AmaZe Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Witam , mam problem z yamaha aerox , wymieniłem gaźnik na 17.5mm phva jak go wymieniłem to odrazu odpalił , po tygodniwej przerwie bez paliwa , już nie odpalał , kiedyś spędził noc na ssaniu i na drógi dzień odpalił troch pochodził i zgasł , ale potem odpalał , ostatnio odłączył mi się moduł zapłonowy (czy jakoś tak , tem mały koło oleju ) i potem juz nie odpalał , przed chcwilą czyściłem gaźnik , te dwie małe śruby dokręciłem do końca i wydręciłem 1.5 obrotów tak ja mi mechanik doradził i nic , nie odpala , może to tego modułu wina ??? może wiesz czemu nie odpala ??? z góru dzięki pozdro sory za błędy ortograficzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Skąd Ty się urwałeś? Temat z mechaniki w S.O.S. :banghead: Najpierw wróć do szkoły aby nauczyć się pisać a w tym czasie wstaw motocykl do mechanika, bo Ty tylko zrobisz gorzej. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Grudnia 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Pomocy, suwak mi się zaciął... A na poważnie- RTFM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 (edytowane) Przeciez nie pomozemy Ci jak ty nic nie sprawdziles, nie odpala bo ma zły humor widzocznie. A tak serio to sprawdz najpierw czy jest iskra, jak jest to wstrzyknij mu troche paliwa do cylindra czy zagada, to bedziemy radzic. Ps. Zasadnicze pytanie czemu wymieniles gaznik? Edytowane 11 Grudnia 2010 przez Ziuteek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 kiedyś spędził noc na ssaniu i na drógi dzień odpalił troch pochodził i zgasł HAHAHAHAHAHAHHAHAHA... Zostaw go na 2 miesiące na ssaniu, odpali i będzie jeździł jak torpeda. BTW. Rusz dupę i posprawdzaj najprostsze rzeczy ... Świeca, Dopływ Paliwa, Ssanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Śnieg, lód zimno , niebezpieczne warunki to i tak nie pojeździsz skuterkiem teraz. Imo weź się za szkole a na wiosnę jak zrobi się cieplej to się tym zajmiesz, no i może przez zimę podszkolisz się w temacie mechaniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Dobrze że ja mam sprawnego motonga i nie muszę prosić o poradę bo po takich szyderstwach pewnie zamknął bym się w sobie...zzzzzzzz :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Dobrze że ja mam sprawnego motonga i nie muszę prosić o poradę bo po takich szyderstwach pewnie zamknął bym się w sobie...zzzzzzzz :buttrock: Na ciebie tez przyjdzie pora :icon_twisted: Trzeba byc wyrozumialym i mu pomoc, tylko cos nie odpisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Dobrze że ja mam sprawnego motonga i nie muszę prosić o poradę bo po takich szyderstwach pewnie zamknął bym się w sobie...zzzzzzzz :buttrock: W jego przypadku ewidentnie gaźnik jest do regulacji. Tylko teraz wyreguluje sobie wszystko na obecne warunki , czyli ujemne temperatury. Pojeździ z kilka dni, bo zabawa skuterem bo śniegu jest średnia, wstawi do garażu. Na wiosnę jak temperatura wzrośnie i śnieg zniknie i znowu problemy bo nie będzie chciał skuter dobrze działać, kolejne tematy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 W jego przypadku ewidentnie gaźnik jest do regulacji. Tylko teraz wyreguluje sobie wszystko na obecne warunki , czyli ujemne temperatury. Pojeździ z kilka dni, bo zabawa skuterem bo śniegu jest średnia, wstawi do garażu. Na wiosnę jak temperatura wzrośnie i śnieg zniknie i znowu problemy bo nie będzie chciał skuter dobrze działać, kolejne tematy itp No ja bym nie był tego taki pewny że to gaźnik, "ostatnio odłączył mi się moduł zapłonowy (czy jakoś tak , tem mały koło oleju ) i potem juz nie odpalał" i tu może być kupa Na ciebie tez przyjdzie pora :icon_twisted: Trzeba byc wyrozumialym i mu pomoc, tylko cos nie odpisuje Ja też bym nie odpisywał po takim ostrzale z waszej strony :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi