Vector Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wiem ze design AS jest fajny itd ale obecnie już nie idzie w parze z jakością, a szkoda Coś pewnie w tym jest. Natomiast ja jak wyżej powiedziałem, na żaden ciuch narzekać nie mogę. Mojemu koledze w RC-1 puścił szew na plecach na długości około 5 cm. O butach w których poszedł zamek już pisałem. A u mnie nic, ani rękawice, ani kombiak, ani buty nie cierpią na żadne przypadłości. No i nie wszystko mają dobre - kupiłem 3 lata temu kominiarkę Alpiny, ale zwykłą, otwartą, rozleciała się błyskawicznie, napisy tragicznej jakości :rolleyes: idealny przykład to super niezawodne hondy i psujace się kawasaki. sporo się zmieniło w tej kategorii a mity nadal w narodzie żywe. Dobrze, dobrze :bigrazz: Da się przynajmniej wyrwać w dobrych pieniądzach prawie nowego Kwaka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Coś pewnie w tym jest. Natomiast ja jak wyżej powiedziałem, na żaden ciuch narzekać nie mogę. Mojemu koledze w RC-1 puścił szew na plecach na długości około 5 cm. O butach w których poszedł zamek już pisałem. A u mnie nic, ani rękawice, ani kombiak, ani buty nie cierpią na żadne przypadłości. No i nie wszystko mają dobre - kupiłem 3 lata temu kominiarkę Alpiny, ale zwykłą, otwartą, rozleciała się błyskawicznie, napisy tragicznej jakości :rolleyes: Dobrze, dobrze :bigrazz: Da się przynajmniej wyrwać w dobrych pieniądzach prawie nowego Kwaka :wink: wiadomo ze to nie dotyczy każdej sztuki ale jednym z wymiarów jakości jest własnie poziom awaryjności. tak czy siak czasy sie zmieniaja a niektorzy z mysleniem stoją w miejscu - dobry marketing to podstawa ;) A fakt dzieki deczko opóźnionemu myśleniu w PL można kupić fajna kawe za dobre pieniądze :) Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 (edytowane) Wie ktoś czym się różnią poniższe modele ? http://moto.allegro.pl/forma-buty-szosowe-...1391544972.html http://moto.allegro.pl/buty-forma-arrow-sx...1386822268.html http://moto.allegro.pl/forma-arrow-dry-but...1386822223.html Na oficjalnej stronie formy nie ma żadnego info o modelu arrow. Podejrzewam, że któryś model jest starszy/młodszy tylko czy prócz wyglądu jest jakaś różnica ? Edytowane 11 Stycznia 2011 przez k o b 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Nie mogę edytować, ale zdecydowałem się na buty OXTAR TCX Wie ktoś jaka jest różnica pomiędzy TCX Evo a TCX SPEED ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Nie mogę edytować, ale zdecydowałem się na buty OXTAR TCX Wie ktoś jaka jest różnica pomiędzy TCX Evo a TCX SPEED ? kiedys TCX nazywał się właśnie OXTAR :bigrazz: Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiro Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam wszystkich!! Dzień dobry, cześć i czołem!! :buttrock: To tak w kwestii przywitania na forum. ... a wracając do tematu, to muszę powiedzieć, że ja kwestie wyboru butów ( w której obecnie się znajduję) rozwiązuje w następujący sposób: znalazłem sklep internetowy, w którym były 3 interesujące mnie modele, grzecznie i nie owijając w bawełnę porozmawiałem ze sprzedawcą i powiedziałem, że chciałbym kupić jedną parę, ale nie wiem na którą się zdecydować i nie mam gdzie przymierzyć. Zamówiłem więc 3 pary i gość z góry wie że 2 odeśle, a ja będę miał czas i w domu sobie spokojnie przymierze i w każdej pół godz posiedze :D Jedyny minus tej operacji jest taki, że chwilowo trzeba wyłożyć $$ za 3 pary ` :icon_razz: ps. wybieram tylko między daytoną. Dawno temu miałem i byłem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 kiedys TCX nazywał się właśnie OXTAR bigrazz.gif Wiem o tym :], ale na stronie OXTAR czy też TCX nie ma info o SPEED, jest tylko na oxtar EVO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samba Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam. Panowie jakies obuwie sportowe lub sportowo turystyczne ale raczej to drugie do 500zl? Licytowalem XPD XP5 ale brak lacza o wszystkim przesadzil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 ja mam SMX plus z Astarsa ale obecnei je odradzam. strasznie stracily na jakości. Bart, orientujesz sie czy Plusy maja gore tex? W intermotors twierdza ze nie, a na ebayu wiele aukcji ma w opisie ze tak. Zdarzalo Ci sie ze przemakaly? Pytam sie bo chce je kupic ale jesli nie maja gore texu to zastanawiam sie tez nad modelem Web, bo tam na pewno jest gore tex ale wizualnie mi sie duzo mniej podobaja i wolalbym Plusy. Pozdro Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Z tego co wiem plusy sa w wersji zwykłej i AIR. o wersji z membrana nic mi nie wiadomo. co do przemakania to juz przemakaja ale przez pierwsze 3 sezony nie było z tym problemu. nawet po całym dniu w deszczu tak wiec jako nówki nie powinny. warto jednak dodatkowo zaimpregnowac. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Limo, nie ma SMX Plus'ów z goretex'em. Są zwykłe i wentylowane. Z przemakalnością nie jest źle :wink: Ja żałuję, że nie kupiłem wentylowanych. Edytowane 19 Stycznia 2011 przez Vector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jestem w posiadaniu SM-X 3 waterproof z gore-tex,z tego co patrzyłem na stronie firmowej to chłopaki zrobili tak że sportowe są waterproof ale bez gore; http://www.alpinestars.com/SMX_5_Waterproof_Boot/pd/c/111/np/111/p/224309.html a turystyczne tyle że inny model mają jedno i drugie; http://www.alpinestars.com/Tech_Touring_GoreTex_Boot/pd/c/113/np/113/p/233009.html jeżeli mnie pamięć nie myli to w modelu SM-X 4 było tak jak w moich. Buty oczywiście polecam,mam je od kilku lat przejechały ze mną ponad 30kkm,z czego jedną traskę 4,5tys km,drugą 6,5 tys km i dały radę. :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Cześć, ma ktoś porównanie odnośnie butów Buty TCX Competizione S i OXTAR TCS Evo RX ? Nie wiem które wybrać, które będą lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 przede wszystkim przymierz jedne i drugie i zobacz ktore lepiej leżą . competizione S ma kilku kolegów i sa na prawde zadowoleni tak wiec trzewik w miare sprawdzony Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 A jest sens porównywać competizioneS z Vertigo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi