prze_cinek Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam, słyszałem że są firmy którym płaci się abonament co miesiąc (w jednej znalazłem za 80 zł) w zamian dają ci urządzenie GPS, program komputerowy i konto internetowe dzięki temu można w każdej chwili zalogować się i sprawdzić pozycje pojazdu , według mnie to najlepszy sposób na kradzież , czy ktoś z was korzysta z tego niekoniecznie prywatnie może ma firmę i tam urządzenia gps śledzące swoich pracowników ? jak to się spisuje czy warto i czy ktoś wie czy można samemu zrobić takie urządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dźwiedziu Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Co do firm to nie wiem, ale podsunąłeś mi myśl jak to zrobić używając taniego smartfona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 kiedyś pisałem o mojej amatorskiej metodzie na koleżeńskim forum. http://www.motocykl.org/thundercat/forum/v...=3356&hilit=gps do przeczytania, bo nie chce mi się kopiować i wklejać ;) Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>http://sites.google.com/site/jaquzie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Wszystko fajnie brzmi i wygląda ale jak gówno zechce to i tak ukradnie. :icon_evil: Najlepiej to przykuć się krowim łańcuchem do moto, po pazuchą Shotgun i kieszenie wypchane nabojami. Masz pewność że moto bezpieczne. Jak ktoś się zbliży na mniej niż 50cm do moto to strzał ostrzegawczy między oczy i czekasz na dalszy rozwój wypadków. BTW - macie pomysł na alarm do moto z czujnikiem ruchu? Czujnik w takim sensie jak infrared czy coś. Jeśli ktoś wstawi łapę czy mordę w obrys pojazdu to zaczyna wyć? Samochodowe alarmy mają takie coś chyba, ze jak ruch wewnątrz jest to wyje. Da się to wrzucić do moto? Sytuacja jest tak - mam moto "kredens" HD Electra, z jebitną owiewką i 3 kuframi . Obrys moto widzę jako przestrzeń między owiewką a górnym kufrem i ta przestrzeń ma być strzeżona. Zeszłego roku jakiś sk...syn próbował mi gwizdnąć radio z motonga, uszkodził tylko przód radia ale przestało grać. Kupiłem inne, używane, oryginalne za niemałą sumkę (jak na takie stare pudło) i chciałbym je ochronić przed kolejną próbą. Nie mam zamiaru za każdym razem wyjmować radia i rozpinać kilku wtyczek, kabli itp. Stąd moja potrzeba alarmu z czujnikiem ruchu. Jak ktoś wetknie łapy w obrys owiewki to alarm zacznie się drzeć . Bajer by było... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 kumpel ma czujnik zbliżeniowy. Ustawia sobie zakres na jki działa alarm. Po prostu ustawione ma na 1,5 m i jak ktoś przechodzi blisko lub podejdzie to moto wysyła sygnały pip pip ostrzegawcze, jeśli to się powtórzy to znowu , a jeśli się nie zmieni to wyje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 bardzo dobry pomysł szczególnie w okresie letnim na zatłoczonych parkingach nadmorskich albo wśród dzieciaków którzy wyczaja zabawę :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 zrzędzisz jak stara baba. :icon_mrgreen: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Ale jaka zabawa jest gdy nad morzem wyczai się dzieciaka który wyczaił zabawę przy Naszym moto. :icon_twisted: Nad Morzem byłem w tym sezonie, w Sarbinowie na polu namiotowym. Namiot mały i cienki, moto przy wejściu do namiotu, wejście lkko uchylone co by mieć widok na moto itd. Rano wstaję, chce jechać więc odkręcam kranik a tam paliwo cieknie po nodze.... Jakiś chój chyba próbował gwizdnąć paliwko, wąż miałem przy kraniku zawsze zagięty i lekko "nadszarpnięty" ale nie wierzę że sam z siebie, po kilku tys,km. akurat tam i wtedy puścił na zgięciu i się rozszczelnił. :icon_evil: Edytowane 15 Grudnia 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mela Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 To zabezpieczenie o ktore pytasz nazywa sie Lo Jack. Nie dziala to na zasadzie GPS http://www.lojack.pl/www/cse_x7/cmo_x10/cpa_x65.html Z GPS jest taki problem, ze po wjechaniu do podziemnego garazu, piwnicy, za grube mury czy do lasu niestety GPS gubi sygnal - i tyle bysmy widzieli nasz moto. Byc moze troche lepsza bylaby lokalizacja po BTS-ach operatora? cos kiedys slyszalam o takiej usludze na telefon. Cytuj MotoDig.pl :: największa baza filmików i linków motocyklowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 jak juz jebną moto i zakitrają w dziupli to i znajdą pierdoły które w nim mamy,jak mają je*nąć to i tak to zrobią,kolega któryś wypowiadał sie na forum że z garażu przy domu i zastawiony miał autem na alarmie chyba nawet i tak mu pociągneli,lepiej zrobić prócz alarmu z odcięciami blokady na tarcze n.p.by im utrudnić wytarganie moto.w 4 mogą je wynieść też ale zawsze utrudnienie :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 z tego co słyszałem to sygnał i tak złodzieje zakłócają Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mela Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 kolega któryś wypowiadał sie na forum że z garażu przy domu i zastawiony miał autem na alarmie chyba no niezle, zastanawiam sie jak.. Chyba musieli sie juz na niego uwziąć. Cytuj MotoDig.pl :: największa baza filmików i linków motocyklowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Blokada na tarczę w lekkim moto też nie da rady. Przyjdzie kilku osiłków i wyniosą moto "ręcznie". jak już to porządna kotwica wmurowana i łańcuch od dużej suwnicy np. taki z 10T albo i lepszy. :icon_mrgreen: No i alarm. A do alarmu podłączyć "pęczek" dynamitu, niech wchodzą do garażu i biorą co chcą. :icon_twisted: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Blokada na tarczę w lekkim moto też nie da rady. Przyjdzie kilku osiłków i wyniosą moto "ręcznie". jak już to porządna kotwica wmurowana i łańcuch od dużej suwnicy np. taki z 10T albo i lepszy. :icon_mrgreen: No i alarm. A do alarmu podłączyć "pęczek" dynamitu, niech wchodzą do garażu i biorą co chcą. :icon_twisted: do alarmu można podłączać dodatkowe czujniki itp,w momencie wyzwolenia alarmu zazwyczaj pojawia sie masa na jednym przewodzie,-czyli podpiąć se alarmik,szokerek pod alarmik i niech sk....popierd....niewiem tylko czy jest to zgodne z prawem,by potem złodziej nas do sądu niepodał.(gdy na twojej posesji jest pies i pożre złodzieja,a jest tabliczka z ostrzeżeniem n.p. zły pies,czy wchodzisz na własne ryzyko,czy costam,cośtam to choćby odgryzł mu jajca nic nam niezrobi bo ostrzeżonko było.Wyczytałem to gdzieś i niedaje pewności że tak jest,ale sk....najlepiej 5000 volt potraktować by wiatr ślady po nich rozwiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Albo jakiegoś Dinozaura sklonować i przypiąć w garażu na łańcuchu. Taki T-rex byłby dobrym demotywatorem dla złodzieja. :icon_mrgreen: Ewentualnie krokodyl jakiś... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi