Furious Rider Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Posiadam tą książkę i mogę przyznać, że jest naprawdę świetna. Opisane jest wszystko ładnie i szczegółowo. Opisane są również jego doświadczenia i wiele innych - polecam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Swoją drogą jakby ktoś chciał to mam Twist of the Wrist I i II - Keith Code. - w .pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolega_PL Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Swoją drogą jakby ktoś chciał to mam Twist of the Wrist I i II - Keith Code. - w .pdf czy II masz w wersji PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Obydwie części do pobrania pod adresem http://hero.fm.interia.pl w dziale Pliki, całość w wersji ang. Bierzcie i pijcie z tego wszyscy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Nie chcę się narzucać ale ... kliknij TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Kliknąłem, coś jeszcze mam zrobić ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Kliknąłem, coś jeszcze mam zrobić ? :P Wydać u mnie kasę :icon_mrgreen: :icon_razz: ja ją wydam na powiedzmy gazetki motocyklowe które oddam hurtem po kilku latach. I tak stworzymy obieg zamknięty :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Hmm ... ja się orientuję też mocno na to: :) http://www.bukrower.pl/index.php?m=324 Pozdro serdeczne, &REW.:) Kilka dni temu, idąc do pracy zajrzałem na wystawę księgarni którą zawsze mijam. I widzę tam ową księgę właśnie. A że idzie nudna jesień i mam zwyczaj wtedy kupować cokolwiek do czytania co ma związek z motocyklami to się pokusiłem na "Doskonałego". W promocyjnej cenie 38-coś tam, bo zwykle 49.95 kosztuje ale jakaś promocja była. No wziąłem, poczytałem i co? Fajno się czyta, info konkretne i lekko podane, ale czytałem to wcześniej po ang. na komputerze. Teraz z papierową w dłoni można usiąść na kibel i poczytać jeszcze raz, po swojemu tym razem. :biggrin: Powiem tak - zanim jeszcze przeczytałem pierwszy raz angielską wersje to już wiedziałem 80% tego czego uczy ta książka. Wiedziałem bo na kurierce wiele się nauczyłem, a tu tylko potwierdziłem teorię i kilka ciekawostek się dowiedziałem, głównie nt. fizyki motocykla w ruchu. Ale...dla mało doświadczonego motocyklisty ze stażem kilu sezonów czy np. poniżej 50 tys km "na karku" jest to świetna pozycja. Może uratować dupsko nie raz, a także uczy rzeczy których nie wiemy a są bardzo przydatne, pomogą w podniesieniu jakości jazdy, przyjemności z jazdy i pewności podczas jazdy, bo jak wiadomo niepewność powoduje stres a ten z kolei jest gwoździem do trumny.Książka uświadomi co robimy źle, jakie mamy nawyki i jak one wpływają na Nasze bezpieczeństwo. Polecam. Zamiast chlać browar lepiej odłozyc kilka groszy i kupić. Może znajdziecie ją też w księgarniach w swojej okolicy. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 http://empikmedia.pl/c/podrecznik-motocykl...rod59280523.jpg czytał to ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kowal Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Szczerze nie polecam książki "Pełna kontrola. Techniki jazdy dla motocyklistów" Lee Parks. Występują błędy w przekładzie. Natknąłem się także na kilka nieprawdziwych pod względem zasad fizyki zdań (być może to wina nieudolnego przekładu). Osie niektórych wykresów są bez jednostek, a linie na wykresach nieopisane, co czyni je bezwartościowymi. Tłumaczenia zasad zachowania motocykla i jego fizyki pisane są nieudolnie i nieprzejrzyście. Specjalista wiedzy nie pogłębi,a początkujący niewiele zrozumieją i praktycznie niczego wartościowego się nie dowiedzą. Autor rzuca specjalistycznymi pojęciami, a wydaje mi się, że nie do końca rozumie fizyczne przyczyny ich wpływu na zachowanie motocykla. Po przeczytaniu książki odniosłem wrażenie, że żonglerka słownictwem ma na celu zaimponowanie czytelnikowi, a nie przekazanie rzetelnej wiedzy. Typowa książka wydana wyłącznie z chęci zrobienia pieniędzy. Kolejną pozycją, której nie polecam jest "A Twist of the Wrist / Przyspieszenie " Keith Code. Tutaj także nie ma za dużo wartościowej wiedzy. Dało by się ją skrócić do 20 kartek nie pomniejszając wartości merytorycznej. Szukam dalej wartościowej literatury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 [bKolejną pozycją, której nie polecam jest "A Twist of the Wrist / Przyspieszenie " Keith Code. Tutaj także nie ma za dużo wartościowej wiedzy. Dało by się ją skrócić do 20 kartek nie pomniejszając wartości merytorycznej. Szukam dalej wartościowej literatury...mam dokładnie takie same odczucia. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Szczerze nie polecam książki "Pełna kontrola. Techniki jazdy dla motocyklistów" Lee Parks. Występują błędy w przekładzie. Natknąłem się także na kilka nieprawdziwych pod względem zasad fizyki zdań (być może to wina nieudolnego przekładu). Osie niektórych wykresów są bez jednostek, a linie na wykresach nieopisane, co czyni je bezwartościowymi. Tłumaczenia zasad zachowania motocykla i jego fizyki pisane są nieudolnie i nieprzejrzyście. Specjalista wiedzy nie pogłębi,a początkujący niewiele zrozumieją i praktycznie niczego wartościowego się nie dowiedzą. Autor rzuca specjalistycznymi pojęciami, a wydaje mi się, że nie do końca rozumie fizyczne przyczyny ich wpływu na zachowanie motocykla. Po przeczytaniu książki odniosłem wrażenie, że żonglerka słownictwem ma na celu zaimponowanie czytelnikowi, a nie przekazanie rzetelnej wiedzy. Typowa książka wydana wyłącznie z chęci zrobienia pieniędzy. Kolejną pozycją, której nie polecam jest "A Twist of the Wrist / Przyspieszenie " Keith Code. Tutaj także nie ma za dużo wartościowej wiedzy. Dało by się ją skrócić do 20 kartek nie pomniejszając wartości merytorycznej. Szukam dalej wartościowej literatury... coś w tym jest jednak do końca się nie zgodzębłędy w przekładzie książki Lee Parksa najbardziej widoczne są w rozdziale traktującym o zawieszeniu jednak generalnie jest tam wiele praktycznych porad dla (zwłaszcza początkujących) motocyklistów napisanych w przejrzysty sposóbjeśli chodzi o książkę Code'a to także masz po części rację - w większości lanie wody ale te 20 stron, do których wg Ciebie można by było ją streścić to na prawdę przydatne sprawywg mnie przeciętny motocyklista chcący się dokształcać teoretycznie nie musi się zagłębiać w fizykę na poziomie politechnicznym - on potrzebuje prostej recepty podanej w przejrzysty sposób, czyli wiedzy co ma zrobić aby osiągnąć konkretne cele Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modek Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 (edytowane) popieram zdanie przedmówców :icon_biggrin: dość dużo wodyczakam DVD czasami wytłumaczenie pozycji może być problematycznepokazać---obejżeć, może być bardziej przyswajalne :icon_mrgreen: Edytowane 4 Maja 2011 przez mod-ek Cytuj http://www.bikepics.com/members/modek/w sprawie pochówku, to zaczynam mieć zdanie zbliżone do koncepcji qurim`aa być może nawet zacznę chodzić z gołą dupą, żeby mogli całować za życiahttp://rpmauto.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glootik Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 (edytowane) Szczerze nie polecam książki "Pełna kontrola. Techniki jazdy dla motocyklistów" Lee Parks. Występują błędy w przekładzie. Natknąłem się także na kilka nieprawdziwych pod względem zasad fizyki zdań (być może to wina nieudolnego przekładu). Osie niektórych wykresów są bez jednostek, a linie na wykresach nieopisane, co czyni je bezwartościowymi. Tłumaczenia zasad zachowania motocykla i jego fizyki pisane są nieudolnie i nieprzejrzyście. Specjalista wiedzy nie pogłębi,a początkujący niewiele zrozumieją i praktycznie niczego wartościowego się nie dowiedzą. Autor rzuca specjalistycznymi pojęciami, a wydaje mi się, że nie do końca rozumie fizyczne przyczyny ich wpływu na zachowanie motocykla. Po przeczytaniu książki odniosłem wrażenie, że żonglerka słownictwem ma na celu zaimponowanie czytelnikowi, a nie przekazanie rzetelnej wiedzy. Typowa książka wydana wyłącznie z chęci zrobienia pieniędzy.No więc co do fizyki, to myślę, że akurat zapierniczając na moto i np. składając się w zakręcie ważne jest m.in. to, gdzie i jak się patrzyć, a nie analizować prawa fizyki i wektory sił...(Chyba że ktoś ma wtedy na to czas :icon_mrgreen:)Ta książka akurat ma świetne ilustracje (choćby pozycja na motocyklu czy patrzenie w zakręcie- że podam dla przykładu) Więc jak dla świeżaków jest dobra. Słownictwo, przekład (jak zwał, tak zwał) może faktycznie czasami pozostawia trochę do życzenia, ale moim zdaniem nie dyskwalifikuje tej książki. :biggrin: Edytowane 4 Maja 2011 przez Agnich Cytuj ...Gott weiss ich will kein Engel sein... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaM Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 dla mnie Lee Parks pisze bardziej przystępnie niż David (w zimie przeczytalem książki jednego i drugiego), i pomimo wskazanych niedociągnięć/braków/pomyłek uważam że Świeżakom dobrze taka lektura zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi