Skocz do zawartości

Slizkie manetki

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam maly problemik , w moim moto sa slizkie manetki , sa to podgrzewane menety i szkoda mi ich wywalac bo sa w pelni sprawne , jedynie co to guma stwardniala i zrobila sie slizka , troszke nie przyjemnie sie jezdzi . Moze jest jakis sposob na to ? zmatowic papierkiem sciernym czy cus ?

Edytowane przez Nitomen

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Czy chciałeś powiedzieć, że manetki zrobiły ci się śliskie? Jeśli tak to może użyj jakiej taśmy samoprzylepnej. Pamiętam, że czasem owijałem różne "sportowe przyrządy" plastrem samoprzylepnym z tkaniny żeby się nie ślizgały jak się ręka spoci.

Edytowane przez Visuz

a nie ma mozliwosci wymiany tylko raczek? nigdy nie mialem w reku takich manetek to nie wiem jak sa zbudowane .

mozna owijac plastrami antyposlizgowymi ale czesto trzeba zmianiac i przy daszczu to moze byc nieciekawie

witam

mam maly problemik , w moim moto sa slizkie manetki , sa to podgrzewane menety i szkoda mi ich wywalac bo sa w pelni sprawne , jedynie co to guma stwardniala i zrobila sie slizka , troszke nie przyjemnie sie jezdzi . Moze jest jakis sposob na to ? zmatowic papierkiem sciernym czy cus ?

moja metoda to nawiniecie tasmy od rakiety tenisowej babolat.Sa rewelacyjne.Polecam

Poogladaj dokladnie te raczki bo np w oryginalnych BMW mozna zdjac same gumy, a tez sa podgrzewane. Grzalki sa osobno nawiniete i zabezpieczone. Oczywiscie trzeba robic to spokojnie - bez nerwow.

Owijanie plastrami z zewnatrz spowoduje troche gorsze grzanie tzn zwieksza sie izolacja.

lewa maneta slizgala sie od poczatku na kierownicy , wiec pod spod dalem tasme izolacyjna , juz w tym momencie bylo odczuwalne slabsze grzanie . Wyglada ze odbijanie ciepla od metalowej raczki tez ma spory udzial. Wczoraj pod druga manetke dalem tasme bo sie zrobil luz , jeszcze nie testowalem grzania. W kazdym razie mam 2 pozycje do jazdy i start , na start po paru minutach jest naprawde goraco w lapki , ale napiecie ladowania spada o ponad 1V do ok 13 ,4 V, na pozycji do jazdy spadek napiecia praktycznie nie zauwazalny. Hondy maja slabe regulatory i nie chcial bym spalic swojego....( chociaz malo mozliwe , aby byl oryginalny , pewnie juz dawno jest wzmocniony). Poza tym owijanie tasma , bedzie troszke wiejsko wygladac :) .

Edytowane przez Nitomen

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/