meitras12 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam wszystkich fanów motocykli. Jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy cg 125. Mam z nią problem, mianowicie coś jej dzwoni podejrzewam , że to pierścienie, ale nie jestem pewien nie wiem czy robic odrazu szlif czy tylko jakis drobny remont. Pozatym wszystko z nią w porządku pali od kopa i w ogóle. Tu jest link do filmu na którym właśnie słychać jak pracuje silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 (edytowane) z tego ci widze to chyba 4t? wydaje mi sie jakby zawory slychac a nie pierscienie. szlif w 4t? widze na allegro sa jakies "nadwymiarowe" tloki ale co z tego szlifu by wyszlo to nie wiem. Edytowane 19 Września 2010 przez niagara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Jak na moje ucho to slychac tam ale zawory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Chyba za bardzo wczułeś się w dwusuwy, bo tam owszem, podobnie słychać pierścienie. W tym wypadku potwierdzam przypuszczenie poprzedników. Wyreguluj dokładnie zawory, a stuki powinny zaniknąć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Nic z nia nie rob, silnik pracuje dobrze. Jezeli wiesz jak sprawdzic luzy zaworowe to mozesz to zrobic, jak nie to oddaj komus kto wie ( serwis, nie koledzy ktorzy mowia ze wiedza ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meitras12 Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Dobra dzieki za rady. Według waszych przypuszczeń powinienem wyregulować zawory. Kieruje sprawe do mechanika motocyklowego. Dzieki za wszystko. Gdyby ktoś miał jeszcze jakąś propozycje to bardzo prosze o jej podanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi