kornol Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 sprawdz co masz napisane na pokwitowaniu. Jak masz opis np. że może stwarzać zagrożenie w ruchu czy coś takiego , to powiesz że np. opone tylnią miałeś zjechaną do zera i już. gorzej jak ci w pokwitowaniu konkretnie wymienił o co chodziło. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 tez raz mialem zatrzymany dowod to diagnosta byl bardzo dokladny w sprawdzaniu czy motor spelnia wszystkie wymogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcik_dan Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Wielkie dzięki wszystkim za zainteresowanie, w pokwitowaniu niestety mam wszystko opisane dokładnie: "Pojazd zagraża porządkowi w ruchu drogowym, brak światła odblaskowego tylnego, lampa oświetlająca tylną tablicę rej. nie posiada homologacji." Chyba będę musiał kupić jakiś uchwyt z homologacją tylko mało jest tego na allegro, bo większość jest podobna do tego co mam czyli brak odblasku i bez oświetlenia. Chyba, że się rzucę na oryginał :banghead: Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 http://www.hamicad.co.uk/GSXR1000K7.html :icon_mrgreen: Od biedy złap się za klei i przyklei gdzieś ten odblask, ale co z ledami to nie wiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whistler26 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 nie powiem, ze do Twojego moto.. ale na alledrogo widzialem pelno lamp z diodowym podswietleniem rejestracji z homologacja :icon_eek: znaczy sie ze sprzedawcy sciemniaja?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcik_dan Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 http://www.hamicad.co.uk/GSXR1000K7.html :icon_mrgreen: Od biedy złap się za klei i przyklei gdzieś ten odblask, ale co z ledami to nie wiem :) Dzięki to w sumie jakieś rozwiązanie a podświetlenie tablicy to w końcu musi być czy nie?? Bo jeżeli chodzi o diody to może je po prostu zdemontuje :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 (edytowane) Oświetlenie tablicy rejestracyjnej: Oświetlające tylną tablicę rejestracyjną - liczba taka, aby zapewniała dobre oświetlenie tablicy rejestracyjnej - barwa biała - powinno zapewniać możliwość odczytania znaków na tablicy rejestracyjnej w nocy przy dobrej przejrzystości powietrza z odległości co najmniej 20 m nie może być bezpośrednio widoczne z tyłu pojazdu z odległości większej od 25 m Po raz kolejny napiszę: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. Tam jest wszystko. Acha, nie ma czegoś takiego jak: "nieprzepisowy kąt tablicy rejestracyjnej". Edytowane 8 Maja 2010 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Chyba ten policjant miał naprawdę zły dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Acha, nie ma czegoś takiego jak: "nieprzepisowy kąt tablicy rejestracyjnej". Jest. Nie podam ci paragrafu, ale kąt jest określony. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Jest. Nie podam ci paragrafu, ale kąt jest określony. Wiem, ale nie powiem :icon_biggrin: Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Jest. Nie podam ci paragrafu, ale kąt jest określony. pozwolisz, że Cię wesprę ;) "ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1) z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.) ZAŁĄCZNIK Nr 5 WYMAGANIA DOTYCZĄCE MIEJSCA PRZEWIDZIANEGO DO UMIESZCZENIA TABLIC REJESTRACYJNYCH 3) tablica powinna być pionowa z dokładnością do 5°; jeżeli jednak jest to konieczne ze względu na kształt pojazdu, może ona być odchylona od pionu: a) nie więcej niż o 30°, gdy powierzchnia ze znakami rejestracyjnymi jest skierowana ku górze i pod warunkiem, że górna krawędź tablicy jest nie wyżej niż 1,20 m nad ziemią, a dla ciągnika rolniczego 1,72 m nad ziemią; warunku wysokości nad ziemią nie stosuje się do pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3, b) nie więcej niż o 15°, gdy powierzchnia ze znakami rejestracyjnymi jest skierowana ku dołowi i pod warunkiem, że górna krawędź tablicy jest powyżej 1,20 m nad ziemią, a w przypadku ciągnika rolniczego 1,72 m nad ziemią; warunku wysokości nad ziemią nie stosuje się do pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3;" jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Jak wyżej ktoś pisał - wkurw milicjanta, stąd utrata dowodu. Miałem coś podobnego 2 tyg temu, latałem w kolo komina, krawężniki chodziły po okolicy szukając dziury w dupie, co kolo nich jechałem to redukcja i ogień. I za którymś razem, tuz za przejazdem kolejowym zdjęli mnie. Czepili się tego że wjechałem na przejazd zanim rogatki podniosły się do końca. :biggrin: :banghead: Młody sie uparł żeby mi dop....lić, stary milicjant lachę na to kładł. Ale młodemu wieszało się i resetowało to magiczne urządzenie elektroniczne w którym sprawdza dane czy coś tam robi. Próbował z 15 minut to uruchomić i połączyć z siecią, po tym przez radio krzyczał ale na komendzie powiedzieli że danych nie da rady sprawdzić bo cały system się zawiesił. :biggrin: Po czym westchnął, oddał mi papiery i skończyło się na pouczeniu. :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Wiem, ale nie powiem :icon_biggrin: Wiem, ale nie pamiętam :) starość nie radość :) Dzięki Jeszua! Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Pojedź zrób przegląd, odbierz dowód, lataj i miej wyj**ane. Krotko i na temat :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip_ER6F Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Od siebie tylko dodam - popytaj ludków gdzie jest stacja przyjazna motocyklistom i podjedź powiedz jaki problem i nie powinno być wielkiego halo. No chyba że faktycznie zamierzasz założyć oryginalny szpadel i tak jeździć to wtedy robisz sobie pełen legal i nie ma pytań. Generalnie jak już ktoś powiedział, PP miał zły dzień i się uczepił. Normalni lub w neutralnym humorze w dupie mają coś takiego jak odblask. Czy jest na to paragraf czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi