i bieg (nawet ze sprzęgłem). Czujnik sprzęgła do gaśnięcia nic nie ma, on jest TYLKO do odpalania motocykla na biegu bez konieczności szukania luzu (gdy przypadkowo zgaśnie), ale boczna musi być złożona! U Ciebie dioda jest dobra bo chodzi na luzie, ewidentnie nie działa czujnik bocznej. Zmostkuj przwody w kostce czujnika bocznej. Jeśli to nic nie da, to po prostu gdzieś dalej nie ma przejścia w instalacji. Jimi11 po części masz rację, bo w Kawasaki chyba tak właśnie jest, że można wbić bieg z rozłożoną nóżką i dopiero ruszanie gasi motocykl. Edytowane 17 Grudnia 2010 przez baba_zanetti Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw912 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 skoro wymieniłeś czujniki to gdzieś jest coś pochrzanione z kablami(coś się spiekło, przetarło itp) musisz dokładnie prześledzić te kable. Cudów nie ma. A czy sprawdzałeś bezpieczniki? bo może jest też od tego jakiś bezpiecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom-t5 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Wiec panowie tak sprawdzilem instalacje bezpieczniki czujniki i dalej mam to samo;/ A powiedzcie czy przypadkiem skrzynia nie padla?? moze cos sie przestawilo w skrzyni od tego palenia??;/ No to teraz niech ktos powie mi ze to elektryka to padne;/ Wymienilem cala elektryke robiac przeszczep ze starego moto i powiem wam ze dalej kupa;/ nic sie nie zmienilo oprucz tego ze sie narobilem jak glupi a jedyne co teraz mi przychodzi na mysl to oblac benzyna i podpalic bo juz nie mam sily ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi