Vatzeque Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Jak domowym sposobem i efektywnie ustawić sobie wysokość świateł mijania w motocyklu? Oraz : powinny dostatecznie oświetlać drogę co najmniej na 40 m przed pojazdem przy dobrej przejrzystości powietrza Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 a nie łatwiej podjechac na pierwszą lepszą diagnostyke i ustawićna maszynie?? no chyba ze z założenia wychodzisz ze wszystko trzeba robić na około ;) Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Domowym sposobem to ustawiałem w nocy, na bocznej nieoświetlonej drodze. A innym sposobem to tak jak kolega wyżej - na maszyne na stacji diag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 muszisz zmierzyc odleglosc srodka reflektora od podloza przy obciazonym motocyklu. Nastepnie zapalasz swiatlo mijania i na przeszkodzie (sciana, styropian itp) odleglej o 5m od reflektora motocykla wiazka swiatla musi schodzic o 25cm ponizej zmierzonego przez Ciebie srodka reflektora. Generalnie z tego co pamietam to zalecenia byly: odleglosc 40m, a wiazka ma schodzic o 1m w dol. Jak by to policzyc z Talesa to mniej wiecej cos takiego wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Nooo i zamiast pier.... to można pomóc. Dawno tego na forum nie było :D Dziękować ural. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob90 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Jeżeli światło ma oświetlać na ok. 40m, a reflektor jest na wysokości ok. 1m, wtedy na odcinku 5m linia światła powinna być o połowę, tego co podałeś, niżej, czyli ok. 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 no mozliwe, dlatego trzeba sobie przeliczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 13 sek z wyszukiwarką grafiki jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Link dobry, ale metoda "na około" się wydaje być. Tutaj jest lepsza, choć wydaje się prymitywna i śmieszna, jest to "klasyczna' metoda. http://www.forum.motodwusuwy.pl/viewtopic.php?t=295 Ja w Harrym ustawiałem w nocy na ciemnej drodze i niby wyszło OK ale jak wezmę pasażera i bagaż to wyżej świeci. To już nie jest wina lampy, niestety. Choć sama lampa jest US of A czyli symetryczna. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi