Skocz do zawartości

problem ze śruba

mobius
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Grzechotki mozna do tego uzywac? ty jestes powazny? czy chcesz sprawdzic czy taka grzechotka bedzie dlugo sie spisywac a moze chcesz oddac ja na reklamacje? Jak dbasz o narzedzia to ci dlugo beda sluzyc a jak nie dbasz to Twoja sprawa ale nie wporwadzaj ludzi w blad...

Tak jak koledzy pisali - pneumat lub klucz z długą dzwignią, druga osoba co naciska tylny hamulec i musi puscić. Dodatkowo można spryskac penetratorem jakimś.

Grzechotka - jakiej klasy by nie była, nie powinno sie jej używac to takich zadań wymagających bardzo dużej siły. Szkoda mechanizmu wewnątrz niej.

Edytowane przez Arni

olać grzechotkę, jak ci przepuści gdy użyjesz do niej całej siły to skończyć sie może dość nieprzyjemnie. Brak skóry na dłoniach nie jest fajnym uczuciem :bigrazz:

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

Sami rzeźnicy tu są. :biggrin: Jak nie da rady ręcznie to pchaj moto do najblizszego serwisu moto czy auto, tam na pewno mają pneumat dobry (nie chińszczyzna i kompresor z Tesco) i da radę odkręcić. Ale najpierw przyjrzyj się jaki gwint jest na nakrętce, co by wiedzieć w którą stronę kręcić. Opcja z 1,5m rura na kluczu jest skuteczna ale i niebezpieczna, albo rozbijesz sobie/komuś głowę, albo połamiesz coś przy silniku albo odkręcisz, możliwości jest wiele.

A co do grzechotek z przedłużką - po to są w zestawach drążki stałe do nasadek żeby taki rzeźnik nie zakładał przedłużki na grzechotkę i nie rozj***ł jej. :banghead:

Kiedyś w GN250 zmieniałem zestaw napędowy. Walczyłem z tym co nie miara, różne przedłużki i kombinacje robiłem i nic. Poprosiłem ojca o pomoc, ja trzymałem hamulec a ojciec kręcił. I też się nie ruszyła. A ojciec potrafił zerwać śruby kół w Jelczu nawet, niestety GN nie ruszył pod jego ręką. :eek:

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

ja w tl nie moglem przedniej odkrecic. dopiera jak na noc wd40 popsikalem, wiedzy ramiona kola a wahacz wsadzilem pret 1 cm srednicy i dobralem przedluzke okolo 1 metra to poszlo a jak przy tym strzelilo w pierwszej chwili balem sie ze cos peklo ale udalo sie. no i pret sie wygial