Skocz do zawartości

jakie światła musi mieć motorower ??

Rekomendowane odpowiedzi

witam

powiedzcie mi czy motorower musi mieć kierunkowskazy, światło stop, i światła pozycyjne ?? czy jest to zależne od modelu lub rocznika ??

ogar 200 czy jawa 50 fabrycznie nie mają żadnego z tych świateł i są dopuszczone do ruchu.....

jak to jest prawnie unormowane ?? czy to zależy od roku produkcji i modelu (że jeżeli np fabrycznie był wyposażony w kierunkowskazy to musi je mieć ?? )

kolega ma problem z aprilka rx50, generalnie co gleba prawie łamie kierunkowskazy, najchętniej w ogóle by je wywalił i wystawiał ręke jak na komarze czy ogarze ale co na to prawo ??

na przegląd musiał mieć te obs***ne kierunkowskazy, diagnosta nie chciał mu dać przeglądu twierdząc że ten rocznik musi już mieć (92) ma rację ??

ja też jestem za wywaleniem kierunkowskazów same problemy z nimi to sie złamią, to zapomni sie go po skręcie wyłaczyć, to żarówka sie spali..........ja mtx 80 jeździłęm w ogóle bez migaczy i nigdy nie miałem problemu ale ona byłą 82 rocznik

Edytowane przez michoa

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

kolega może się nauczyć jeździć bez wywracania. alternatywnie - zamontować kierunki z enduraka, na elastycznym mocowaniu

cezur czasowych nie pamiętam, ale generalnie zasada jest taka, że jeśli fabrycznie dany model miał kierunki - to musi mieć

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

ale generalnie zasada jest taka, że jeśli fabrycznie dany model miał kierunki - to musi mieć

czyli ten akurat model fabrycznie ma więc musi mieć.....temat do zamknięcia dzięki za info

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

kolega może się nauczyć jeździć bez wywracania.

jsz

Z innej beczki trochę. Moim zdaniem bzdet! Lepiej niech teraz ćwiczy gleby niż później na erłance, rr, czy gixerze! Takie moje zdanie. Swego czasu śmigałem jakimś małym endurakiem i dzień bez gleby był dniem straconym! Kierunki spawał mi "specjalista" z Rosji - ciągle sie urywał. Moze gościu chciał zarabiać na mnie na to wino??? W końcu sam sobie pospawałem i zostało tak do dzisiaj - pierwszy i ostatni raz oczka sobie naświetliłem ;).

Pozdr

a jakbym upchał te kierunkowskazy na tylnim błotniku w odległości z 2-3 cm od siebie ?? ma prawo sie ktoś doczepić ?? chodzi o to żeby nie wystawały one w bok .....

generalnie w motocyklach enduro tylnie kierunkowskazy są umieszczone bardzo nieszczęsliwie dla początkujących kaskaderów bo są przymocowane do bagaźnika i wystają jakby to powiedzieć poza resztę motocykla na 4-5cm żeby sie przekonać jakie to pechowe rozwiązanie wystarczy puścić stojący motocykl żeby wywalił sie na bok nawet na piachu i w 99 na 100 przypadków kierunkowskaz połamany....

Swego czasu śmigałem jakimś małym endurakiem i dzień bez gleby był dniem straconym!

gleba jest nieodłacznym elementem nauki jazdy enduro wyeliminować jej sie nie da :D nawet ludzie którzy reprezentują naprawdę profesjonalny poziom też sie wywalają :D a jedna gleba dziennie wystarczy żeby urwać kierunkowskaz :D

zamontować kierunki z enduraka, na elastycznym mocowaniu

to mocowanie też sie męczy i ma ograniczony promień wygięcia, pozatym przy typowo bocznej glebie rzadko chroni przed pęknięciem oprawki żarówki.....