sqz Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Witam Nie znalazłem żadnego tematu na temat tych butów, wiec chciałbym się dowiedzieć jak ten model sie spisuje? Szukam jakichś butów na miasto i do turystyki, czytałem że ogólnie buty marki Daytona są jednymi z lepszych, ale nie wiem czy warto dać za nie aż 850zł. Ma może ktoś ten model? Jak się spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Przejeździłem w nich cąły sezon (12kkm). Wcześniej jeździłem w Alpinestars S-MX Plus. Od kiedy kupilem Daytonki to Plusow praktycznie niegdy nie zakladam. Bardzo wygodne, szybko sie je zaklada i zdjemuje. Noga sie nie gotuje w gorace dni. Na poczatku musialem sie przyzwyczaic do luzu (buty dokladnie nogi nie opinaja). Jeszcze jedna uwaga - chociaz na codzien chodze w rozmiarze 45 to te buciki kupilem 44, bo taki rozmiar byl idealny - wiec radze przymierzyc przed zakupem. Jak masz jakies konkretne pytania to pisz tutaj. Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 ...czytałem że ogólnie buty marki Daytona są jednymi z lepszych, zle czytales, :icon_mrgreen: Daytona to produkty najlepszej jakosci jakie oferuje rynek. najpierw Daytona, potem dluuuugo nic a potem cala reszta. :biggrin: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teodor2424 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Ja odświeżę temacik:Mam pytanie, bo chyba właśnie zostałem lekko oszukany przez sprzedawcę.Kupiłem ostatnio Buty Daytona Spirit XCR, no i w nazwie wszystko ok tylko interesuje mnie co z tą membraną Gore-tex XCR, bo ja takiego napisu na butach nie mam jest sam Gore-tex, Jak to właściwie jest czy robili Spirity z membraną zwykłą gore i z gore XCR??To po jakiego grzyba nadali nazwę butom Spirit XCR skoro mój jest bez XCR-a?? A w sklepach internetowych na zdjęciach sa juz z napisem pełnym Gore-Tex XCR.I teraz jestem wkurzony bo ponoć ta membrana z XCR jest lepsza, nie kupowałem takich drogich butów by pójść na jakikolwiek kompromis.Co o tym myślicie?? Edytowane 19 Grudnia 2011 przez teodor2424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Nie wiem jak jest,ale co jeszcze lepszego jest od Gore texu :rolleyes: P.S.Jeśli ktoś kupuje Daytony wysyłkowo,bez wcześniejszego mierzenia to bierzcie dokladnie taki sam nr buta, jaki używacie na co dzien :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teodor2424 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ja kupowałem w sklepie stacjonarnym, a różnica ponoć pomiędzy Gore-Tex A Gore-Tex XCR jest taka że ten z XCR ma o 25% lepszą oddychalność przy tej samej nieprzemakalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 I dodatkowo XCR jest trochę cieńszy, czego raczej nie odczujesz w butach, ale robi to masakryczną różnicę w rękawiczkach (X-trafit - znacznie pewniejszy chwyt manetki). Jeśli masz gdziekolwiek wzmiankę o XCR (choćby na pudełku) to najprawdopodobniej masz właśnie taki model, bo gdyby był to standardowy Gore-Tex, miałbyć napis GTX. Na butach nie musi być napisu, bo mogą się różnić rocznikiem (ja na przykład mam Road Star i te z kolejnego rocznika mają już zupełnie inną nić w napisach, choć model jest ten sam). Nie martw się, a raczej ciesz z zakupu na lata! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teodor2424 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Dostałem taką odpowiedź z Daytony DE :) Hi the Spirit XCR has the Gore-Tex membrane XCR. Freundliche Grüße aus EggenfeldenKind Regards Marina Langhammer B. Frey oHGdaytona Schuhfabrik Bahnhofstrasse 5-684307 EggenfeldenDeutschland Więc chyba wszystko jest ok i mam buciki XCR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarciu Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Właśnie sprzedawca zaproponował mi ten model butów, bo mam dość płaską stopę i chude łydki, normalnie nosze 42 rozmiar, byc może w tym modelu 41 będzie ok. Przymierze jak już przyjdą od hurtownika. Warunki użytkowania: 10-20 stopni, maxi-skuter, miasto-dojazdy prawie codziennie i w weekendy wycieczki z plecaczkową 200-300kmh. Zależy mi na sprzecie dobrej jakości na lata :) cena obecnie ok. 1k PLN Cytuj Użytkowane:Garnek Shoei Multitec. Łachy letnie.RS Taichi: RSJ26, RSY243, RSS003, RSJ407. Łachy całoroczne: Revit Sirocco/Cayenne PRO, Freestar street fighter unit jeans. Daytona Spirit, Held Satu. Kapoki na deszcz: Revit Nitric H20 HiViz. Berghaus Deluge Overtrser. Bezrękawnik: hit-air MLV-YC Mugen-Denko. Ochrona słuchu: Alpine MotoSafe. Intercom: R4 Easy Talkie z pilotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Pamiętaj, żeby do nich zakładać skarpety termoaktywne. Może to nie obowiązek, ale mnie jest znacznie bardziej komfortowo (szczególnie w wyższych temperaturach). Jeżdżę w Daytonach Road Star i do nich używam zarówno cieniutkich skarpet z Coolmaxu, jak i grubszych Probikera. Te drugie mniej śmierdzą :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korea83 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Bardzo dobre buty, kupuj śmiało. Używam ich od początku sezonu i jestem bardzo zadowolony. Jakość wykonania bardzo dobra, ale najważniejsze jest to, że są naprawdę bardzo wygodne w użytkowaniu. Dają radę nawet w wysokich temperaturach. Za tą kasę zdecydowanie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarciu Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Właśnie nabyłem ten model i nie mogę się doczekać przejażdżki. rozmiar zgodny z tym co noszę normalnie 42. Raczej na nogę większą, bo jest sporo miejsca w środku. Ponieważ mam stopę wąską i niską to musiałem dokupic sportową przewiewną wkładkę i podłożyć pod piętę ok 2mm półwkładkę, którą wyciąłem "pod wymiar" z innych przedniej czesći innych wkładek. Na razie połaziłem w domu przez 1,5h na jednej nodze Daytony, a na drugiej wcześniejsze buty bez gore. Wynik: gore=lekko ciepła, ale sucha skarpetka termiczna, stare z inną membraną=lekko wilgotna skarpetka. Jak dla mnie po doświadczeniach z przejściem na rękawiczki z gore XCR (Held Satu), możliwe, że tu tez będę podobnie zachwycony komfortem użytkowania. Cytuj Użytkowane:Garnek Shoei Multitec. Łachy letnie.RS Taichi: RSJ26, RSY243, RSS003, RSJ407. Łachy całoroczne: Revit Sirocco/Cayenne PRO, Freestar street fighter unit jeans. Daytona Spirit, Held Satu. Kapoki na deszcz: Revit Nitric H20 HiViz. Berghaus Deluge Overtrser. Bezrękawnik: hit-air MLV-YC Mugen-Denko. Ochrona słuchu: Alpine MotoSafe. Intercom: R4 Easy Talkie z pilotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarciu Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 (edytowane) I pojeżdziłem pół dnia w deszczu w tych butach, z dobrą oddychającą skarpetą i musze stwierdzić, że po tym doświadczeniu do moich wcześniejszych TCX X-cube WR to będę sięgał sporadycznie... Ponieważ Daytony Spirit mają dość cienkie ścianki to wilgoć dzieki membranie przechodzi szybciej na zewnatrz. W TCX jest dodana jedna warstwa, co wpływa na komfort, ale też nasiąka niemiłosiernie i dłużej schnie. Skóra Daytony nie ciągnie tak wody jak zamsz w TCX, co też jest nie bez znaczenia. Ogólnie po przejechaniu jakiś 250km w tych butach mogę zaryzykować stwierdzenie, że to najlepsze buty jakie miałem na temperatury 10-20 stopni, w jakich jeździłem. Trzeba na nie wyłozyć ok. 9stówek za oba ;) ale po tym jak mi TCX nie wyschły przez noc na wycieczce motocyklowej... szkoda,że od razu nie kupiłem Gore... Edytowane 10 Września 2012 przez smarciu Cytuj Użytkowane:Garnek Shoei Multitec. Łachy letnie.RS Taichi: RSJ26, RSY243, RSS003, RSJ407. Łachy całoroczne: Revit Sirocco/Cayenne PRO, Freestar street fighter unit jeans. Daytona Spirit, Held Satu. Kapoki na deszcz: Revit Nitric H20 HiViz. Berghaus Deluge Overtrser. Bezrękawnik: hit-air MLV-YC Mugen-Denko. Ochrona słuchu: Alpine MotoSafe. Intercom: R4 Easy Talkie z pilotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teodor2424 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ja od czasu zakupu nie mogę powiedzieć złego słowa na Daytony Spirit, po prostu rewelacyjny bucik i bardzo wygodny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwent Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Ja mam Journey XCR - to model z krótszą cholewką - membrana Gore XCR ta sama. But dobrze oddycha, wróciłem w sierpniu z Bośni i Hercegowiny oraz Chorwacji. W tamtejszych upałach nogi oczywiście się pociły ale nie śmierdziało :) . Niestety poszedł szew w lewym bucie w miejscu kontaktu z dźwignią zmiany biegów. Edytowane 14 Września 2012 przez adwent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi