heniek128 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Z żółtymi tablicami to jest tak, że pojazd zabytkowy masz obowiązek utrzymywać w oryginale - czyli nie możesz go np. przemalować czy wprowadzić jakiekolwiek modyfikacje. Poza tym jeśli urzędnik stwierdzi że nie dbasz o sprzęt ma prawo ci go skonfiskować ( raczej się nie zdarza ale prawnie jest taka możliwość ). Przy tak tanim OC jakie jest na motocykl lepiej chyba jeździć na zwykłych tablicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Czemu?Uzasadnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SprinterZX Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 podepnę się pod temat.Otóż jak już wcześniej pisałem jestem posiadaczem Wsk/Wfm (sam nie wiem co to...).Mój dziadek miał ją od nowośći...później dokumenty zaginęły... jest jakakolwiek możliwość jej rejestracji?? jakie warunki trzeba spełnić do żółtych blach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Wiec tak, mozesz miec równie dobrze Junaka albo MZ250, wiec najpierw dobrze jest sie zapoznac z tym co mamy,na główce ramy jest tabliczka znamionowa gdzie jest napisane Warszawska Fabryka Motocykli, co swiadczy ze mamy WFM, natomiast jesli jest napisane WSK Świdnik, mamy do czynienia z WSK, jesli nie ma tabliczki a jest silnik to na pierwszy rzut oka wiemy co mamy, bo silniki WSK sa praktycznie niezmienne i jesli to jest to co wklepiesz pod hasłem WSK w google to WSK a jak nie to to WFM, co do rejestracji odsyłam do tematu "rejestracja weterana " który to temat jest zaraz poo wyjsciu na główne forum "Weterany-klasyki" jak bedziesz miał jeszcze pytania , smiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 witam panowie Nie chce zakładać nowego tematu bo sprawa jest szybka :flesje: Przypomniało mi się że leży u mnie rama od WSK no i niestety nie ma na niej tabliczki, odnalazłem numery ramy i mam pytanie z którego roku jest ta rama i jaki to był model WSK, oczywiście jeśli da się to rozszyfrować z numeru ramy to był bym bardzo wdzięczny :crossy: nr ramy: S02192340 Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pokaż dobre fotki tej ramy. Prawy bok szczególnie. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 oj dobrych całych fot nie zrobię bo nie mam dojścia do tego, jakieś np konkretne elementy mógłby cyknąć jeśli podejdę z aparatem tylko jakie? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) Mhm.To cyknij co się da. Prawa strona ma uchwyt na wydech w dwuramówkach, a od tego uchwytu można co nieco kombinować jaki to model. Z numeru ramy niewiele poradzę, kiepski byłem z matematyki. :biggrin: W ramie są też otworki mocujące boczne osłony i schowki lub zamiast nich pełne osłony i duży filtr powietrza. No chyba że to jednoramówka jest to trudno, na tych się nie znam. :banghead: Edytowane 24 Grudnia 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Jednoramówka :icon_twisted: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Przykro mi.... :biggrin: Nie bardzo je rozróżniam. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Za to ja je trochę rozróżniam, foto mile widziane (jakiekolwiek byle sensowne :) ) Edytowane 25 Grudnia 2010 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Fot nie mam ale mam rysunek chyba identycznej http://wskmotor.fm.interia.pl/ramaB3.jpg Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 W adresie linku masz podane od czego ta rama - B3. Czyli WSK M06 B3. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ach no tak :banghead: :biggrin: Tylko teraz który to rok może być? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ach no tak :banghead: :biggrin: Tylko teraz który to rok może być? Tabliczki nie masz szkoda, teraz żeby trafić mniej więcej w rocznik ( po numerze ramy nie umiem ), potrzebne foto przedniego mocowania silnika, i tylnego wahacza. Po tym mogę tak uśrednić rocznik, ogólnie bez fotek się nie obejdzie, nie wiem też czym różniły się ramy od WSK 175 poza szerszym wahaczem i innym mocowaniem silnika( ale chyba niczym ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi