kamikazemario Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Widziałem też coś na wzór Triumpha Tigera z silnikiem diesel 800ccm. Wszystko nowa, niezależna konstrukcja produkowane w małej ilości gdzieś w Europie. Nie pamiętam teraz nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) ........ A co powiecie na kombinację odwrotną .... RE Znam róznie ciekawą konstrukcję ale inaczej wykorzystaną http://www.youtube.com/watch?v=gkqP0smO4H4 Polo 2X GSXR1000 niezależny napęd na 4 koła i równie niezależnie oddawana moc :) jest tez jakis wojskowy klr z dieslem, ale to egzotyka Jest, ale już oklepany i każdy widział :) Widziałem też coś na wzór Triumpha Tigera z silnikiem diesel 800ccm. Wszystko nowa, niezależna konstrukcja produkowane w małej ilości gdzieś w Europie. Nie pamiętam teraz nazwy. http://www.dieselbike.net/T800CDI/T800CDI.html albo może to EDIT Poszukałem więcej na temat tego Track T800-CDI i znalazłem Gotowy sprzęt produkcyjny ma Rzędową trójkę 800ccm CommonRail Diesel z Turbiną w sumie ważący 45 KG rozwijajacą 45KM i 100NM. Jeżeli coś pomyliłem a ktoś zna język niemiecki (albo niederlandzki :D ) http://www.dieselmotorfiets.nl/ EDIT 2 Ma też bezstopniową skrzynie biegów CVT i można to zobaczyć na zdjęciach tutaj http://www.dieselbike.net/T800CDI/T800CDI.html Edytowane 4 Lipca 2010 przez shiningami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Właśnie o to mi chodziło :biggrin: Super maszyna, niby mało mocy, ale momentu w sam raz i to spalanie :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Doczytałem że średnie 2.02L/100KM :buttrock: Strach pomyśleć ile wyjdzie przy oszczędnej jeździe. Skuter się chowa. Prawie to niezniszczalne...tylko jak już się sypnie to kaplica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 kupujesz kanister 20l opału i za 35zł jedziesz sięprzejechać do Londynu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 a ja teraz buduje trajke tdi :banghead: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Wow. :biggrin: A co następne? Drag na LPG? Ostatnio oglądałem klipy z jakiegoś zlotu "U braci" w Ostródzie. Chyba Twoja traja była w klipie. Fajne imprezy tam są? Myślę czy uderzyć tam w przyszły weekend. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 tdi to cos ciekawego i nowego a przede wszystkim bardzo mocne i malo palace. z dragiem lpg to pojechales po mnie ostro!!! co do zlotu u braci to mila niezla imprezka - polecam. chcesz popatrzec na moja traje w akcji to prosze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Wesoło tam macie. Nieźle smaży papcia. :buttrock: Spoko, nie miałem na myśli żadnej aluzji z tym LPG. :notworthy: Tak sobie myślę czy lecieć na ten zlot do Ostródy. Nie mam co robić w weekend a to tylko 200km i fajna trasa z Bydzi jest. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Ja bede, jakby co poznasz mnie po motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Co ogólnie sądzicie o dieslach w motocyklu? Dlaczego się nie stosuje? Mi się wydaje, że ze względu na moment obrotowy w terenowych motocyklach i przeprawowych quadach były by jak znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Co ogólnie sądzicie o dieslach w motocyklu? Dlaczego się nie stosuje? Mi się wydaje, że ze względu na moment obrotowy w terenowych motocyklach i przeprawowych quadach były by jak znalazł... Są motocykle produkowane seryjnie z silnikiem dieisla np klr 650. Nie wiem jakie ma dokładne oznaczenie. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Są motocykle produkowane seryjnie z silnikiem dieisla np klr 650. Nie wiem jakie ma dokładne oznaczenie. Taki on tam seryjny jak wsk cross :wink: Nie stosuje się w motocyklach bo trudno jest zrobić małego diesla w dodatku tak żeby był jednocześni możliwy do kupienia i nie rozwalił się po 10 minutach. No i dochodzi też sprawa mocy. Motocykl jest maszyną która z założenia (myślę tutaj o szosówce i sporcie) ma mieć wysokie osiągi. A przystosowanie benzyniaka do generowania momentu obrotowego jest dość proste gdy już się buduje silniki x lat z punktu widzenia producenta. Plusy diesla przynajmniej starego są jeszcze takie, że trudno go zalać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 (edytowane) Rozmiary i masa silników Diesla jest problemem. Gdzieś widziałem jakieś moto z silnikiem z VW Lupo 1.1 Diesel. :biggrin: 1100ccm w dieslu..... ile to ma koni? 5? :icon_mrgreen: To już mój 2-biegowy Romet lepiej idzie na pełnym Nitro. Edytowane 28 Lipca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 no tak, ale mówicie o sportach w których diesel byłby raczej czymś niesmacznym :D Niedawno puszczała mnie na pasach BMW 6 słucham, słucham i nie mogę uwierzyć! To był diesel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi