Anarch Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 taaaaamoj to stowe wyciagal ja wiertarke do licznika podlaczylem( wskazowka sie na 60 zatrzymywala ale wiem ze sete cisnal) ale panowia jaki czas z 2 s do 100 km!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Wiesz' date=' co to jest zatarcie, że tak tytułujesz temat?Jakby ci się zatarł silnik to potem nie mógłbyś ruszyć, więc trochę uściślijmy!!! Pozdrawiam[/quote'] Tu sie myslisz... Ice, jak już zauważasz jakąs nieprawidłową informacje ;) To moze ja wyjaśnie:Otóż jeżeli zatrzesz silnik to możliwe, ze dojedziesz na nim do domu, lecz będa Ci dokuczały stuki i nierównomierna praca. Często jezeli silnik się zatrze, dobrze jest wlać trochę oleju przez otwór na świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Skonczmy temat Ogar sie niezatarł :(:( i chodzi taksamo jak przed przytarciem tłoka ;) a mam pytanie wiecie ile trzeba lać oleju 1:30 a ile to wychodzi w Mililitrach to chce sobie odmierzać na szczykawce i niewiel ile wychodzi np na 1 litr benzyny ;/jak wiecie to napiszcie ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 hmmmmpoliczalbo kiedys sciaglem programik do liczenia tegokupuj 3,6,9 lbo sie latwiej oblicza i dokladniejze tera mam na dotarciu to kupuje 5 l i leje 0,2 l oleju i luz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Wiesz' date=' co to jest zatarcie, że tak tytułujesz temat?Jakby ci się zatarł silnik to potem nie mógłbyś ruszyć, więc trochę uściślijmy!!! Pozdrawiam[/quote'] Tu sie myslisz... Ice, jak już zauważasz jakąs nieprawidłową informacje ;) To moze ja wyjaśnie:Otóż jeżeli zatrzesz silnik to możliwe, ze dojedziesz na nim do domu, lecz będa Ci dokuczały stuki i nierównomierna praca. Często jezeli silnik się zatrze, dobrze jest wlać trochę oleju przez otwór na świece.Dzięki od dziś nie będę żył w niepewności :mrgreen: A co do dokładnego napełniania olejem to dobry patent z tą strzykawką, trzeba tylko pomnożyć ilość benzyny przez 0.03 lub 0.05 jak kto leje i nie trzeba żadnych dozowników :smile2: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Wiesz' date=' co to jest zatarcie, że tak tytułujesz temat?Jakby ci się zatarł silnik to potem nie mógłbyś ruszyć, więc trochę uściślijmy!!! Pozdrawiam[/quote'] Tu sie myslisz... Ice, jak już zauważasz jakąs nieprawidłową informacje ;) To moze ja wyjaśnie:Otóż jeżeli zatrzesz silnik to możliwe, ze dojedziesz na nim do domu, lecz będa Ci dokuczały stuki i nierównomierna praca. Często jezeli silnik się zatrze, dobrze jest wlać trochę oleju przez otwór na świece.Dzięki od dziś nie będę żył w niepewności :mrgreen: A co do dokładnego napełniania olejem to dobry patent z tą strzykawką, trzeba tylko pomnożyć ilość benzyny przez 0.03 lub 0.05 jak kto leje i nie trzeba żadnych dozowników :smile2: Pozdrawiam dozownik = kalkulator :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 No dokładnie 8 pak jak nie wierzysz to twoja sprawa bo to niejest seryjny ogar tylko ma sporo przerubek z mojej stronyNITRO i dwie rakiety z boku :( Ps. Przed napisaniem posta radze zerknac do slownika ortograficznego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Niemam czasu na slowniki ;d;d powiedzcie lepiej jak wam zapodac fotki mojego ogarka bo troche są doże ok 667 kb najmniej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Ja to dopiero zatarłem jafke ;)Jechałem gdzieś tak 20km/h ( moja niestety 80 nie wyciągała :( ) i wyskoczyła mi zawleczka z tłoka to była jazda :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 dozownik = kalkulator ;)Oczywiście,(na bazarkach są takie małe kalkulatorki za 2zł :mrgreen: ) potem bierzemy moto podnosimy za koła i trzęsiemy, aby dokładnie wymieszać benzynkę z olejem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Ja mieszam zawsze w bańce albo kanistrze i dopiero potem wlewam do baku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 jo tysz bo jo tym kuncernowym tundetom cos siem ponoc some miszaja z benzyniakiem ni wirzep.s.(dzis smingus trza pu ludowemu godoć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 No wiesz moze 80 pojedziesz ale jak tlok wylatuje z silnika, zawieszenie pizga na wszystkie strony i kola odpadaja, a do tego wskazowka od licznika, od wibracji chodzi miedzy 40 a 80 i jeszcze z gorki jak popchasz z kopyta to mozliwe. Co do obliczania ile potrzebne jest oleju jak mamy iles tam benzyny, to napisalem programik w Delphi ktory nazwalem olejownik. Jesli komus sie przyda to zapodam linka na forum, tylko ktos musi mi go wrzucic na serwer bo ja nie mam gdzie. ( zajmuje kilkaset kilobajtow) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 22 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2004 Skonczmy temat Ogar sie niezatarł :D:D i chodzi taksamo jak przed przytarciem tłoka :buttrock: a mam pytanie wiecie ile trzeba lać oleju 1:30 a ile to wychodzi w Mililitrach to chce sobie odmierzać na szczykawce i niewiel ile wychodzi np na 1 litr benzyny ;/jak wiecie to napiszcie ;d Gotowe przeliczenia "stosunek" paliwa z olejem.   1:30 - na 30 litrów paliwa lejemy 1 litr oleju :arrow: 1 litr paliwa = 0,0333333333333333 litra oleju :arrow: 2 litry paliwa = 0,0666666666666667 litra oleju :arrow: 3 litry paliwa = 0,1 litra oleju :arrow: 4 litry paliwa = 0,133333333333333 litra oleju :arrow: 5 litrów paliwa = 0,166666666666667 litra oleju :arrow: 6 litrów paliwa = 0,2 litra oleju :arrow: 7 litrów paliwa = 0,233333333333333 litra oleju :arrow: 8 litrów paliwa = 0,266666666666667 litra oleju :arrow: 9 litrów paliwa = 0,3 litra oleju Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 3 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2004 nom to wysoko skomplikowane - ale hyba dla ludzi co podstawówki nie skończyli - ,miałem takeigo jednego kumpla co wwlewał wszystko do baku - paliwo od kosiarki , z samohodu przez rurke .... a skonczyło sie na płynie hłodnicowym:D pozdro - dla prawdziwych tumkuw - kupujcie sobie olej w małyh buteleczkach - moze i drozszy ale liczyc nie trzeba - jedna buteleczka oleju - 3 litry paliwa ..do jawki polecam husqwarne :D pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi