noise of death Opublikowano 1 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 Ko jest za jakim i dlaczego? Gdzies wyczytalem, ze urzadzenie do hydrulicznego kasowania luzów zaworowych w CBku szybko sie pierdo*a (po 50 000km). Podobno kawa ma lepsze przyspieszenie i jest bardziej dynamiczna i bierze wiecej oleju (ile??). Ktore z tych stwierdzen to fakty, a ktore mity?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 1 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 A ja napisze tylko tyle http://motocyklisci.riders.pl/viewtopic.ph...hlight=honda+cb i jeszce tyle że mi się bardziej podoba CB 750 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 1 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 WitamKto jest za kim? - ja za Zefirem :D ,ale i on jak kazde moto ma swoje zalety i wady.Zelety (wg mnie oczywiscie):- tanszy w zakupie od CB750- prosta budowa- ladniejszy- no i wystepuje w wersji z silnikiem 1100 (98 KM)Wady:- jak go nie rozgrzejesz nie ma jazdy- zuzycie oleju (na ten temat jest 1000 opinii - u jednych bierze duzo u innych malo, u nikogo nic :D )- nie ma slawnej jakosci Hondy.Wrazenia z jazd moim Zefirkiem - jak odsnieze wyjazd z garazu.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 dodam jeszcze ze zefirek jest gabarytowo duzo mniejszy od CBco w moim przypadku jezt znaczące a i pasazer tez ma ciaśniotko Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Ko jest za jakim i dlaczego? Gdzies wyczytalem' date=' ze urzadzenie do hydrulicznego kasowania luzów zaworowych w CBku szybko sie pierdo*a (po 50 000km). Podobno kawa ma lepsze przyspieszenie i jest bardziej dynamiczna i bierze wiecej oleju (ile??). Ktore z tych stwierdzen to fakty, a ktore mity?Pozdrawiam[/quote']Obie opinie to mity. Gdzie to wyczytałeś :?: :?: :?: Coś mi się wydaje, że takie rzeczy piszą ludzie, którzy kompletnie nie dbają o motocykl - takie wady mogą brać się z prozaicznej przyczyny - olej w silniku nie był wymieniony na czas lub był kiepskiej jakości i problem gotowy. Zadbane maszyny nie mają takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Obie opinie to mity. Gdzie to wyczytałeś :?: :?: :?: Cos mi sie wydaje, ze chyba gdzies na surwoej, ale nie jestem pewien.Dzieki wszystkim za wypoweidzi i sorki, ze powtorzylem temat :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Jesli chodzi o wygląd to stawiam na zephyra :evil: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 4 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2004 ja obstawiam honde hehe zgadnijcie dlaczego :mrgreen: :buttrock: zgadzam sie z tym ze to zalezy od tego czy motocykl byl i jest zadbany..jesli zadbany to moto kazdej marki bedzie dlugo i bezawaryjnie przysparzal jego wlascicielowi przyjemnosci z jazdy i uzytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 5 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 Co do brania oleju przez kawe i uszkodzenia hydraulicznej kasacji luzu zaworowego w Hondzie to jest to prawda ale tylko w sprzętach w których właściciel nie czekał aż silnik sie rozgrzeje a od razu dawał ostro w gaz czyli sprzet katowany i nie dbany :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 czy te motorki mozna ze sobą porównywac , który według was jest leprzy do turustyki a który do szybkiego przemieszczania sie po mieście Ps: Jaka jest rozsądna cene za te motorki z lat 1999-2001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 ZR 750 F - BIERZ GO! :lol: A teraz do rzeczy:oba motorki są jak najbardziej porównywalne. Dla formalności: ZR 750 F to oznaczenie typu modelu ZR-7, ZR 750 C i D to jeszcze Zephyr 750. Zephyr chyba nawet jeszcze bardziej stylem przypomina seven fifty. Pojemność obu podobna, moc również: 54kW Hondy i 56kW Kawy, v-max odpowiednio 200 i 205 km/h dla gołej wersji zr-7. Silniki obu to stare, dopracowane, chłodzone powietrzem i olejem dwuzaworowce. Oba motocykle mają fabryczne uchwyty do mocowowania stelaży kufrów bocznych. Różnica w zawieszeniu: honda ma z tyłu dwa amortyzatory ze sprężynami, zr7 centralny element z regulacją napięcia wstępnego sprężyny. Co jeszcze ważne w turystyce? Hm, zbiornik paliwa hondy 20 litrów, kawy aż 22 (oba spalają podobnie - 6-7 litrów na 100). Do turystyki oczywiście lepsza jest wersja S ZR-7 - z owiewką, ale traci trochę na stylu klasycznego golasa. Pozycja kierującego w kawie bardzo wygodna, kanapa również. Honda seven fifty powszechnie uchodzi za niezniszczalną i bezawaryjną. Obie dziabary do miasta akurat nadają się chyba średnio, bo swoje waża (ok. 230 kg) i mierzą (szerokość bloku silnika kawy to chyba 620mm - podaję z pamięci, w każdym razie jest bardzo szeroki).Generalnie można powiedzieć, że oba te uniwersalne motorki świetnie nadają się do używania na codzień i są do siebie bardzo podobne. ZR-7 ma nowocześniejszy i bardziej sportowy wygląd (zadarty zadupek i wydech 4 w 1, tylne zawieszenie) a seven fifty to ponadczasowy klasyk.Mam trochę testów porównawczych ZR-7 z fazerem600, banditem600, sv650, gsx750 w języku Goethego - w razie zainteresowania wal na priva.Poszperaj na forum - jest tu co najmniej jeszcze 2 użytkowników ZR-7 i ZR-7S.Ceny obu są podobne, kawa powinna być ciut tańsza ale to żadna reguła. Dla roczników 1999-2001 powinno być od 15 do 18 tysięcy złociszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Hej!Sorry, wiem ,, że to nie dział ogłoszeń! :) Mój brachol tzn. Cooler ma na sprzedaż taką maszynkę w bardzo dobrym stanie , serwisowaną itd, - ZR 7 z 2001 roku, niebieską. Jakbys chciał to wal do niego na priva.Nawet tym kilka razy sie przejechałem - jestem dość duży - 186/96 i dla mnie nieco za mała 8) - bardzo poręczny motorek.PozdroDyzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 15 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2004 Nioooo.....ZR7 ( S ) to bardzo fajowy sprzęt. :) Dla mnie super. Dosc ciężki ale to nie sportowa maszyna więc waga akurat nie przeszkadza.Za to prowadzi sie świetnie.Stabilny, mało wrazliwy na koleiny i wszelkie niespodzianki na naszych drogach.Wygodna pozycja, wygodna kanapa, duzy zbiornik i co wazne bardzo duzo miejsca pod siedzeniem.Zamontowałem alarm, wożę kpl.kluczy (fabrycznych) i nadal cały schowej jest wolny.Duża zaleta to klasyczny silnik który nie potrzebuje wściekłych obrotów żeby jechać.Nie kręci tez jak inne silniki do 12-14 tysięcy.Mój pali ok 5~6l. Moment dośc pokaźny juz od nieduzych obrotów.Elastyczny.Robiłem przymiarki do Hondy ale były zdecydowanie drozsze i z wiekszymi przebiegami, poza tym każda po niewiadomych przejściach, lepiej lub gorzej zrobiona.Kawe kupiłem jeszcze nie rejestrowana w kraju na francuskich tablicach z przebiegiem 9500km rok 2001.Widziałem co mu sie przytrafiło bo nie był w ogóle picowany.całośc wyniosła ok 16400zł. Jestem zadowolony. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 Szukam porównania.. Więc pytam właścicieli, byłych właścicieli i tych którzy coś wiedzą o tych dwóch maszynach.. dane techniczne znam jednak szukam porównania z ręki ludzi jeżdżących na tych bzykach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 8 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 Temat już był poruszany :) podaje linki: http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...ighlight=cb+750 http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...ighlight=cb+750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi