Ralf Dragon Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 mam 192 wzrostu i wysoką szybę kupiłem zaraz na początku, mimo wszystko waliło mi muchami więc postanowiłem kupić deflektor, Na motobazarze był sprzedawca z tej firmy Loster i metodą próby wybraliśmy odpowiedni dla mnie, nie wiercisz szyby mocujesz na małe imadła i jest regulowany , teraz nie dmucha do nawet 140 km/h wiec jestem bardzo zadowolony. nie wiem czego wy oczekujecie od takiego sprzetu i jakie kryteria są dla was ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Rlmam 192 wzrostu i wysoką szybę kupiłem zaraz na początku, mimo wszystko waliło mi muchami więc postanowiłem kupić deflektor, Na motobazarze był sprzedawca z tej firmy Loster i metodą próby wybraliśmy odpowiedni dla mnie, nie wiercisz szyby mocujesz na małe imadła i jest regulowany , teraz nie dmucha do nawet 140 km/h wiec jestem bardzo zadowolony. nie wiem czego wy oczekujecie od takiego sprzetu i jakie kryteria są dla was ważne. moje pytanie bardziej skierowane pod względem rozmiaru (wymiary szer.wys. cm).Jak dobierałeś detektor? Ja zmierzyłem szybę i wyszło mi 40cm. Zastanawia mnie wysokość . Ile zachodzi na szybę? Itp. Wszystkie sugestie mile widziane. Gdyby ktoś z Wrocławia miał już deflektor to podjadę zerknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krytek Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam wlasciceili Tenery 1200. Tak na szybkiego chceialem zapytac czy ktos by mial dylemat pomiedzy Tigerem 1200 z roku 2013 a Tenera xc 1200 z 2014 roku z prziebiegami podobnymi ok 2000 i za podobna kase? Czy w Tenerze moc 110KM wystarcza na ten motor z dwiema osobami i calym ekwipunkiem na wyjazd 2 tygodniowy ? Chodzi o to ze mnie gloswa juz boli ....na ktory sie zdecydowac ? Mialem sie porywac na Ducati MTS ale kasa nie puszcza wiec szukam alternatywy i po odrzuceniu GS1200, Vstorm 1000, zostaly mi te dwa sprzety.. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio66 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Z mocą nie ma problemu.... Moto pomyka tylko smyczy:-) Znaczy syczy :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witaj .Tenera ma dwie mapy . "T"-Turystyczna i "S"-Sportowa. Co prawda jeżdżę niedługo ale jeszcze nie widzę powodów żeby przełączyć na "S". Tych Koni wystarczy gdziekolwiek byś nie pojechał !!!! Ja proponuję umów się na jazdę . Ja przymierzałem się do Transalpa 700xl, potem mały dl 650 v- strom, potem duży dl 1000 ale jak zobaczyłem Super Tenere wiedziałem że muszę ją mieć . Pozdrawiam . Pozytywnie zarażony Tenerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio66 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja akurat mam też małego DL-a 2012 i to są zupełnie inne moto, DL jest w porównaniu jak zabawka, mały, lekki, czuję się jak na "kogucie", ale to moto to tylko solo, jak wcześniej jeździłeś w trasy we dwoje xtz, to wiesz że mały DL na wyprawę we dwoje wymagałoby łagodnego traktowania XTZ nie zna kompromisu, jak wyłączysz trakcję i dasz Sport to mu obojętnie jedna, czy dwie osoby. Tylko zawieszenie... Ty chcesz twarde, pasażer narzeka na kregosłup:-) ale tak to już jest albo szybko i agresywnie, albo łagodnie i komfortowo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro74 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam wlasciceili Tenery 1200. Tak na szybkiego chceialem zapytac czy ktos by mial dylemat pomiedzy Tigerem 1200 z roku 2013 a Tenera xc 1200 z 2014 roku z prziebiegami podobnymi ok 2000 i za podobna kase? Czy w Tenerze moc 110KM wystarcza na ten motor z dwiema osobami i calym ekwipunkiem na wyjazd 2 tygodniowy ? Chodzi o to ze mnie gloswa juz boli ....na ktory sie zdecydowac ? Mialem sie porywac na Ducati MTS ale kasa nie puszcza wiec szukam alternatywy i po odrzuceniu GS1200, Vstorm 1000, zostaly mi te dwa sprzety.. Pozdr110 KM w Tenerze wystarcza ale jak by ci tego było mało wstawisz sobie słynną zworkę i masz 140 KM całkowicie za darmo. :-) Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez maro74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krytek Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 110 KM w Tenerze wystarcza ale jak by ci tego było mało wstawisz sobie słynną zworkę i masz 140 KM całkowicie za darmo. :-)powaznie to dziala ? 140 km to juz calkiem calkiem na taka mase... Ma to ktos zrobione w praktyce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzi78 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam, Jestem od dziś szczęśliwym posiadaczem XT 1200 ZE. Od razu nadmienię że wybór pełnie świadomy i mam nadzieje że mnie nigdy nie zawiedzie. Ale do rzeczyMacie na pewno większe doświadczenie w doposażaniu swoich maszyn więc chce zapytać co polecacie w ramach ochrony motocykla mam na myśli gmole i płyty pod silnik inne (w tuartechu tego jest mnóstwo). Osobiście w poprzednim motocyklu miałem gmole sw-motecha i byłem bardzo zadowolony (dwa razy uratowały motocykl). Do XT podobają mi się heeda (polska produkcja) ale nie wiem jak z jakością.Z góry dziękuję za odpowiedźPaweł P.S. z tego co widziałem na forum długo toczyła się dyskusja na tema tłumików. Moim zdaniem najważniejszym czynnikiem jest fakt że akcesoryjne wydechy są dużo lżejsze co przy nie lekkiej teresie a i większość doposaża motor w akcesoria powinna brać brana pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmadonii Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam, Jestem od dziś szczęśliwym posiadaczem XT 1200 ZE. Od razu nadmienię że wybór pełnie świadomy i mam nadzieje że mnie nigdy nie zawiedzie. Ale do rzeczyMacie na pewno większe doświadczenie w doposażaniu swoich maszyn więc chce zapytać co polecacie w ramach ochrony motocykla mam na myśli gmole i płyty pod silnik inne (w tuartechu tego jest mnóstwo). Osobiście w poprzednim motocyklu miałem gmole sw-motecha i byłem bardzo zadowolony (dwa razy uratowały motocykl). Do XT podobają mi się heeda (polska produkcja) ale nie wiem jak z jakością.Z góry dziękuję za odpowiedźPaweł P.S. z tego co widziałem na forum długo toczyła się dyskusja na tema tłumików. Moim zdaniem najważniejszym czynnikiem jest fakt że akcesoryjne wydechy są dużo lżejsze co przy nie lekkiej teresie a i większość doposaża motor w akcesoria powinna brać brana pod uwagęGratulować !!! Kupiłeś białą z Poland Position ? Cytuj https://www.facebook.com/xtz1200adventurepolandteam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzi78 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Gratulować !!! Kupiłeś białą z Poland Position ?Tak, ale długo zastanawiałem się nad niebieską z Liberty Łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro74 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) powaznie to dziala ? 140 km to juz calkiem calkiem na taka mase... Ma to ktos zrobione w praktyce ?Ja to mam i kilka osób z tego forum nie wspominając ludzi z zagranicy od których to do nas dotarło. Przejrzyj ten temat od początku to się o tym sporo dowiesz.strona 4 rrobo pokazuje co i jak http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/137436-kto-jezdzi-nowa-super-tenere-xtz-1200/page-4 Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez maro74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmadonii Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Tak, ale długo zastanawiałem się nad niebieską z Liberty Łódź. Niebieska ZE ? Myślałem ze jest tylko w dwóch malowaniach. Biała i srebrna Cytuj https://www.facebook.com/xtz1200adventurepolandteam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Potwierdzam mam niebieską Teresę ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krytek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 ..no jestem pod wrazeniem ...chyba ze ten ma modyfikowana moc.Co sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi