Tomek_W Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 mam zamiar kupić honde 450 ocalona z pożaru ale nie zostało z nie za wiele. właściwie to został silnik rama i jezcze kilka metalowych elementów i z tąd wypływa moje pytanie co zroc z takim silnikiem? co napewno trzeba przeczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 mam zamiar kupić honde 450 ocalona z pożaru ale nie zostało z nie za wiele. właściwie to został silnik rama i jezcze kilka metalowych elementów i z tąd wypływa moje pytanie co zroc z takim silnikiem? co napewno trzeba przeczyścić? Na pewno ROZUM musisz przeczyścić :biggrin: Jeżeli rama ma opalony lakier to nadaje się tylko jako stojak pod lekki telewizor. Silnik rozebrać na części i sprzedać pojedyńczo na alledrogo :biggrin: Nawet krótkotrwały pożar silnika niszczy sporo drogich elementów takich jak instalacja,gaźniki itd. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Zapodaj foty, obadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid14155 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Silnik czy rama po pożarze do niczego się już nie nadaje ponieważ straciła swoją wytrzymałość.Oczywiście możesz coś z tego poskładać ,ale ja już bym się bał na takim czymś jeździć ,a już na pewno nie opychał części dla innego motocyklisty (chyba że by wiedział co bierze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Silnik czy rama po pożarze do niczego się już nie nadaje ponieważ straciła swoją wytrzymałość.Oczywiście możesz coś z tego poskładać ,ale ja już bym się bał na takim czymś jeździć ,a już na pewno nie opychał części dla innego motocyklisty (chyba że by wiedział co bierze). A dlaczego nie ? Wał korbowy,korbowody,tłoki,skrzynia biegów czy zawory z głowicy są do wykorzystania. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid14155 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 No środek oczywiście ,ale obudowa silnika to chyba nie za bardzo? Kiedyś słyszałem taką opowieść ,że jeden koleś kupił od drugiego jakąś maszynę rolniczą po pożarze i nie posłużyła mu zbyt długo zaczeła się najzwyczajniej sypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 tutaj jest fota http://www.allegro.pl/show_item.php?item=914271477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Totalny wrak ale jeżeli chcesz się uczyć mechaniki silnikowej to jako model może posłużyć. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Ten pozar,to chyba z dwa lata temu był :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 wiem ze to wrak ale wezme z niego tylko rame i silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 tutaj jest fota http://www.allegro.pl/show_item.php?item=914271477 Honda CB 450s ,1987r, opalona,zarejestrowana. Coś w stylu "po lekkim szlifie" :biggrin: Niezły szrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Dzisiejsze dzieciaki mają cudowne pomysły :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Ten pozar,to chyba z dwa lata temu był Niekoniecznie ... Elementy metalowe po pozarze bardzo szybko koroduja. Cos podobne jak po spawaniu. Kiedys znajomy malowal przypalona maske w samochodzie - wsystko bylo niby wyczyszczone i zbrobione jak nalezy, a mimo tego pozniej byly problemy z powlaka lakierniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Gość w aukcji powinien jeszcze dopisać że tan pożar gasił kwasem solnym. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 nie no tak serio to jest sens brania tego dla silnika i ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi