gixer1100 Opublikowano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Tylko czemu wszędzie polecają wcześniej wymienione przeze mnie sprzęty czyli DT 125 i DR 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 to po co pytasz tu skoro wszędzie indziej polecają inne?tu może sie nieznamy i dlatego strzelamy sobie o jakiś DT a sami niewiemy coto takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) Ja bym polecił DT 80, znajomy jeździł skuterem, kupił DT 80 i przez pierwszy tydzień nie mógł jej ogarnąć. Przez kilka miesięcy nie brakowało mu mocy, zaczniesz od słabszego nauczysz sie techniki. Kupisz XR 400 i będzie Cie poniewierać, będziesz sie bał odkręcać zrazisz sie i nic z tego nie wyjdzie. Kup 80 ogarniesz to i zmienisz. Sam zaczynałem z enduro na DT 80 i nie żałuje. Edytowane 24 Października 2010 przez Damiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 w więcej niż 30km to się nie pakuj a taka zdrowa dt to będzie bolid f1 przy skuterze nie zapomnij na starcie o ubiorze, tj min. dobre buty, kask i rękawiczki z roku na rok coraz więcej jest połamańców w adasiach Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszo Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Ja zaczynałem swoją przygodę od 4T trzydziestu konnego i się nie zabiłem, w czterosuwie moc jest oddawana liniowo, a nie tak jak w 2t progresywnie. Mój znajomek który ma 17lat na pierwszy motor kupił sobie ktm'a exc 400 i śmiga, nic mu się nie stało przez sezon jazdy, wcześniej w ogóle nie miał kontaktu z motorem. Sam musisz wybrać co Ciebie interesuje. Ja na twoim miejscu kupiłbym 4t ponieważ mało pali, moc jest już od najniższych obrotów nie trzeba kręcić tak jak 2t. Szukaj motocykla który będzie lekki żeby waga oscylowała w okolicy 110kg, dr 350 jest ciężka trochę xr 250 i klx 250/300 są dość lekkie motory, miałem kiedyś styczność z drz 250 ale mało tego jak cholera na Polskim rynku, fajny sprzęt dla początkującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) \XR też spoko sprzęt tylko to chłodzenie powietrzem trochę odstrasza ale to moja taka sugestia. Odstrasza? czym tym że świeżak będzie miał mniej do urwania :icon_mrgreen: gixer1100 ja bym Ci radził XR250 z tego co proponujesz, a może crossową setkę? tylko koszty utrzymania większe no i seta to już jest power po kiblu to jak dragster :wink: Edytowane 24 Października 2010 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszo Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Popatrz na te motory http://moto.allegro.pl/honda-xr-250-2003r-i1285701718.html Honda XR 250 http://moto.allegro.pl/honda-xr-250-r-xl-x...1288815718.html Honda XR 250 http://moto.allegro.pl/kawasaki-klx-300-r-...1280406903.html Kawasaki KLX 300 R To są enduraki, które są tanie w utrzymaniu, a dają sporo frajdy w terenie i nie są tak brutalne jak hard enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixer1100 Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Zgadzam się ze swojej listy odrzucam od razu XR 400,DRZ 400 i EXC 125 ten klx 300 na końcu też trochę za mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 karmcie trolla karmcie ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixer1100 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Proszę zapodaje artykuł z motogen tam wyrażnie pisze,że to sprzęt dla początkujących http://www.motogen.pl/laboratorium/testy-m...oadu,art20.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 A ten cały motogen to jakaś wyrocznia, czy jak? Może nie są to jakieś niesamowicie mocne maszyny, ale jeśli nigdy nie jezdziłeś na moto to możesz się nieźle zdziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Proszę zapodaje artykuł z motogen tam wyrażnie pisze,że to sprzęt dla początkujących http://www.motogen.pl/laboratorium/testy-m...oadu,art20.html Wiesz na płocie napisali dupa-pogłaskałem i k..do dziś mam drzazgi! :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixer1100 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 A 2T DT 125 czy KMX 125 są łagodniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Obydwa te motorki są porównywalne, lecz DT jest bardziej popularna i więcej części używanych jest. Jeżeli będziesz szukał czegoś z tych to szukaj raczej zablokowanej, bo jeżeli nie jeździłeś niczym wcześniej to może nie być łatwo. Najlepiej gdybyś przejechał sie jakąś 125 i zobaczył jak to chodzi bo widze że napalasz sie na mocniejsze sprzęty bez żadnego doświadczenia. Edytowane 31 Października 2010 przez Damiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Kolego z tych sprzetow to polecal bym ci Dr 350, xr 250 lub klx 250-300 ale w wersji R w sumie jak nie masz doswiadczenia w tego typu sprzetach to R moze byc troche dla ciebie za hardcorowa. Najlepiej jak bys na poczatek kupil sobie rx-a 50-80, hm 50-80 albo dt 80cl2 sprzety idalne na poczatek przygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi