PiotrekP Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 naszło mnie na zakup motocykla- typ szosowo-turystyczny lub chopper-cruiser - (raczej to), żadne tam enduro czy scigacze- motor ma byc na wycieczki przy ładnej pogodzie. statecznie i nie śpieszno cool.gif wobec tego pojemność ok 250ccm (czy ciut więcej?) budżet jakieś 4tysie. co byście polecili? jakies konkretne modele? zastanawiam sie nad producentem- uzywany japończyk czy może korea (hyosung, dealim) a może polsko-chińskie wynalazki- nie które sa całkiem fajne z wyglądu i będa nowe... jak na razie moje typy to: http://moto.allegro.pl/it...500_vt_500.html lub http://moto.allegro.pl/it..._500_1993r.html lub http://moto.allegro.pl/it...ago_xv_535.html ewentualnie http://www.otomoto.pl/ind...how&id=M2054084 ten jeszcze fajny z wygladu ale popierdółka http://moto.allegro.pl/it...lny_okazja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Proponuję skorzystać z wyszukiwarki, u góry po prawej stronie. Pojemność moto zdecydowanie większa. Jakieś 500 cm. Mi te liniki nie działają. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) Przy ograniczonym budżecie w grę wchodzą tylko starsze moto.Polecam TYLKO Hondę.Szukaj popularnych modeli,łatwiej o części i łatwiej sprzedac...Powodzenia! Popracuj nad podawaniem linków... :) Edytowane 4 Lipca 2010 przez goguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) Przy ograniczonym budżecie w grę wchodzą tylko starsze moto.Polecam TYLKO Hondę.Szukaj popularnych modeli,łatwiej o części i łatwiej sprzedac...Powodzenia! Popracuj nad podawaniem linków... :) A czemu to tylko Honde? Jakaś wyjątkowa czy co;> Spokojnie można też kupić er5 czy gs 500 w tych pieniądzach. Edytowane 4 Lipca 2010 przez Horb Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Artur Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 A czemu to tylko Honde? Jakaś wyjątkowa czy co;> Spokojnie można też kupić er5 czy gs 500 w tych pieniądzach. W tych pieniądzach to się szuka raczej zadbanego egzemplarza, a nie konkretnej marki i modelu, bo się można naciąć na minę, albo szukać do ustanej śmierci ;) Jeśli ktoś się zna na motocyklach, albo ma kogoś takiego kto pojedzie pooglądać sprzęty to droga otwarta, bo ofert jest dość dużo, a ograniczenie to tylko kilometraż jaki trzeba wyjeździć żeby to wszystko wymacać i oczywiście kasa z tym związana. Ja szukając czegoś na pierwsze dwa kółka (do 6tys.zł) stwierdziłem, że pooglądać to sobie mogę co najwyżej stan wizualnie, a technicznie to już zapraszałem do znajomych do serwisu (koszty paliwa pokrywałem), bo zupełnie nie wiedziałem na co patrzeć, czego wysłuchiwać przy jakim silniku i czy dany "bezwypadkowy" egzemplarz faktycznie jest bezwypadkiem w oryginalnym malowaniu i umundurowaniu (czy plastiki takie jak należy itp). Oczywiście dość duża część sprzedających motocykl, jak to napisali w aukcji w "idealnym stanie", absolutnie nie zgadzała się na żadne dodatkowe oględziny, wykręcając się z tego w przeróżny sposób - taki temat dla świętego spokoju odpuszczałem. Jakaś część, na szczęście nie wielka (chyba 3 sztuki), nawet przy mojej znikomej wiedzy podnosiła ciśnienie i miałem ochotę na miejscu skopać delikwenta za pisanie bzdur w ogłoszeniu i kłamania w rozmowie telefonicznej. Z tego co wizualnie nie było padłem, a dało się zaprosić do serwisu odpadło prawie wszystko z różnych powodów, ale aby technicznie doprowadzić je do stanu pozwalającego na bezawaryjne zapuszczenie się np ze śląska nad morze musiałbym dołożyć kolejne kilka tys., co się mijało z celem. W końcu się trafił endurak (jeśli można tak nazwać KLEkota), a tej klasy w ogóle na razie nie brałem pod uwagę. Także jak dla mnie nie ma co szukać TYLKO hondy (szukałem, nie znalazłem), choć nie bez powodu takie porady, a porządnie przyjrzeć się każdemu oglądanemu pacjentowi z kimś kto stwierdzi, że to nie padlina w stanie agonalnym. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekP Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) cos sie linki nie wgrały taj jak potrzeba, oto one: http://moto.allegro.pl/item1111981230_hond...500_vt_500.html http://moto.allegro.pl/item1091623899_kawa..._500_1993r.html http://moto.allegro.pl/item1097899479_yama...ago_xv_535.html lub to - mały silnik ale fajny z wyglądu: http://moto.allegro.pl/item1103191775_kawa...lny_okazja.html Panowie i prośba- jak podajecie propozycje modeli to prosze o pełna nazwe a nie tylko model- gs500 to wiem ze suzuki ale er5 to juz nie :-/ wiem jak to jest z bezwypadkowymi- a znajomego z motorkiem to nie mam- z autem to co innego ale z motorem to nie :( Edytowane 4 Lipca 2010 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 linki nie działały, bo kopiowałeś posta z innego forum, które już je (wizualnie) skróciło wszystkie podane (poza 125) się nadadzą w takim samym stopniu: istotny jest ich stan techniczny. szczerze mówiąc mam poważne wątpliwości, czy w tych pieniądzach dasz radę kupić chopka, który będzie się nadawał do jazdy bez inwestowania sporej kwoty w naprawy i wymiany eksploatacyjne. np. shadow z 1 linka ma kompletnie łysą oponę z tyłu, a wszystkie podane motocykle są do rejestracji w kraju (w zależności od dokumentów nawet 500-600zł). nakeda (którego allegro podaje jako "szosowo-turystyczny", cokolwiek to oznacza) typu gs500, er5 - znacznie szybciej póki co zalecam lekturę: po prawej u góry jest wyszukiwarka, zaznaczasz dział np. chopper, criuser, wpisujesz "pierwsz" (bez końcówki), ograniczasz wyszukiwanie do tematów i... lektura na tydzień. potem powtarzasz tą samą operację dla działu sport, turystyk ;) po lekturze będziesz miał mętlik we łbie, ale ustabilizuje się za kilka dni, powiedzmy. wtedy będziesz miał lepszą orientację co chcesz kupić, już w konkretach jsz ps. dublowanie tematu jest tutaj niemile widziane. korzystanie z wyszukiwarki (obecne 2-2,5mln postów ma sporą zawartość odpowiedzi na typowe pytania) jest wysoce wskazane Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_op Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Do każdego "idealnego" "gotowego do sezonu" dolicz wymianę oleju, filtrów - nikt tego nie wymienia jak sprzedaje sprzęta - ponieważ celujesz w używkę i to dość leciwą zapewne opony = kartofle do wymiany + najczęściej napęd. A jak z klockami hamulcowymi i sprzęgłem? kupując motór za 4 dolicz kolejne 2 tauzeny na eksploatacje .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Artur Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Jeśli zwiększysz kwotę to dorzuć do listy np Yamahę XJ600S. Na forum XJ na sprzedaż wystawiał swoją XJtę user "woodor" - gdybym nie kupił KLEkota to bym się zabierał do niego po xjotę, bo stan zacny, powymieniane wszystko, a że kupił już jakiś czas temu wymarzoną Tenerę, to zszedł z ceną ostro w dół, bo za kwotę na początku żądaną nie doczekał się zapewne nawet jednego telefonu. Bez osprzętu (ma tego trochę) było coś w okolicy 5-5,5tys.zł, ale faktycznie prócz rejestracji człowieka tam nic nie interesowało. Pytanie oczywiście czy XJ600S Ci podchodzi? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekP Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) no własnie post w innym temacie chciałem usunąc ale nie mogłem znalezc opcji usun. to ze bede musiał troche włozyc to wiem tylko zeby to nie była skarbonka. poczytam w wyszukiwarce, dzieki za pomoc! Edytowane 4 Lipca 2010 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.wroc Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Za równo 4000 (z drobną zniżką jeszcze ;)) kupiłem swoją XJ600S z 92 roku z kufrem centralnym, stelażem pod boczne kufry i grzanymi manetkami. Napęd w dobrym stanie, oponki jeszcze sezon wytrzymają. Tak więc da się kupić coś normalnego co nie będzie studnią bez dna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Mozesz dorzucic GPZta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgadzam się z jimim, GPZ jest jak najbardziej godna polecenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekP Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 xj, gpz er- wszystkie fajne tylko biorąc moje problemy z kręgosłupem i to jak mnie zaczynaja napier... plecy ja siedze pochylony do przodu to te motorki z zalem musze odpuścic :( musz miec motor gdzie bede siedział wyprostowany, niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Artur Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 xj, gpz er- wszystkie fajne tylko biorąc moje problemy z kręgosłupem i to jak mnie zaczynaja napier... plecy ja siedze pochylony do przodu to te motorki z zalem musze odpuścic :( musz miec motor gdzie bede siedział wyprostowany, niestety.... Na XJ raczej nie będzie takich problemów http://p1.bikepics.com/pics/2002%5C04%5C10...s-23186-320.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi