greg39 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam wszystkich. Kupiłem tydzien temu Honde Shadow 600 wersja amerykańska z 1994 roku jest to mój pierwszy motor od 15 lat wczesniej miałem CZ w 1989 roku, Honda jest dośc zadbana i ma okolo 13000 przebiegu z przeliczenia z mil, nie wiem co mam zrobic abym na pierwszej jezdzie sie nie przekonał jak samkuje asfalt. Nie umiem odszukac jak zdjemuje sie siedzenie kierowcy bo chciałbym na zime wyjąc akumulator i oczywiście dobrze wyczyscic cały motor. Mam nadzieje na pomoc z waszej strony Pozdrawiam wszystkich Greg 39 Tarnowskie Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Jedź powoli, jak jeździłeś to Ci się przypomni :bigrazz: Nie wierz w ten przebieg - to wychodzi troszkę ponad 800 km rocznie :eek: Co do siedzenia to nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam. Dobry wybor, super moto. Sam kiedys mialem i to kilka lat. Moto zupelnie bez awaryjne. Sruby sa pomiedzy siedziskiem kierowcy a pasazera-klucz imbusowy. A do demontazu baterii trzeba zdjac obydwa boczki. Z prawej strony pod panelem z bezpiecznikami znajdziesz kabel plusowy a z lewej obok stacyjki minusowy slabo widoczny. Jak cos to pytaj smialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walek804 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 witam w mojej shadowce żeby sciągnać siedzenie kierowcy trzeba się dobrać do tylnego oparcia pasażera tam się ściąga taki plastik na jakies podreczne przybory i po zdjęciu po koleji demontujemy siedzenie pasażera a później kierowcy.Z tego co pamiętam to kilka śrub na klucz 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 No w mojej oparcia nie bylo. Moze tez byc tak ze wersja USA rozni sie od EU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg39 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Dziekuję bardzo za odpowiedz. Szukałem tych srub i jak ich nie widze to nie widze jeszcze bede starał sie szukac a jak nie to wtedy dam do mechaników jesli chodzi o przebieg to tez mi sie cos wydaje oszukany. Pomalutku przypominaja mi sie swietne czasy motocyklisty.Pozdrawiam Witam ponownie.Wreszcie znalazłem te sruby!!! Masakra aby sie do nich dostac. Dzieki za podpowiedzi. A teraz zmykam troszke pojezdzic bo super pogoda . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Dziekuję bardzo za odpowiedz. Szukałem tych srub i jak ich nie widze to nie widze jeszcze bede starał sie szukac a jak nie to wtedy dam do mechaników jesli chodzi o przebieg to tez mi sie cos wydaje oszukany. Pomalutku przypominaja mi sie swietne czasy motocyklisty.Pozdrawiam Witam ponownie.Wreszcie znalazłem te sruby!!! Masakra aby sie do nich dostac. Dzieki za podpowiedzi. A teraz zmykam troszke pojezdzic bo super pogoda . Pozdrawiam No to gdzie w koncu byly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Takie przebiegi się zdarzają :) Moja Rebelka z 86' ma 16k mil, a na potwierdzenie pokażę zdjęcia zaworów zaraz po zdjęciu pokrywy (bez żadnego czyszczenia): http://p1.bikepics.com/pics/2010/09/02/bik...052467-full.jpg http://p1.bikepics.com/pics/2010/09/02/bik...052466-full.jpg http://p1.bikepics.com/pics/2010/09/02/bik...052463-full.jpg Jak nóweczka :D Sam zrobiłem nią w tym roku zaledwie 700mil. Oferty na PW. hahahahahahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 To ja czasami mam takie przebiegi w ciagu dnia. Wychodze z zalozenia ze moto sluzy do jezdzenia a nie do patrzenia. Rozumiem ze kochamy swe moto nawet bardziej niz zony ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Jak masz 2 samochody i jezdzisz w pracy to malo czasu zostaje na motor. Dlartego motocykle ze Stanow czesto maja niskie przebiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Jak masz 2 samochody i jezdzisz w pracy to malo czasu zostaje na motor. Dlartego motocykle ze Stanow czesto maja niskie przebiegi. Nie tylko w Stanach. W PL-u też. Sam mam 2 czterokoły (private & company) i swoim Varanem zrobiłem w tym sezonie ca 2 tyś km. I wiem że jak bym miał sprzedawać to każdy powie że to przewał z przebiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg39 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Śruby były po obu stronach siedziska kierowcy imbus 10 faktycznie bardzo słabo wioczne ale jakois sobie poradziłem po waszej pomocy jesli chodzi o miejsce tych śrub. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 z tymi przebiegami bywa roznie ale generalnie to wyglada tak ze wszyscy kupuja motocykle ktore maja kilka lat i przebiegi male a jak sie pytam ile robia teraz rocznie to okazuje sie ze 8-15 tys wiez to troche naiwne ze motocykl jest np z roku 98 i na 6 tys przebiegu :biggrin: ale wracajac do tematu to kupiles swietny sprzet, ktory moze nie jest szczytem techniki ale ma swoj klimat i jest niezawodny a o to chyba chodzi w tym typie motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg39 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Dzięki bardzo.Mam nadzieje ze jak juz opanuje dosc dobrze jazde 600 to kupię z mocniejszym silikiem np? 1100 co mnie dosc bardzo kusiło choc kolega miodradziła abym na poczatek po tych 15 latach kupował taki motor z takim silniekiem mozliwe ze miał racje choc jestem zadowolony z obecnej mojej 600 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi