arbi4 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Witam ja właśnie zjeździłem Continental TKC70.około 14000 tys km,Na tylnej oponce zostało około 3mm bieżnika.na przedniej jest go dużo więcej natomiast opona bardzo się wyząbkowała,Po prostu teraz podczas jazdy ją słychać,Według mnie opony godne polecenia,w zeszłym roku zaliczyłem Korsykę.opony na asfalcie górskich dróg bez najmniejszych problemów pozamykałem,Na Kaszubskich szutrach oponki dają rade.najlepiej ustawić trakcję na 2.W tym roku objeździłem Bałkany głównie Albanię,Muszę powiedzieć że przy objeżdżaniu Teth bardziej zadowolony byłem z opon niż z szarpiącego silnika mojej Teresy oraz jej masy i mojej żałosnej kondycji.Co do jazdy w błocie to nigdy opon w nim nie przetestowałem i raczej nie mam zamiaru się w nim taplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Wielkie Dzięki za filmik !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milekone Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Mial ktos problems z ABS-em? Wlasnie moj wysiadl pare dni temu. Na przejazdzce stracilem tylni hamulec. Naprawa tutaj sporo kosztuje, wiec zdecydowalem sie wywalic i bezposrednio kable hamulcowe pociagnacod manetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew771 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Witam. Mam w planie zakup Tenery. Czy w ogóle podejmować zakup używanej. Prośba o pomoc na co zwrócić uwagę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) jak nie szkoda kasy to kupuj nówkę Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez robert b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonah Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Szukam dobrej szyby akcesoryjnej do XT1200ZE (2014r).Oto lista szyb (moze komus sie przyda) do modelu od 2014.Podzielcie sie opinią która z tych jest najlepsza.http://www.motobagaz.pl/szyba-turystyczna-givi-d2119st-do-yamaha-xt-1200ze-super-tener%C4%82%C2%83%C3%82%C2%A8-14-p-4665.htmlModel: Givi D2119ST.Do użycia w: Yamaha XT 1200ZE Super Tenerè [14].Dodatkowe uwagi: przezroczysta, rozmiar 56,5 x 50 cm (wysokość x szerokość), element mocowany w miejsce szyby fabrycznej, 11 centymetrów wyższa od fabrycznej.cena: 300zlhttps://www.mrashop.de/com/selection-by-model/yamaha/xt-1200-z/bj-14-/6344/xt-1200-z-super-tenere-variotouringscreen-vt-2014?c=90005921Variotouringscreen "VT" Length in mm: 420Width in mm: 410cana ok 450zlhttps://www.puig.pl/szyby_turystyczne_i_deflektory/motocykle_yamaha/szyba_turystyczna_puig_do_yamaha_xtz1200_super_tenere_14-16_lekko_przyciemniana-p3747.htmlModel PUIG 7541HZastosowanie Yamaha XTZ1200 Super Tenere 14-16Kolor Lekko przyciemnianaWymiary (długość x szerokość) 620 x 480Kształt TurystycznyProducent PUIG (Motoplastic S.A. Hiszpania)cena: 370,00 złhttps://www.puig.pl/szyby_turystyczne_i_deflektory/motocykle_yamaha/szyba_turystyczna_puig_do_yamaha_xtz1200_super_tenere_14-16_z_deflektorem-p3748.htmlModel PUIG 7600HZastosowanie Yamaha XTZ1200 Super Tenere 14-16Kolor Lekko przyciemnianaWymiary (długość x szerokość) 620 x 480 mm (+ deflektor)Deflektor Tak - regulowany 9-stopniowy (3 ustawienia po 3 kąty nachylenia)Kształt Turystyczny z deflektoremProducent PUIG (Motoplastic S.A. Hiszpania)cena: 560zlhttp://www.motobagaz.pl/szyba-givi-airflow-af447-do-yamaha-xt1200z-super-tenere-1015-p-2338.htmlModel: Givi AF447.Do użycia w: Yamaha XT1200Z Super Tenere [10-15].Ta nie wiem czy pasuje bo w 2014 byla zmiana mocowaniaDodatkowe uwagi: typ Airflow, przezroczysta, maksymalna długość 61 cm, szerokość 44 cm.Szyby Givi Airflow posiadają duży, regulowany deflektor umożliwiający dopasowanie strumienia powietrza do indywidualnych wymagań kierowcy. Górna część szyby reguluje się w zakresie 12 cm. Można ją także całkowicie zdjąć.cena: 567zl W DL-u miałem MRA i deflektor działał świetnie. Tylko do modelu 2014 MRA jest niższa niż oryginał. czy deflektor aż tak dużo daje?A możne wystarczy dokupić deflektor do oryginalnej?http://www.darkojak.rkr.pl/Deflektor/deflektory%20z%20regulacja%20wysokosci.html Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez jonah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny34 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Witam serdecznie forumowiczów. Od tygodnia jestem posiadaczem Tenerki z 2010 roku. Zrobiłem nią ostatnio w ciągu 4 dni 1100 km (Góry Sowie, Góry Stołowe, Karkonosze.Wrażania z jazdy bardzo dobre, powoli się "układamy" . Duża liczba pokonanych zakrętów temu sprzyja. Pozdrawiam wszystkich i wyrażam gotowość do ewentualnych wycieczek, spotkań.... :) Witam ponownie. Ma ktoś może instrukcję obsługi do Yamahy 1200 Super Tenere w formacie PDF do ściągnięcia w języku polskim? W serwisie yamahy zaproponowano mi takową po angielsku ..... za 160 PLN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny34 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Coś wątek wygasł :( Wiem, że idzie zima, ale żeby nikt nic nie majstrował przy Tereskach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WolnyNick Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 johny34 - daj namiar na priv to podeślę Ci instrukcję po polsku. Jest też w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny34 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Dałem namiar 1.11.2016 i polecam się pamięci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floydoo Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 jonah, bierz AirFlow, nawet jak by miala nie pasowac to tylko pleksa i mozna nawiercic nowe otwory, ale wydaje mi sie ze bedzie pasowac, bo w nowej teresce jest dolozona regulacja na stare mocowanie. Ja caly czas juz 4 lata jezdze z AF na Tenere i wczesniej przez dwa na DL1000 i jestem mega zadowolony, bo jest poprostu bezkonkurencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Cześć,Czy wszystkie ST mają "Inteligentny, jednolity układ hamulcowy Unified Brake System i ABS" ? Ewentualnie jak to wygląda w modelach z przed 2013 roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.wroc Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Tak. Nie wychodziła ST bez ABS. Inna sprawa, że inteligencji to w tym systemie próżno szukać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Działa podobnie jak C-ABS Hondy czy Yamaha ma jakieś inne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.wroc Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Hamujesz przodem = hamuje przód i tył. Hamujesz tyłem = hamuje tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi