Domieniek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Czesc Orientuje się ktos z was ile kosztuje elektroniczny zaplon? Co myslicie o przerobce z mechanicznego na elektroniczny w MZ 250 ?? Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropelka_350 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Temat był już poruszany http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=2585pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 a w zwykłym zapłonie ile wynosi punkt statyczny wyprzedzenia zapłonu?to znaczy ile przed gmp platyny mają się otwierać ?chodzi tu o etz 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropelka_350 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Wyprzedzenie zaplonu powinno byc miedzy 2,5-3,0mm, a w stopniach 20-22,5 przed gmp, przerwa na przerywaczu 0,3mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 a czasami nie 0,4 na przerywaczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaryPL Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 0.3 bez watpliwosci na przerywaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 ok, ale to 0,3 mm na przerywaczu ma byc w GMP czy w momencie najwiekszego rozwarcia platynek? Bo w mojej eci punkt najwiekszego rozwarcia platyn przypada za GMP. Wiec jak mam ustawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropelka_350 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 W gmp ustaw przerwe na 0,3mm, a rozwarcie powinno nastapic 2,5mm przed gmp wtym celu przesuwasz podstawa przerywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 King napisał: Orientuje się ktos z was ile kosztuje elektroniczny zaplon? Co myslicie o przerobce z mechanicznego na elektroniczny w MZ 250 ?? Ja bym nie zmieniał!!!! znam wiele MZ-TOWICZów którzy zmieniali z Mechanicznego na elektronika i co?? I kupa po paru Dniach/tygodniach kazdy zakładał znowu mechaniczny!!!!! :) (ja tak samo :D :D :clap: ) A Ty zrób co chcez :mrgreen: Pozdrawiam VEterAnos! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 [quote="Veteranos"Ja bym nie zmieniał!!!! znam wiele MZ-TOWICZów którzy zmieniali z Mechanicznego na elektronika i co?? I kupa po paru Dniach/tygodniach kazdy zakładał znowu mechaniczny!!!!! :) (ja tak samo :D :) :clap: ) E......, farmazony piszesz :D , może akurat ten pech na Ciebie trafił.Elektroniczny jest nie do zdarcia, a gdyby - pozostają elementy starego zapł. mechanicznego, które można założyć z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ja elektronike kuplem zza 60 zl coprawda modul wygladal marnie... ale wszystkodziala juz dwa lata i jest super!! polecam a jak cos ewetualnie padnie to wystarczy miec ze soba przerywacz i kabelek-zalozenie tradycyjnego to 5 min roboty Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ża 60 zl??? to niezle, tanio miare... ja rowniez uwazam ze elektroniczny jest lepszy, mniej zawodny, poza tym kazdy chyba wie jakie sa zalety zaplonu elektronicznegopozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2004 ta zelaty znaja a wady cenowe ?? calosc ok 300 zl za nowy :) tak czy owak wole doglada raz na tydzien przerywac niz kupic uklad za 300 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi