qurim Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Teść swojego Tikacza nawet ostro skasował, ale po naciągnięciu, wyklepaniu i malowaniu nie widać ani śladu. :biggrin: Nawet szpary między elementami są równe wszędzie. A był tak uderzony że dach był pognieciony, próg, drzwi na siedzeniu pasażera były itd. I dalej lata. Teść czai się na nowe autko ale mówi że dopiero jak Tico zajeździ na amen. No i już 3 rok czeka aż Tico padnie a ten jak na złość jeździ i nie ma zamiaru się popsuć. :biggrin: A z tym centralnym to wujek miał problemy w Tico, coś tam brzęczało przy otwieraniu i czasem pajacował. Ale jego Tikacz też git śmigał wiele lat. Dopiero jak alternator padł to postawił furę a że nie chce mu się grzebać to zapomniał o niej i gnije już drugi rok. :banghead: A co do wypadków w koreańcach - znajomy miał Nubirę kombi. Była ostro uderzona, z naprzeciwko jadąca Vectra odbiła się od drzewa, uderzyła w Nubirę, przeleciała nad nią i wylądowała do góry kołami częsciowo na Nubirze i częściowo na moto które było na przyczepce wiezione Nubirą. :eek: Wyklepali, pospawali i dalej śmigała Nubira. Fakt że każdy element nadwozia miał inny kolor, od nowości jeżdżona na LPG, a była cięzko jeżdżona bo jako zaopatrzenie do spożywczaka, nie była dbana w ogóle, tylko co jakiś czas olej zmieniany. Po wypadku zaczęła świrować z odpalaniem na LPG no i dość często zdarzało jej się kichać w dolot po czym gasł silnik. Nubira chyba do dziś nawet jeździ, z tego co pamiętam to polecieli nią na Wyspy i tam teraz ją zajeżdżają. Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 A może właściciel podpowie jakie to ma byc auto ? Jaki silnik, gaz, ilośc drzwi, czy ma miec jakis bagażnik itp Ze starych aut - faktycznie wziąłbym pod uwagę tylko samochód niemiecki \ japoński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Tikaczem wjechałem w dupę Sienie przy minimalnej prędkości - gościowi jakiś pieszy wyleciał przed maskę przy ruszaniu ze świateł, nie wyhamowałem. Siena nie miała nawet ryski, Tico ma pęknięty zderzak i maskę musiałem naprostować. W rękach naprostowałem. Ale i tak ze zmianą miejskiego wozidła czekam, aż się posypie, a że na blacie mam póki co niecałe 100kkm (niecofany) to jeszcze to potrwa. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 ostatecznie kupił lasce tico :D podobno 97 rocznik dał 750 zł (jest bez gazu) koleś dorzucił komplet opon zimowych z felgami, jeszcze jakieś graty, ma ważny przegląd OC do grudnia na blacie ma 120-cośtam tys km czy prawdziwy nie wiadomo podobno organoleptycznie zginte nie jest , silnik suchy, buta jak na swoją pojemność ma ( 125km/h nim wracał w 3 osoby :D )kolor zielony (foty nie mam bo to znalazł na zasadzie ziom kuzyna babki ciotki syna ojca pradziadka wnuka czyli po znajomościach, nie stało na żadnym allegro czy otomoto ) lasce w nim nie pasuje tylko że tapicera śmierdzi fajami ( po palącej bleeee jak ja nie lubie palących kobiet :D ))a pozatym jest zadowolona :D czy warto było wyjdzie w praniu, niby oleju ani grama, w grudniu był nowy akumulator wkładany zobaczymy po jakimś pół roku co sie bedzie działo Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Yo! autko będzie dla dziewczyny ale obejrzy i wybierze jej brat [...] bo wisi jej kase(4 tys długu=geniusz :D ) No to ladnie sie z dlugu wyslizgal :P. Kupil truposza za 750zl i problem z glowy? :P Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Michoa - nie pękaj, każdy wie jak wygląda zielony kolor na Tico. :biggrin: W rodzinie mam kilka Tkiaczy, wszystkie zielone. :biggrin: Jest to kolor "zieleń liściasta". Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 No to ladnie sie z dlugu wyslizgal j.gif. Kupil truposza za 750zl i problem z glowy? j.gif 3 tys oddał w gotówce 250 mi umorzyła :icon_razz: a czy problem z głowy czas pokaże :D lepiej żeby tak bo innaczej będzie : oj braciszek ja tobie zaufałam pożyczyłam kase a ty mi kupiłeś wraka na szybko żeby mnie spławić, już ci więcej nie pożyczę :icon_twisted: na chwile obecną jeździ niecały tydzień i cały czas narzeka na tą śmierdząca tapicerke a pozatym jest ok :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 No to weź jej ta furę i podjedź do miejsca gdzie czyszczą tapicerkę. Do tego powieś "choinkę" na lusterku, ino nie waniliową bo jest mdła. Na zapach fajek pomagają pomarańcze i mandarynki, jako prawdziwe owoce. Więc kup sobie 10kg mandarynek i pojedź z siostrą na wycieczkę cały czas jedząc mandarynki po drodze i upychając skórki gdzie się da. Pomoże na zapach fajek. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 We Fronterze też wszystko śmierdziało fajkami. Porządne pranie tapicerki, wymycie czego sie da i po paru dniach problem znika na amen. Teraz smierdzi tylko drewnem, olejem i paliwem do piły :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpextreme Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Osobiście polecam skode felicie 1.3 spalanie 8l gazu, rodzice zrobili nim 150000 km bez zadnej awarii. części tanie, łatwo dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepi Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Osobiście polecam skode felicie 1.3 spalanie 8l gazu, rodzice zrobili nim 150000 km bez zadnej awarii. części tanie, łatwo dostępne. Osobiście to się spóźniłeś :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazgord Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Sam mam Tico w Gazie, w trasie 5 litrów mieszane lekko ponad 6. ceny przykładowych części klocki 13zł końcówka drążka kierownicy 14 zł guma na przegub 22 zł bez komentarza, :), nie psuje sie jeździ oleju nie bierze a na gazie już zrobił ponad 170 tyś a przebieg ponad 200już ma nic tańszego nie kupisz nic. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 czyli ceny jak w oplu czy fiacie ale klocków za 13 w życiu bym nie założył :icon_rolleyes: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 750 zeta :icon_question: :biggrin: taniej niż chiński skuter w Auchanie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Gratulacje, tanio jak barszcz :) Też mam zielonego. Do cen przykładowych części dorzucę: pasek rozrządu - 60zł, napinacz - 40zł, przegub - 70zł :) I jak tu nie lubić tej puszeczki :) Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi